Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Kosten Restauratie


Ignace

Aanbevolen berichten

Hallo!

 

Ik heb mij thuis een Lambretta serie 3 staan,125CC en rijdende.

 

Er zijn echter een paar problemen qua motoriek en de lak en dergelijke zijn ook niet meer in geweldige staat, wat maakt dat hij voor langere ritten (+50km) niet echt geschikt is. Aangezien ik niet echt van plan ben om hem ooit te verkopen, wil ik hem graag laten restaureren, maar dan ineens fatsoenlijk.

 

Dus vroeg ik me het volgende af: Als ik hem volledig laat restaureren, zowel motorisch als estetisch, hoeveel zou me dat dan ruw geschat kosten? En ik heb het over een ruwe schatting he... Ik weet dat het niet mogelijk is om daar zomaar een prijs op te kleven... :)

 

Alles moet gezandstraald worden, een nieuw beenschild en zijpanelen zijn nodig. De gehele binnekant zou ook vernieuwd moeten worden: Motorblok, carb, uitlaat, cillinder, benzinetank, ... Tel maar gewoon alles. 

 

En dan uiteraard de werkuren...

 

En nog een laatste bedenking; Waar kan ik dit het beste laten doen? Ik zou zelf denken aan Lambrettafinder of United Scooters.

 

Alvast bedankt!

 

Greetings, Ignace

Link naar reactie

Hopelijk staat je "spaarvarken" bol genoeg, want ik vermoed dat er serieuze en grondige "renovatiewerken" aan moeten gebeuren die niet op 1,2,3 zullen uitgevoerd zijn... ;) 

 

Maar als al die 'werkzaamheden' die bloed, zweet en tranen (en gevloek) zullen kosten, uitgevoerd zijn... heb je terug een nieuwe Lambretta die loopt als een naaimachine  :-)

Link naar reactie

Scooter service bij Cee

+1

bij de lambretta specialist!

Link naar reactie

Het is inderdaad veel geld... Maar ik wil hem helemaal klaarzetten om terug mooie ritten mee te maken... En Opsplitsen is inderdaad een goede oplossing. Maar dan zou ik hem eerst helemaal technisch in orde moeten maken en daarna pas de buitenkant. Andersom ga ik meer kans hebben op lakschade bij montage en demontage van alles vrees ik...

 

Ik ga er nog eens serieus over nadenken want de prijs valt me iets tegen, maar hij is het wel waard voor mij ergens...

 

Alvast merci iedereen!

Link naar reactie

Bezint alvorens ge begint...

Als je voor een series 3 tussen de 5 - en 7000€ gaat uitgeven ga je er heel lang plezier van hebben want dat krijg je er nooit van terug bij eventuele verkoop...

vooraleer er een " kenner " meer dan 5000€ neertelt voor een scooter,Vespa of Lammy,dan moet het al iets zeldzaams zijn hoor.

En dat is niet slecht bedoeld maar een series 3 is daar niet bij.

Mijn gedacht : voor een 1500€ moet je een topmotor hebben klaar om eronder te steken,qua carrosserie kan je later nog zien wat je ermee doet.

Link naar reactie

als je een en ander zelf kan doen, kan je veel uitsparen. Ik denk hierbij aan demonteren en terug monteren van de scooter. Je kan dan nog beslissen of je de motor zelf doet of laat doen.

Link naar reactie
  • 4 weken later...

Goede beslissing!

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...