Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Aanbevolen berichten

Euh, ben je daar zeker van? Ook voor oudere 50cc's is toch een regularisatieprocedure voorzien?

 

 

Vanaf 11 december 2015 moeten alle in België rijdende bromfietsen eveneens voorzien worden van een kentekenplaat van de nummerreeks S-A (klasse A), S-B (klasse B) of S-U (lichte vierwieler). Een regularisatie-operatie tot 1 oktober 2016 zal in die zin worden doorgevoerd: het betreft hier alle voertuigen die in België in omloop waren voor 31 maart 2014, met een Europese of Belgische goedkeuring. De hieronder uitgelegde procedure is van toepassing op deze voertuigen.

 
Gelijkvormigheidsattest
 
Om de inschrijving mogelijk te maken heeft de Directie Inschrijving Voertuigen (DIV) het gelijkvormigheidsattest nodig. Indien de inschrijver dit niet meer in zijn bezit heeft, wordt hem gevraagd zich naar het politiekantoor te begeven om een ‘Attest onvrijwillige buitenbezitstelling van een gelijkvormigheidsattest/COC Bromfietsen en lichte vierwielers’ te vragen. 
 
Bij afwezigheid van een GVA kan de vermoedelijke datum waarop het voertuig voor het eerste werd gebruikt, als volgt worden afgeleid 
• Initiële factuur van het voertuig of gebruikershandleiding 
• Technische informatie van het voertuig met name het Belgisch proces verbaal van goedkeuring (vanaf 1975) of het Europees gelijkvormigheidsattest (CoC vanaf 2003); deze documenten zijn steeds ondertekend en gedateerd; mits het geen duplicaat betreft mag de datum van goedkeuring worden overgenomen als datum eerste ingebruikname. 
• Eventueel technische documenten over dit type bromfiets of lichte vierwieler, zeker indien het oudere brom- fietsen of lichte vierwielers : betreft voor 10 juni 2001. 
• Originele verklaring van invoerders, verdelers of oldtimervereniging van motorfietsen en/of bromfietsen
 
Procedure
 
Ga met het gelijkvormigheidsattest naar een Bpost-kantoor (geen post punt), waar de bediende de technische voertuiggegevens zal registreren. Je ontvangt een aanvraag tot inschrijving voor dit voertuig. Je dient dit in te vullen en te ondertekenen, en vervolgens leg je dit voor aan je verzekeraar. De voertuiggegevens worden elektronisch verzonden naar de DIV. De verzekeraar geeft je een afdruk van de regularisatietransactie, en houdt zelf het ondertekend formulier tot inschrijving bij volgens de geldende regels van WebDIV.
 
Kosten
 
De kosten van de regularisatieprocedure omvatten de gegevensregistratie door Bpost en verzending van de kentekenplaat en het kentekenbewijs. In totaal bedraagt dit 42€,  te betalen aan de postbode.

 

Bronnen: 

- http://mobilit.belgium.be/sites/default/files/folder%20explicatif_NL5pages.pdf

http://www.lokalepolitie.be/5447/actueel/1536-uw-bromfiets-krijgt-een-nummerplaat.html

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...