Ga naar inhoud
Vespaforum.be

remmen afregelen


Italiëfan_met_vespa

Aanbevolen berichten

Van waar ben je juist? Misschien kan er eens iemand komen die je kan helpen. Op zich de rem vooraan is totaal onnuttig op een primavera :) dus daar geen mirrakels. De achterrem is de enige die goed zal werken en dan moet nog rekening houdzn dat het maar eeen trommel is. Wil je beter remmen dan kan je een pk vork steken , of nog beter met schijfrem xd

Link naar reactie

Nooit vergeten dat je "op weg" bent met een Vespa uit de jaren 60. dus meer dan 50 jaar oud. de wegen lagen er toen heel anders bij. en het verkeer was veel rustiger.

De huidige wegen, het drukke en razende verkeer vragen eigenlijk om "krachtige en bijtende remmen". die je scooter uit de tijd dat de "dieren nog spraken" niet heeft ;)

Je zal dus aanpassingen moeten doen, maar misschien wil je de Vespa origineel houden. of je rijstijl moeten aanpassen. anders zal een botsing niet lang meer duren.

Link naar reactie

Nonsens. Trommelremmen zijn weldegelijk af te stellen (stelschroef, kabel tijdig vernieuwen) en/of te verrnieuwen (remblokken, trommels, veer,...). De achterrem van een 2t Vespa remt krachtiger omdat het grootste deel van het gewicht er op rust (omgekeerd bij automaten en de meeste motoren). Goed afgestelde en regelmatig ontvette en onderhouden trommelremmen “bijten” meer dan voldoende om met het verkeer mee te kunnen. 

Link naar reactie

Wat Frederik zegt!!

Trommels goed schoonmaken en ontvetten,dan nieuwe schoenen steken en zorgen dat de schoen de trommel overal goed pakt.

Dit kun je bereiken door je wiel te draaien met een slepende rem daarna de trommel er af en kijken waar de schoen de trommel heeft geraakt.

Je schuurt dan de raakpunten een beetje af en blijft dit herhalen totdat de schoen over zijn volle lengte en breedte de trommel raakt.

Dit is een gigantische prutsklus maar zeker zinvol.

Zorg wel dat je de schoen aan de kant waarvan de trommel draait iets af te schuinen anders gaat hij happen en piepen.

Link naar reactie
3 uren geleden, nero zei:

Even belangrijk om goed te kunnen remmen is een goede vering! 

Inderdied! 

Link naar reactie

en goeie remmen, remmen pas goed met goede banden!

Link naar reactie
  • 3 weken later...

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...