Ga naar inhoud
Vespaforum.be

GTS 125 Super Sport 2017


RigolleM

Aanbevolen berichten

11 uren geleden, RigolleM zei:

Gisteren na een tijdje stil staan (sinds september) de Vespa nog eens uitgehaald voor een kort ritje.

Er brandde een lichtje 'probleem motorsturing' als ik de handleiding nakijk. Is dit iets waar ik mij zorgen moet om maken, of komt dit gewoon door de koude motor?

Oei oei dat zullen zwaar kosten worden, maar geen paniek ik geef er nog wel 1000 euro voor zenne... B)

Idd, ga naar je dealer hij weet met zekerheid raad en is nog in garantie.

 

Link naar reactie
  • 3 maanden later...

Het lampje 'probleem motorsturing' was niet verdwenen na de winterstop.

Dealer gecontacteerd en de Vespa moest binnen.

Bij nazicht bleek er ergens een fiche niet goed gemonteerd door de Vespa fabriek en dit gaf een elektronische foutmelding.

Alles werd vervangen onder garantie en nu is hij terug klaar voor de komende zomerdagen...

Link naar reactie
  • 11 maanden later...

Druppellader gebruikt en de batterij gaf nog 4,3V aan, en de druppellader had 8V nodig om die terug te herstellen.

Langsgegaan bij RAD en daar kreeg ik ook de bevestiging dat batterij zo goed als dood is. Nieuwe batterij aangeschaft, opgeladen met de druppellader en we zijn terug vertrokken.

Vandaag krijgt hij zijn eerste groot onderhoud met iets meer dan 2300 km op de teller -_-

Link naar reactie

Hopelijk ook geen motorstoring meer want de garantie is bijna voorbij. Wel jammer van de batterij, de mijne gingen/gaan zo'n 8 jaar mee, met een record van 11jaar :-) .  Maar nu maken ze ze zo niet meer vrees ik...

k blijf het een prachtige vespa vinden!

Link naar reactie
Op 2/5/2017 om 19:42, RigolleM zei:

Ik ben RigolleM, 46 jaar en woonachtig in Oost-Vlaanderen.

Na 2 jaar piekeren uiteindelijk in april de knoop doorgehakt en een Vespa GTS 125 E4 Super Sport 2017 GRIGIO TITANIO besteld, en deze vandaag mogen ontvangen.

Vorige zomer eens een testritje gedaan in La Douche France met een GTS 125 en ik was verkocht!

De eerste 500 km moet ik mij wat inhouden en er maar max. 60km/u uit puren, vanaf 500 km mag ik tot optrekken naar 70 km/u... Na de eerste 1 000 km mag hij voorbij de 70 km/u. 

Wegens de regenval geen foto's genomen, maar hier alvast een voorproefje hoe hij er uit ziet:

2017_vespa_gts_300_e4_super_sport_10-600x450.JPG

2017_vespa_gts_300_e4_super_sport_13-600x450.JPG

Waarom eerste 500 km inhouden tot max 60 is mij niets van ge zegt je mag gewoon tot 80 gaan hoor er zit een soort van begrenzing op na 1000 km gaat hij sowieso harder 

Link naar reactie
  • 2 weken later...
Op 20/5/2017 om 15:31, RigolleM zei:

565km op de teller en het gaat vlotter en vlotter... de 60km/u grens (tot 500 km) heb ik niet opgevolgd, maar merk toch wel dat ik op de kleine weggetjes niet veel sneller dan 60 km/u rij, dus dealer zijn advies halverlings uitgevoerd :-). Op de grote wegen ergens tussen de 70 en 80 km/u gebleven, zoveel mogelijk 90 km/u wegen vermeden.

Al wat upgrades uitgevoerd maar niet zozeer aan de scooter :-)

- TomTom Rider 450 aangeschaft, want de TomTom Vio kent geen kronkelwegen, en bij TomTom zijn niet onmiddellijk van plan om dit te voorzien (via MyDrive). Behoorlijk zitten zoeken naar BT oortjes die compatible zijn met de rider, uiteindelijk er gevonden, blijkt dat navigatie en muziek niet samen werken, bummer... 

- Cardo Scala Rider Freecom 2 aangeschaft wegens bovenstaande en alles in de jethelm (Premier Vintage) gemonteerd. Was ook wat zoeken want de Premier Vintage heeft geen uitsparing voor speakers, maar na tijdje toch een positie gevonden waar ze niet klemmen aan de oren en ik nog iets hoor ook :-) 

Volgende upgrade wou ik spenderen aan een andere uitlaat, maar ik lees hier zopas dat dit min 10 km/u topsnelheid kost... toch eens wat langer over nadenken. Weet wel nog niet wat mijn topsnelheid is.. wacht hiermee tot 1 000km op de teller en eerste onderhoudsbeurt. Dus ga ik wellicht eens uitkijken naar een andere helm want die jethelmpjes bieden toch weinig  geluidsdemping en de wind heeft toch vrije baan binnen de helm en vizier. De helm zal voor september/oktober worden als de temperatuur weer wat zakt, twijfel tussen de Schoei J Cruise, Schuberth M1 en Shark Evoline 3. Alle drie al eens gepast, maar puur visueel en mogelijkheden (integraal helm) heb ik een voorkeur voor de Shark Evoline. Qua comfort zit de Schoei J Cruise het best, maar hangt ook een behoorlijk prijskaartje aan vast en heeft geen integraal mogelijkheden...

 

Link naar reactie

wie zegt dat de vespa min 10km/h met een uitlaat rijd is een amateur of zo een roestbak rijder die jaloers is 

e,n da is dikke zever  van de eeuw. de tollerenties zijn zo goed als perfect.is geen px of die andere modellen die heel slechte tolleranties hadden en doe oude vespas moets elke 15.000km bijna reviseren. is gewooon niks waard waard heb al vespa gezien boven de 75.000km wel plastiek want da  is minder roest gevoeliger en oxideert den elektrik nie :-) 

u vespa zal wel los komen  ongeveer  rond de 3000km als je hem goed inrijd en goed gas geeft als hij warm is 

drive it like you stole it zou ik zeggen anders word het een luie vespa die amper 105 gaat 

en da krijg je er nooit niemeer er uit.

da roderen is ook dikke zever  ik zou zeggen de eerste 200 km rustig doen aan doen ma toch regelmatig 80 a 90km/h

en dan vlammen als ge schrik hebt ga een fiets kopen zou ik zeggen want de dealer die zegt da je 1000km moet roederen en niet meer dan 50km/h moet rijden is meestal een fietsenmaker dealer van vespa die blijven hangen is in de jar 80 van de px  roestbak tijden  :-) 

Link naar reactie
Op 8/4/2019 om 12:11, Vesparider1988 zei:

Waarom eerste 500 km inhouden tot max 60 is mij niets van ge zegt je mag gewoon tot 80 gaan hoor er zit een soort van begrenzing op na 1000 km gaat hij sowieso harder 

je kan die begrenzer uitzetten u stoere gts goe warm rijden u contact 7x aan uit zonder de gts te starten voila rodage modus is uitgeschakeld :-) zou dit persoonlijk niet doen ivm u garantie . na 1000km doet de dealer dit zelf of via de laptop en soms vergeten ze da dan rijd u gts nie goed tja die rijd zoals een px van de 80 zou ik zeggen  :-) 

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...