Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Vnb 5 Carburator Probleem


yvesvnb

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik ben sinds afgelopen weekend de trotse eigenaar van een vnb 5 van 1964. Heb echter het probleem dat em moeilijk start en het gas blijft wat hangen. Denk dat het aan de sproeiers ligt.. De vorige eigenaar heeft er een sportuitlaat laten onder zetten (Racing Exhaust SIP ROAD 2.0) en een grotere carburator (20/17). Heeft iemand hier ervaring mee met deze opstelling? Weet niet welke sproeiers erin horen te zitten.

 

Alvast bedankt.

 

Yves

post-13707-0-98459700-1435001369_thumb.j

Link naar reactie

Het is hier tegenwoordig 3 keer per dag hetzelfde probleem :-)

 

Startproblemen die carburateurgerelateerd zijn liggen zelden aan sproeiers, maar aan choke en mengselschroef. 

Erg simpel uitgelegd: je stationaire sproeier mengt benzine met lucht, en met de mengselschroef bepaal je hoeveel van dat mengsel bij x aantal delen lucht komt met je gasschuif op een kleine opening. Dus zelfs al is je stationaire mengsel via de sproeier te arm of te rijk... je kan dat nog bijregelen met de luchtmengselschroef. 

 

Enkel als je de regelschroef te ver dicht (minder dan 0,5 toer) of open (meer dan pakweg 2,5 toer) moet draaien, heeft het zin om naar je stationaire sproeier te gaan kijken. 

 

De andere belangrijke sproeier... de hoofdsproeier... heeft geen effect op starten en/of stationair lopen

Gas blijven 'zweven', is een teken van een te arm mengsel. Draai je hengselschroef eens wat uit (rijker) om te zien wat effect het heeft. Per kwart slag regelen.

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...