Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Gierend geluid


koeno83

Aanbevolen berichten

Hoi, 

Na een volledige revisie van mijn sprint Veloce blok lijkt er iets niet goed te zijn. 

Stationair draait hij goed, en ook met de koppeling in. Maar zodra je de koppeling los laat en gaat rijden maakt hij een gierend geluid. Met de koppeling en en de scooter rolt nog dan is er geen geluid. 

Ik heb alle lagers en keeringen vervangen en ook de veren in de primair as.  Koppeling is nieuw, cylinder is nieuw, krukas is nieuw, ontsteking en carb ook. 

Iemand een idee? Vermoed zelf een lager die niet goed is maar voor ik alles weer open maak.

Link naar reactie

Het was niet de koppeling, heb deze er uitgehaald en het kurk leek wat aan de droge kant, verder nog in nieuw staat. Nachtje laten weken in olie maar helaas na montage nog steeds hetzelfde geluid. 

Je hoord het heel zacht wanneer hij stationair draaid, en gaat weg met de koppeling in. Maar zodra je wegrijd begint hij te loeien. Vermoed dat het de primair as moet zijn. 

Iemand nog ideeen of tips?

 

Link naar reactie

Ook in stationair draaien de primaire as en de versnellingsplaten (aan een tempo dat afhangelijk is van het toerental).

Zeker dat je achterband niet tegen het koppelingsdeksel aan loopt?

Binnenin zijn de onderdelen die pas beginnen draaien van zo dra je effectief begint te rijden beperkt tot de onderdelen op de hoofdas; de remtrommel, dustcover, achterlager, schakelkruis, de selectorstang, de selectorboxlager en/of het selectormechanisme.

Link naar reactie

toch nog eens de koppelingsdeksel eraf gehaald en het lijkt dat de pushrod slijtage heeft. Denk dat de combinatie van de nieuwe krukas die aangepast is voor PX ontsteking in combinatie met een nieuwe koppeling FA sport net iets meer ruimte nodig heeft. Iemand ervaring met deze spacer?

https://www.sip-scootershop.com/main/base/Details.aspx?ProductNumber=17640000&_language=en

Link naar reactie

Voor de meeste sport/racing koppelingen heb je recent PX 200 koppelingsdeksel nodig. Je kan ook gewoon de ribben en een stukje van de binnenzijde wegdremelen.
Anderzijds zou het rakende gedeelte dan toch wel écht heel klein moeten zijn. In de meeste gevallen zet je de koppeling/krukas/vliegwiel... combinatie gewoon muurvast van zodra je het koppelingsdeksel met de 3 boutjes aanspant.

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...