Jump to content
Vespaforum.be

Aantal kilometer per dag op een Vespa?


pdvd

Recommended Posts

Komende zomer wil ik op mijn P200e een flinke tocht gaan maken. Nu ben ik al lekker aan het puzzelen aan de routes, maar ik heb geen idee hoeveel kilometer ik het oer dag uit ga houden op mijn Vespa. Op mijn normale motor (Suzuki DL 1000 V-strom) hou ik het behoorlijk lang uit. 700 km per dag waarvan 3/4 binnendoor is goed te doen... maar hoe zit dit op vespa's? lagere snelheid, minder comfort? Wat is jullie ervaring? 

Link to comment

Hallo,

Ik heb ook nog een Varradero 1000   en daar kan ik véél langer en confortabeler mee toeren.. 

Met mn Vespa  heb ik al wel ns 200km op één dag gereden.. en dat vond ik wel genoeg  hihi  ( Wel uitsluitend kleinere baantjes en géén autostrade )

Ik zou zeggen probeer het ns uit ..   Succes alvast en een leuke trip

Link to comment

Kijk dat is redelijk hoopgevend. Ik probeer mijn route op te delen (ben al bezig in basecamp) in etappes van 200 tot 280 km. Op mijn vorige motor (voor mijn Strom) ooit 1380 op een dag gedaan waarvan de eerste 500 binnendoor, toen was ik wel echt dood bij thuiskomst. 

Nu de Zumo nog weten te knopen aan de p200E

Link to comment
8 hours ago, nero said:

Het hangt er ook vanaf waar je de km's wilt malen. Frankrijk Duitsland ed vallen goed mee, Belgie en Nederland daarentegen...

Groetjes, nero. 

Das waar... en vond je autoworld 70y vespa goe? ik zag je daar staan met een paar maten aan de inkom.. was NI met de vespa.. bourage erdoor en té veel olieverlies voor antwerpen-brussel-antwerpen :-)

Link to comment

Oei, die van het achterwiel of de koppelingszijde? 

Is zeker de moeite, en niet alleen voor de vespa's maar ook voor een deel van de verzameling van Mahy. 

Groetjes, nero. 

Link to comment

Aantal km hangt inderdaad af van de omstandigheden van omgeving en jezelf. Mijn max was 350 op 1 dag, fysiek kan er nog wat bij maar 't was al te laat... 'K zou dat wel geen 6 dagen na mekaar doen...

Link to comment

Dan moeten mijn routs goed te doen zijn. Okay de eerste dag veel België (maar daar moet ik gewoon doorheen uit Nederland komend), daarna Franse N (en kleiner) wegen en een stukje Italië. 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...