Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Rijbewijs A2


Kaboke

Aanbevolen berichten

Momenteel rijd ik met een Vespa GTS 125 met rijbewijs B ik heb mijn rijbewijs sinds Maart 1989 ( Yep drie maand te laat ) , graag zou ik overstappen op een GTS 300 dus moet ik zowel Theorie als praktijk examen afleggen voor het bekomen van een A2 rijbewijs ..

Pffff nu ben ik een ( sportieve ) vrouw van bijna 50 jaar die nog nooit met een motor gereden heeft waarbij er moet geschakeld worden is dit een beetje te doen nog en hoe zwaar zijn de motoren voor een A2 examen eigenlijk ...

Ik twijfel een beetje omdat het toch vrij duur is en ik ben ook al niet de grootste  wat als het niet lukt ...

Grtsj

Link naar reactie

Van harte welkom op dit forum ... .voor de rest gebruik de search functie en meteen heb je genoeg leesvoer ...http://www.vespaforum.be/index.php?/topic/19-kosten-motorrijbewijs/

Wat als het niet lukt... ..wel... onder het moto ' niet geschoten is altijd mis" zou ik toch al je moed bijeen rapen en hiervoor gaan ,mijn vrouw zat vorig jaar met dezelfde vragen als jij nu ...en op enkele weekjes tijd had ze haar A1 behaald en ze is ook niet van de grootsten !

 

 

Link naar reactie

Als je met "zwaar" het gewicht van de motor bedoelt, hangt dit af van de rijschool die je kiest. Op hun website vind je meestal wel het type motor terug die de gebruiken, waar je de specificaties dan kan van opzoeken.

Ikzelf heb mijn motorrijbewijs gehaald via de AH-rijschool in het Gentse; zij rijden met KTM Duke motoren met een "nat" gewicht van +-175 kg (een van de lichtere). Zelf ben ik ook niet van de grootste (1m75), maar dit was perfect te doen. Ze hebben zelfs modellen met een dunner zadel en een lagere vering, voor ieder wat wils dus.

Ik zou zeggen: ga eens binnen bij een rijschool en informeer je, 't is inderdaad aan de dure kant maar de moeite meer dan waard! Ik heb het vooral gedaan om niet aan onze landsgrenzen gebonden te zijn.

Link naar reactie

Hoi, ik zat net als jij in hetzelfde schuitje, iets te laat mijn rijbewijs afgelegd dus ook maar lessen genomen en ervoor gegaan. Lesmotor was een kawasaki ER-6, gewicht viel wel te doen en had een verlaagde zit aangezien ik maar 1.61 groot ben was dit een voordeel. Ik zou aanraden om idd eens een rijschool binnen te stappen en te vragen of je eventueel 2 uurtjes al kan nemen. Zo heb je al een idee of het je wat meevalt en moet je niet meteen voor de volledige lessen betalen. 

Link naar reactie
  • 3 weken later...

Waauw wat een teleurstelling net bij Secura een kijkje gaan nemen voor motorrijlessen A en ben resoluut geweigerd wegens te klein 

Pffff ik moet opzoek naar een rijschool waar ze me wel willen leren rijden amaai dat had ik niet verwacht ze 

tzal nog nie zo simpel zijn om mijn droom waar te maken 

Link naar reactie

Ok morgen afspraak bij Kortrijkse rijschool zij hebben een verlaagde motor en ik mag er even gaan opzitten om te zien of dit goed komt 

eventueel Zaterdag nog een afspraak om 10u bij rijschool AH zij hebben ook 1 verlaagde motor ...

Topper AM in Brugge zou ook een verlaagde motor hebben 

We geven niet op 

Link naar reactie

Had ik eindelijk een rijschool gevonden die zij dat je kan leren motorrijden wanneer je met de bal van je voeten de grond raakt de instructeur zei ook kom gewoon es 2 uur rijden dan zien we al genoeg ...

nu heb ik nog niet eens op die motor gezeten en zegt hij al dat ik een pakket van 9U moet nemen + Examen Maneuvers en dan oefenen met een L want dat lukt nooit om vlot te leren rijden 

ipv 12U en direct beide examens GRRRRR

Ik wil rijden met een vespa 300 GTS , ik ben echt niet van plan om voor een paar maand een motor te kopen uitsluitend voor examen te doen ...

waarom moet dit nu zo moeilijk zijn ik zal maar opzoek gaan naar een andere rijschool zeker 

 

Link naar reactie

Hoi Kaboke,

Hoe groot ben je eigenlijk? Ikzelf ben net bij de specialist gemeten en blijkbaar ben ik maar 1.58, dacht altijd 1.61 maar maakt niet uit. Ik heb lessen gevolgd hier in Balen, waarschijnlijk wel uit de richting voor jou maar ook meteen 12 u en examen gedaan op plein en weg dus er zijn echt wel rijscholen die dit wel voor je doen hoor, waar ik geweest ben, zei ook eerst rijd eens even dan zie ik al of je wat ervaring hebt. Jij hebt al genoeg gereden met je 125 neem ik aan dus rijervaring heb je, verkeerservaring ook dus enkel dat schakelen even onder de knie krijgen maar dat valt echt wel mee. Niet opgeven je droom, zoek gewoon een andere rijschool die wel aan je wensen wil voldoen.

Succes, rijd nu zelf met een 300 GTS en dat rijdt heel fijn ;-)

Babsy

Link naar reactie

Hoi Kathleen,

Ben meteen voor het A rijbewijs gegaan, heb eerst een jaar met een honda shadow spirit 750 gereden dus moest zeker een A hebben. 

Qua lessen en prijs is dit hetzelfde dus zou niet voor het A2 rijbewijs gaan.

Maar hij was toch redelijk zwaar(bijna 275 kilo) en vind een scooter iets fijner rijden, minder nadenken en gewoon genieten dus die verkocht en een Vespa aangeschaft ;-)

Tot hiertoe nog geen moment spijt van gehad,Babsy

 

 

Link naar reactie
4 uren geleden, BabsySakura zei:

Hoi Kathleen,

Ben meteen voor het A rijbewijs gegaan, heb eerst een jaar met een honda shadow spirit 750 gereden dus moest zeker een A hebben. 

Qua lessen en prijs is dit hetzelfde dus zou niet voor het A2 rijbewijs gaan.

Maar hij was toch redelijk zwaar(bijna 275 kilo) en vind een scooter iets fijner rijden, minder nadenken en gewoon genieten dus die verkocht en een Vespa aangeschaft ;-)

Tot hiertoe nog geen moment spijt van gehad,Babsy

 

 

275kg voor een 750cc, das inderdaad nogal zwaar! 

Idd, niet twijfelen als je oud genoeg bent, direct A doen.

Link naar reactie

Vandaag een bezoekje gebracht aan de kortrijkse rijschool waar ze een verlaagde Honda hebben en bij deze kan ik daadwerkelijk met beide voeten plat op de grond .

direct de afspraken vast gelegd 12 U + beide examens want momenteel is het heel druk natuurlijk mijn avontuur begint op 8 sept en eindigt op 27 sept met het examen in Brugge .

Hopelijk kan ik dan hier met een update bevestigen dat ik in het bezit ben van een A Rijbewijs .

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...