Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Uitlaat: SIP Road vs Polini "banane" - ervaring?


Thomassker

Aanbevolen berichten

Dag allen,

ik ben op zich geen "tuner", maar heb als speeltje een PK50 blok omgebouwd tot een Polini 130cc (met aanpassing van vertanding, krukas, ...) om onder een PK80S te monteren. Bij zo'n blok hoort uiteraard ook een uitlaat, en dan kom je automatisch uit bij de welgekende "bananen". Ik heb de keuze herleid tot 2 opties:

https://www.sip-scootershop.com/de/products/rennauspuff+polini+banane+_20020510
https://www.sip-scootershop.com/en/products/rennauspuff+sip+road+banane+_24174000

Heeft iemand ervaring met 1 van beiden? De SIP Road heb ik al uitgebreid getest voor PX en consorten, en geniet mijn voorkeur qua geluid en vermogen, maar hoe is het effect bij een smallframe? Het is zeker niet mijn bedoeling om het maximum uit het blok te halen, maar ik wil vermijden dat ik een uitlaat kies die "klettert" langs alle kanten. De bedoeling is om een aangename cruiser te maken.

Dank voor enige respons!

Link naar reactie

Ik heb al een aantal jaar de chrome versie van de SIP Road Banane. Ben er zeer tevreden mee. Fijne geluid, zeker tov van de FACO Banane die ik er voorheen op had. Zacht en diep, geen geknetter. Ook de kwaliteit is top. Chrome nog altijd keihard, nergens roest afbladerende coating. 

Geen ervaring met de Polini. Het metaal is wel veel dunner volgens mij. 

Dit is ook nog wel tof" http://www.pipedesign.de/auspuffanlagen/smallframe-v50pvpk/s-box-pk-150.html

Standaard look maar met zelfde performance als een SIP/POLINI Banane

Link naar reactie
  • 4 maanden later...

Hi,

Ondertussen nog steeds met je SIP banaan?

Ik heb ook zin in een nieuwe uitlaat. Ik twijfel tussen Leovinci banaan of Polini banaan. Mijn primavera is wel standard, en wil ik op dit moment ook zo houden -> Ik wil een leuker geluid en misschien iets vinniger. Belangrijk voor mij, daarbovenop, is makkelijke installatie.

 

Iemand tips? Ik zie het wel niet zitten voor 400€ uit te geven voor een uitlaat..

Link naar reactie

De bgm touring of sport uitlaat is de shit.  Ik heb de sport gaat machtig. Frédéric hier heeft de touring en vond deze dacht ik ook beter gaan als.zijn polini uitlaat. Ik vind de bgm een pak beter als de sip road. Een leovinc zou ik nooit nemen. Is de luidste die er bestaat met het minst toegevoegde waarde aan prestatie.

 

Mvg

 

Arti

Link naar reactie
  • 1 maand later...

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...