Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Waar Kopen Jullie Je Gereedschap?


Daan

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

Ik ben mijn gereedschap heel langzaam aan het vervangen. Nu vroeg ik me af waar jullie dit onder andere kopen. Ik heb nu een paar keer een grote order geplaatst op http://www.klium.nl. Hier heb ik reeds al mijn schroevendraaiers (Gedore) en nu ook tangen (Knipex) gehaald. Ik zoek nu nog een mooie doppenset, ijzerzagen etc. etc. . Maar goed gereedschap kost een berg. Iemand een gelijkwaardige site, of wat is jullie ervaring in de bovenstaande kwestie?

 

Ik heb al heel wat special gereedschap van SIP liggen. lagertrekkers, krukastrekkers, voelermaten, vliegwieltrekkers etc. etc. 

 

 

Link naar reactie

Mijn advies voor gereedschap is om niet via een webshop te kopen. Je garantie (meestal levenslang) komt soms écht van pas. Ik heb alles van Facom (doppen, schroevedraaiers, sleutels),... en knipex tangen uiteraard en toch breekt soms iets af. Die dingen breken enkel af op een moment dat je het erg hard nodig hebt en dan is het wel zo handig om even te kunnen gaan ruilen bij de lokale gereedschapswinkel. 

 

Voor meet, snij en zaaggereedschap heb ik dan weer slechte ervaringen met duurder gereedschap. Ik had destijds alles van Facom. Zelfs ijzerzaag, breekmes, rolmeter etc. Maar die dingen zijn overontwikkeld om vooral uit te munten in gebruiksgemak (snel messen of zaagbladen wisselen)... ten koste van functionaliteit. Door mijn huis te verbouwen (en na af en toe eens iets te laten vallen) ben ik voor dat soort dingen overgestapt op simpele stanley tools. En die voldoen prima... maar ook liefst de goedkope reeksen. Niet de dure met extra beschermrubbers en van die toestanden. 

 

Op gereedschap kan je (als je veel koopt) vaak wel mooie kortingen bedingen. Ik kocht een keer voor net geen 3000 euro facom gereedschap en daar ging toch 20% af wan de winkelprijs. 

 

Goed gereedschap is mijn beste aankoop op hobbyvlak geweest tot nu toe. :-)

Af en toe vul ik eens wat aan van de gemeenschappelijke rekening, want ik heb dat nodig voor de verbouwing ;-)

 

Tools die ik maar eens sporadisch gebruik, of specifiek gereedschap durf ik ook wel van goedkopere merken te kopen (Of van sip bv). 

 

Werken jullie in de luchtvaart niet enkel met snap-on? :-)

Link naar reactie

Thnx voor de tip, Fireball!

 

Ik heb niet zulke goede ervaringen met de betere gereedschapswinkel Dimitri.

 

Mooi voorbeeld is het volgende:

 

Ik heb 2 leathermans (Soort multitool voor aan je broeksriem). In het uitzendgebied breekt de platte schroevendraaier af. Verteld de winkelier dat het niet bedoeld is om in te veld te gebruiken terwijl deze gereedschapswinkel ook gespecialiseerd is in outdoor. Gezien er levenslange garantie op zit, de importeur gebeld die me hetzelfde verhaal verkocht. Leathermans zijn niet om helikopters in elkaar te zetten. 

 

In de luchtvaart is het een beetje verdeeld, we hebben karren van Snap-on. Maar die worden zelden gebruikt, de tangen zijn veel te bros en handvatten te dik. De karren die we het meest gebruiken zijn gevuld met stahlwille. 

 

Ik heb nog wel een hoop gereedschap maar het zijn allemaal verschillende merken en de laatste 2,5 jaar erg veel gebruikt (Soms misbruikt).

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...