Ga naar inhoud
Vespaforum.be
FredericE

PK50XL restauratie

Recommended Posts

@Philip1 Sowieso ging in eerst herkableren en testen. (Had ik vermeld in mijn bericht met foto’s stator.) 

Na wat opzoeken heb in bekomen dat ik voor mijn model moet uitkomen:

Wit-rood 56 ohm met +- 5 ohm speling

Wit-groen 430 ohm met  +- 20 ohm speling

 

Tussen wit-rood met ik 62 ohm wat mij aanvaardbaar is, maar tussen wit-groen meet ik 3 ohm. Wat dus lijkt op een kortsluiting ergens.

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht

De ontstekingsspoel en bedrading van de stator heb ik vervangen. Onmiddellijk weer een mooi vonk en directe start. 

Maar nog geen 2 seconden na het starten schiet hij in toeren, iemand een idee? Ik sluit de vernieuwde gaskabel als oorzaak niet uit. Deze leek mij iets korter dan de vorige die helaas afgeschoten is.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Valse lucht? Hebben die krengen van Smallfarmes al eens last van.

Zit er een vilt tussen je carburator en inlaat?

Deel dit bericht


Link naar bericht
On 6/25/2018 at 4:03 PM, FredericE said:

Wanneer ik deze er probeer af te halen stuit ik op 2 van de 3 schroeven die ik er niet afkrijg. De kop zag er al niet meer uit en WD40 heeft niet geholpen. Hoe kan ik deze alsnog loskrijgen?

 

Iedereen die regelmatig aan oude Vespa's sleutelt, kan best eens investeren in zo een slag-schroevendraaier. Kleine investering, al veel tijd en miserie mee uitgespaard.

hbm-078-60.jpg-1920x1080-955b937c8d.thumb.jpg.15869739e1408043001b72b63662e666.jpg

  • Like 1

Deel dit bericht


Link naar bericht

Ja die dichtring van je link zit ertussen. Wel valt het mij op dat mijn bushing intake totaal niet vast zit. Nochtans zijn alle ringen en heel de boel wel aangebracht.

Met als gevolg dat mijn carburateur ook vrij spel heeft (geen idee of dit de bedoeling is?)

Deel dit bericht


Link naar bericht
5 minuten geleden, FredericE zei:

Ja die dichtring van je link zit ertussen. Wel valt het mij op dat mijn bushing intake totaal niet vast zit. Nochtans zijn alle ringen en heel de boel wel aangebracht.

Met als gevolg dat mijn carburateur ook vrij spel heeft (geen idee of dit de bedoeling is?)

Je carburator zou "muurvast" moeten zitten (te nuanceren; de spanring té vast aandraaien kan een "lip" van de carburator afbreken). Er mag alleszins geen speling op te voelen zijn. Immers, speling = vrije ruimte = valse lucht

Deel dit bericht


Link naar bericht

Is het al opgelost met het klemmen van de carb?

Ik heb dit probleem ook gehad. Ik kon de ring helemaal aandraaien en nog had ik speling.
De ring heb ik er toen uitgehaald, bout eruit gehaald en de 2 uiteindes van de ring (waar de bout doorheen gaat) iets ingekort.
Hierdoor kon de ring net iets meer klemmen en het probleem was verholpen.

Deel dit bericht


Link naar bericht

@TjeuRoberts excuseer voor het late antwoord. Ik had er lange tijd niet meer naar gekeken. Het probleem is ondertussen opgelost. Als ik het mij goed herinner lag het aan de spanner. Met een andere te plaatsen ging het vlot.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Nu zoveel maanden later is de hele motor gereviseerd met al een paar leuke rijmomenten achter de rug. 

Echter heb ik nu het volgende: bij het goed doortrekken (enkel in 2de wanneer ik al aan 70-80% van mijn toerenbereik zit), lijkt de motor soms een fractie van een seconde niets te doen om dan vervolgens hoger in toeren te schieten (neem aan 100%). In 3de draait hij goed, tot hij in 4de niet echt meer versnelt. Is dit door een foute hoofdsproeier?

In ralenti draait hij mooi, en hij schakelt ook vlot naar mijn mening.

Iemand ideeën? Bedankt!

Deel dit bericht


Link naar bericht

Ik zou denken aan een probleem met de koppeling. 
Als je wel hoger de toeren in schiet maar niet harder gaat rijden denk ik dat je koppeling slipt.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Dat lijkt wel een logische verklaring.

Echter heb ik bij het reviseren van de motor ook de koppelingshouder (geen idee wat de correcte benaming is, het stuk waar de tandwielen aanzitten) vernieuwd. Net zoals de koppelingsplaten die tevens ook vernieuwd zijn (en een nacht in olie hebben geweekt).

Daarjuist heb ik een 20km gereden waarbij ik de 80% belasting zone in 2de vermeden heb. Zo heb ik relatief vlot kunnen rijden-schakelen. Natuurlijk is het vermijden geen oplossing, maar het lukt ook.

Deel dit bericht


Link naar bericht

Hmm ok, dus geen versleten platen, misschien een slappe veer (of is die ook mee vervangen?) of misschien de ontkoppelingskabel te strak gespannen?
Als de motor harder gaat lopen zonder dat je harder gaat rijden moet er ergens tussen de motor en de weg iets slippen/geen contact maken, dan zou ik toch het eerst denken aan iets met de koppeling.

Correct me if I'm wrong, maar volgens mij heb je in het hogere toerengebied ook meer koppel dus dan zou dat ook het punt zijn waarop de koppeling het eerst gaat slippen.

Deel dit bericht


Link naar bericht

De veer heb ik inderdaad niet meevervangen... Ik heb nog eens gekeken en er zit ook minerale olie in, niet de syntetische (die “teveel” zou smeren, met slippen als gevolg). Voor de ontkoppelingskabel ben ik naar onze Vespawinkel in de buurt geweest, hij zei dat er een klein beetje speling opzat en dat dat ideaal zou zijn.

Ik vermoed dus de veer

Deel dit bericht


Link naar bericht

Misschien toch maar eens mijn koppeling nakijken. Ik heb er juist een trip van 25km op zitten en telkens ik moet vertrekken in 1ste stort het toerental totaal in, schiet hij een halve meter vooruit en weet hij nipt draaiend te blijven. Dit is nog maar de eerste keer dat dit voorkomt sinds hij vernieuwd is. 

Deel dit bericht


Link naar bericht

De koppelingskabel iets aanspannen.  Het is normaal dat deze een beetje rekt nadat hij nieuw gemonteerd is. 

Groetjes, nero. 

  • Like 1
  • Bedankt 1

Deel dit bericht


Link naar bericht

Dus zowel symptomen van doorslippen (te stakke kabel) als onvoldoende ontkoppeling (te slappe kabel). 

Welke merk van koppelingsplaten heb he gestoken? 3 of 4 plaatsvariant-koppeling? Goedkope aftermarket platen zijn vaak te dik, waardoor de koppeling vrijwel niet deftig af te stellen is. Been there, many times... 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht

De koppelingskabel was inderdaad al een probleem. Deze zat redelijk los. 

Na het opnieuw aanspannen kan ik weer vlot in 1ste gaan! :)

Ik moet bekennen, merkloos... Wat ik mij nu beklaag natuurlijk. Het was een 3plaats variant. 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht

Stel dat ik de koppelingsplaten weer wil vernieuwen, wat merk is aan te raden? En kan ik een 3 plaats vervangen met een 4 plaats? En wat is het verschil met die extra plaat?

Deel dit bericht


Link naar bericht

Blijf maar bij de standaard 3-plaatskoppeling, 4-plaats koppelingen zijn meer geschikt voor race-doeleinden, zijn moeilijker af te stellen en geen bijkomend nut op de openbare weg. 

Groetjes, nero. 

  • Bedankt 1

Deel dit bericht


Link naar bericht

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

×