Jump to content
Vespaforum.be
nero

Appellation Calvados

Recommended Posts

Mede omdat de cilinder van de SS aan revisie toe is (de segmenten dienen te worden vervangen) neem ik alleen het hoogstnodige mee: een sleutelset, wat kabels en andere vervangstukken, een paar sweaters, broeken,  wat ondergoed en regenkledij. En, bijna vergeten, 3 bussen 2T-olie en een reservebidon voor benzine.


 

Na afscheid te hebben genomen van vrouw en kind zet ik koers richting
Bordeaux.  Onder de een dreigende hemel bereik ik al snel “la departement du Nord”.


 

gd6u.jpg

 

 

 

Het is volop oogsttijd voor de suikerbieten, wat zich vertaald in enorme hopen “betteraves” maar ook door slijksporen van tractoren op de weg waardoor het vaak laveren is tussen de modder door.


 

dp7v.jpg

 

 

 

In  Arras komt de zon erdoor, tijd voor een eerste stop op één van de talloze terrassen.


 

hnfu.jpg

 

 

 

Genietend van de zon en een koffie hoor ik de kelner tegen een klant zeggen: “Profitez-en, demain il y aura de la pluie et seulement 11 degrés”.  Dan maar snel afrekenen in de hoop om tegen vanavond zo laag mogelijk in Frankrijk te geraken.


 

Onder Amiens begint de Vespa echter plots in te houden.  Bij controle lijkt de motor warmer dan normaal, maar voor de rest merk ik niets abnormaal. 


 

 vvhm.jpg
 

Na een kwartier afkoelen de Vespa opnieuw aangestampt maar het probleem blijft, zij het in mindere mate.  Een paar dorpen later valt de motor helemaal uit, gelukkig op zo’n 10 meter van garage Ravanne.


 

v2rq.jpg 

 

Het blijkt dat de massa-kabel van de hoogspanningsbobijn afgebroken is.  In de garage dan maar “une fiche” en “ une
peins” gevraagd en voor 0, 045€ kan ik weer verder rijden.


 

In de late namiddag bereik ik Rouen, tijd om (nog eens)  te tanken. 
Omdar er een lange rij wachtende staat, duw ik de Vespa na het tanken naar de kassa om af te rekenen en olie bij
te vullen.  Als ik nadien mijn helm wil ophalen die aan de pomp was blijven liggen, blijkt deze te zijn verdwenen.  Bij navraag  heeft niemand iets  opgemerkt. En daar sta je dan,  mèt scooter maar zonder helm in een industriepark, ergens halverwege Frankrijk…Wordt vervolgd...

  

  

 • Like 2

Share this post


Link to post

Nice, die eerste foto ademt een mooie 'avontuur sfeer' uit :-)

En uw helm weg ? Welke f*ckzak doet nu zoiets ? :'-(

 • Like 1

Share this post


Link to post

Een Leclerc- medewerker weet me te vertellen dat er een paar dorpen verderop een “magasin de moto’s”  is waar men helmen verkoopt.  Dan maar zonder helm tegen een slakkengangetje naar daar gereden.  De verkoper vraagt of het een jet- dan wel een integraalhelm moet zijn.  Ik kies voor een integraal en prompt duwt hij één van de 5 helmen die hij op zijn schab heeft staan over mijn hoofd.  “ Da spant”, protesteer ik nog,  maar hij verzekert me dat ik er na 8 dagen geen last meer van ga hebben. 

Voor 99€ ben ik de “trotse” eigenaar van een TORX!  :D

 

zy4g.jpg

 

Het moet gezegd, van dan af krijg ik van elke "boosterboy" die me passeert minstens een wuivende hand! :rolleyes:

Het begint donker te wordenen in Evreux zoek ik Motel Saint-Martin op, vriendelijke mensen en een mooie kamer met mezzanine voor 52€.

Door het incident van de gestolen helm zit de schrik er wat in en gaat het hangslot aan de vespa.

 

uuvk.jpg

Een Mc Do later  berekent de gps me dat het tot Bordeaux nog 520km rijden is. Ook omdat het weer omslaat, het begint te regenen,besluit ik morgen westwaarts te rijden, richting kust.

Na een verkwikkende nachtrust raadt de moteleigenaar me aan om Deauville te verkennen. Het weer is wisselvallig maar hoe meer ik richting kust rijd,  hoe meer gaten er door de bewolking komen.

Onderweg nog een tussenstop doen aan de Basiliek van Lisieux om er een kaars te branden. -_-

qj0p.jpg

Tegen de middag bereik ik de zee en het casino,

ylz3.jpg

…maar met dit weer valt er weinig meer te zien. Dan maar een fotoshoot op het strand gedaan. :)

 

 xnrk.jpg

pydp.jpg

Ik volg de kustlijn richting Cherbourg en kom op een drukke autoweg terecht. De benzinestations zijn dun gezaaid maar gelukkig heb ik mijn bidon meegenomen waardoor tanken op de autostrade geen probleem is.

quzj.jpg

Na een koppel uren wordt ik de autostrade moe en neem ik een afslag richting Coutance, dwars door het “Parc Regional des Marais du Cotentin et du Bessin”.De zon komt er eindelijk door en het is heerlijk toeren op smalle wegen.

 

 91y5.jpg   

In de verte doemt de kathedraal van Coutance op, tijd om een slaapplaats te zoeken. Motel Ibis Budget voldoet aanmijn strenge eisen. B)

 

 kd5l.jpg

Wordt vervolgd…

 

 • Like 3

Share this post


Link to post

lol die helm !! :-)))

nu nog een booster !! :-D

ben benieuwd naar de rest van het verslag...

ps die k%tzak die uw helm heeft gejat mag voor mijn part creperen.

dat ge nie van iemand zijn bezit kunt afblijven is al niet goed te spreken maar op de koop toe met iemand zijn veiligheid liggen spelen is totaal onaanvaardbaar !!!!

 • Like 2

Share this post


Link to post

De volgende ochtend zet ik koers naar Agon-Cotinville, een kustdorpje nabij Coutances.Moest André Baldet met zijn Vespa naar Jersey willen varen hebben, hij zou zeker hier in zee hebben gestoken.

zr4e.jpg

Omdat de vakantie halverwege door is besluit ik om noordwaarts te rijden, richting Cap Gris Nez, het  scootermekka der lage landen.

St-Lo doet zijn naam alle eer aan, het water komt er met bakken uit de lucht gevallen,

yg2m.jpg

Maar een paar km meer het binnenland in breekt de zon door en op de  kleine wegen met hoogopgeschoten hagen is het volop genieten !

xxtv.jpg

 

In St-Manvieu Norrey wordt ik plots 50 jaar teruggeslingerd in de tijd. 3 Woonwagens, getrokken door paarden en gevuld met hele gezinnen (Roma?)zigeuners zijn waarschijnlijk op zoek naar een verblijfplaats. Hallucinant!

xrni.jpg

De Vespa blijft het nu goed doen en het ene prachtige landschap na het andere glijdt voorbij.

6obw.jpg

Rond 17.00u stop ik bij de plaatselijke beenhouwer voor een sandwich met roti de porc.  De man weet me te zeggen dat de Vespa’sopnieuw in de mode komen, tja…

Ik ben dan op zo’n 130km van Gris Nez en het begint opnieuw te regenen. Ik besluit om toch maar door te rijden en in de eerste grote(re) stad een slaapplaats op te zoeken. De streek is echter vrij desolaat, buiten een paar dorpen valt er weinig of niets te bekennen.

 

Dan lijkt het of de politie de jacht op me heeft geopend.  Eerst ne poulet die zijn  kanon op mij richt (gelukkig reed ik niet te snel) en een 20-tal km verder een politiecontrole.

Natuurlijk moet ik stoppen en de papieren tonen. Alles blijkt in orde.

 

Er ontspint zich volgend

gesprek:

 

Moi: ça tombe bien, je cherche une hôtel ou une motel pour dormir,  est-ce que vous ne savez pas quelque chose

dans les environnent ?

 

Poulet :  Dans quelle direction, ou est-ce que vous aller ?

 

Moi : direction Cap Gris Nez.

 

Poulet :  Les Midi Pyrénées ???

‘t Zal aan dienen helm gelegen hebben, maar ik lag bijna van mijnen scoot van’t lachen.  Helm dan maar uit gedaan en nog eens herhaalt

dat ik naar Cap Griz Nez  wil.  Van het ogenblik dat ze horen dat je een buitenlander bent, beginnen ze direct in Jerommekestaal….

 

 

Poulet: Toi, tu vas tout droit. Aprés il y a une grande ville ou il y a beaucoup d’hotel’s, many hotels’s !

 

Moi :  Comment la ville s’appelle ?

 

Poulet :  Tout droit !  Dormir (ondertussen plaatst hij beide handen tegen zijn kaak.

 

Moi: ok, merci!

Vlug mijnen helm terug opgezet en vertrokken.

10 minuten later kom ik aan in Montreuil Sur Mer.

 

Na wat zoeken vind ik een hotel voor 150€ per nacht (no way) ,  dus vraag ik aan een paar Engelsen “for a cheap hotel”.

Als blijkt dat zij in een hotel om de hoek verblijven voor 50€/nacht, is de keuze snel gemaakt. Hotel De France it will be!

 

Vanaf dat men de men door poort van het hotel treedt, komt men in een andere wereld terecht. 

ovwx.jpg

De eigenaar blijkt een Zuid-Afrikaan te zijn (samen met een franse ? vrouw).

Omdat foto’s hier meer zeggen:

4kzo.jpg

h5oq.jpg

9jd7.jpg

Er is geen werkende verwarming op de kamers,  geen mengkranen, geen dubbel glas, het bed kraakt en de koffie ziet er niet uit maar smaakt wel. Kortom, ik heb daar heel de avond en ochtend met een brede smile op mijn gezicht rond gelopen.

Wordt vervolgd! :)

 

 • Like 3

Share this post


Link to post

nice !! :-)

da gesprek met die 'poulet' is hilarisch !

laat staan dat ge ook effectief dat woord gebruikt tijdens uw verhaallijn want ik lag hier bekan dubbel :-)))))

Share this post


Link to post

Zeg Nero had ik dat geweten, en nu mijne GS zo goed marcheert, en ik toch tijd zat hehe, was ik zeker meegereden.., dedjuu.Intussen geniet ik met volle teugen van uw fantastisch verhaal. Een volgende keer misschien als mijne GS nog blijft marcheren. Groetjes olympium

Share this post


Link to post

Na een goede nachtrust (de matras was wel degelijk) en een goed ontbijt vertrokken richting Cap Gris Nez.  Het is wat nevelig maar de zon doet haar best om de mist weg te branden.

 

7e7o.jpg


Nog een uurtje rijden en ik kom aan in Boulogne Sur Mer alwaar er een olifant op straat loopt. Na wat ik de laatste dagen heb meegemaakt vind ik dit zo gewoon dat ik zelf vergeet om er een foto van te maken. :)


Als ik in Cap Griz Nez aankom is de zon van de partij, samen met een horde toeristen. Na een uurtje mediteren en de kabel van mijn embreage aanspannen heb ik niet het gevoel van dat je als scooterrijder hier minstens één maal in je leven moet zijn geweest.


q6ms.jpg


ytmk.jpg


Dit lijkt me eerder een plaats voor natuurliefhebbers, zeehonden en vogels genoeg om te spotten.

 

Na de middag neem ik de kortste (maar niet de verstandigste) route, recht naar huis.  De GPS stuurt me recht door Lille, de hoofdstad van de rode lichten. Het duurt bijna 2 uur eer ik het centrum kan verlaten, echt niet te doen.


Rond 17.00u kom ik thuis met zo’n 1400 km meer op de teller, een stramme rug en wat schouderpijn, maar ook met een voldaan gevoel.

 

't Was weer in orde!

 

Groetjes, nero. 

 • Like 6

Share this post


Link to post

en geen zeehond als soevenir meegenomen toevallig ? :-)

Gebruikt ge ook geen niergordel ? Dat helpt ook goed bij lange ritten...

Share this post


Link to post

Nero,

Wat leuk...!

Gewelldig avontuur weer,

Groeten,A & K.

 • Like 1

Share this post


Link to post

Bedankt voor de leuke reacties!

 

@Les: op de Belgische wegen zou een niergordel van pas komen, maar bij mij is het eerder het verkrampen van de spieren na een paar uur in dezelfde houding te zitten. Ik probeer dit zoveel mogelijk te vermijden door voortdurend van houding te veranderen (waar een monozadel al niet goed voor is :) ).

Af en toe even stoppen en de spieren strekken helpt ook, al is het maar een minuutje. De frisse temperatuur zal er ook wel mee te maken hebben

 

@ Eric: het zal er wel eens van komen, volgend jaar zonder fout! :)

 

Groetjes, nero.

Share this post


Link to post

Het is goed en wel gekomen, spanend verhaal en schone beelden te zien kan er alleen van dromen en om wat jaloers te zijn . schitterend !!!!   hop naar de volgende rit nero :)

 

Mvg Giovanni

 • Like 1

Share this post


Link to post

Wat een avontuur ! Blij dat we mee mogen genieten . En ik maar werken :( .

 • Like 1

Share this post


Link to post

En. wat hebben we vandaag geleerd PIET(er) :) ?

 

1- dat je zelden spullen onbewaakt kan achterlaten. want er zijn altijd mensen die daarvan profiteren.

 

2- dat pipo-wagens met zigeuners nog bestaan.

 

3- dat je in het mooie en charmante Frankrijk altijd hartverwarmende dingen beleefd.

Share this post


Link to post

Bedankt heren voor de leuke reacties!

 

@Vespaciao: wat ik heb bijgeleerd is dat als je niets doet, je ook niets kan tegenkomen, aangename  en/of minder aangename momenten. :D  

 

Groetjes, nero.

Share this post


Link to post

Weer een bangelijk reis verslag, en prachtige foto's, wel jammer van je helm. Ik weet dat je nogal

aan die dingen gehecht bent.

Grtjs

Makke

 • Like 1

Share this post


Link to post

Weer een bangelijk reis verslag, en prachtige foto's, wel jammer van je helm. Ik weet dat je nogal

aan die dingen gehecht bent.

Grtjs

Makke

Ok maar nu heeft hij wel een helm zoals die booster gastjes en dat is toch ook "cool" ???!!! :-)

 • Like 1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By JoinkeGTS
   Al enkele keren reclame gekregen van Beeline. Zijn er hier mensen die dit reeds gebruiken en wat zijn de ervaringen? Vervangt wellicht niet een standaard gps maar lijkt me wel iets handig.
  • By Picardbear
   Hallo,
   ik zou graag deze zomer met de vespa een roadtrip maken doorheen het zuiden van spanje. Zijn er hier leden die dit al eens gedaan hebben? En zijn er belangerijke dingen om op te letten tijdens een roadtrip?
   Info over mooie stadjes, plaatsen met uitzicht zijn zeker ook welkom, evenals routes.
   alvast bedankt.
  • By timve
   Ik heb een aanhangwagen te koop voor vespatransport.  zo goed als nieuw.  Voor een goed bod is hij van jou. richtprijs 320 euro.
   kleine wielen maar zeer stevig model met torsieas.  Heb er recent nog een 210 kg wegende moto mee verplaatst. 
    
  • By BS
   Ik ben opzoek naar een tweedehands zadel vr SS180. Iemand een zadel op overschot?
    
  • By nero
   1ste bepijlde rit Classic Vespa Club Geraardsbergen
   Datum: 05/28/17 09:00 to 05/28/17 18:00


   Op 28 mei organiseert Classic Vespa Club Geraardsbergen haar eerste officiële rit doorheen "Le Pays Des Collines". 
   Iedereen, ook de "moderne" vespa's zijn welkom! 
   Meer info op de flyer en onze website!
   http://www.classicvespaclubgeraardsbergen.be/uncategorized/1ste-officiele-bepijlde-rit-28-mei-2017/
   Tot dan! 
   Groetjes, nero. 


   1ste bepijlde rit Classic Vespa Club Geraardsbergen
×
×
 • Create New...