Jump to content
Vespaforum.be

Px Starter Met 2 Montage Bouten ?


papavespa

Recommended Posts

Tja, hij zal het wel beter weten zeker :unsure:

Link to post

Tja, hij zal het wel beter weten zeker :unsure:

 

Hij vraagt enkel maar of jij het beter weet dan SIP, aangezien er geen PX bij de toepassingen staat en de meeste mensen niet graag 106 euro + verzending betalen gewoon om eens te passen. 

Past de bendix van een PX starter niet rechtstreeks op de as? Met andere woorden... kan je de 90° overbrenging er niet gewoon tussenuitlaten? 

 

De bendix voor beide motoren (PX-PK) is hetzelfde. alleen is de pk motor zo knullig gemonteerd, met die lange draadstangen. Wie weet past de PX startmotor ook wel gewoon zonder overbrenging. Worth a shot... zeker als je die hebt liggen ;-)

 

Link to post

Ik had er ook aan gedacht om de hoek van 90° weg te nemen en zo te passen maar de bevestigingsgaten zijn veel te groot. Het logische zou zijn wat Philip aanwijst. Maar gezien het enkel voor een PK is was ik aan het twijfelen. Een vriend heeft mij gebeld die een starter heeft in lijn zonder hoek op hetzelfde model zoals die PK starter, aan het nummer te zien zegt hij dat die zowel voor PK, PX en Cosa past. Zouden er mogelijks toch andere modellen gebruikt zijn voor de PX. Allemaal een beetje verwarrend. 

Link to post

Ik denk dat die starters wel hetzelfde zijn ja. Enkel de behuizing zal vermoedelijk verschillen. Jammer dat de bevestiging niet overeen komt. Anders had het wellicht wel gelukt. 
 

 

 

lis.starter3.jpg

Link to post

Die PK125 model was met draadstang gemonteerd dacht ik. En toch denk ik dat het zoiets zal moeten zijn. Ik zal zien wanneer ik de starter thuis krijg van die vriend. Ik zal het resultaat posten.

Alvast bedankt voor jullie hulp !!!

 

Luc

Link to post

inderdaad met 2 draadstangen, de starter ligt 1cm verzonken in het carter => enkel die van een PK kan je monteren

Link to post

Op de Cosa 200 worden deze PK starters gebruikt, ik heb er zo ene. Waarom, dat weet ik niet, maar t'is wel een bewijs dat het origineel is en werkt!

Link to post

als je de cilinder eraf doet, kan je zien of de 2 motorhelften hetzelfde nummer hebben, indien niet, is dit waarschijnlijk de kleine helft van een Cosa

Link to post
  • 3 weeks later...

Ondertussen heb ik een PK starter op de motor proberen te monteren. Lukt allemaal goed ware het niet dat een chassis van 1994 niet geschikt is om deze motor-starter te behuizen. De achtervering zit volledig in de weg en kan niet meer gemonteerd worden. Iemand iets dergelijks meegemaakt?

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...