Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Met de vespa naar dakar


knifeman

Aanbevolen berichten

aangezien de groep van de vespa dakar zich stilaan klaarmaakt voor vertrek duikt er hier en daar ook een en ander op in de media, komen de blogs in gang en uitzwaaimomenten bepaald.

misschien leuk alle nieuws in deze topic bij te houden aangezien er volk meegaat dat ik ken...

Met de Vespa naar Dakar

IMG_5727.jpg.h380.jpg.568.jpg

HERENT - Op 10 oktober vertrekt Veltemnaar Patrick Keustermans voor een avontuurlijke tocht van 6500 kilometer naar Senegal. Met zijn Vespa...

'Puur voor het avontuur' zegt Patrick, 'Ik ben vijftig geworden en wou me wel eens in zo'n bijzonder avontuur storten'.

'Uiteraard doe ik dit niet alleen', vertelt Patrick verder, 'Er doen in totaal 24 rijders mee aan deze expeditie. We rijden eerst naar Barcelona waar we de boot nemen naar Tanger in Marokko. En daar zal dan ons echte Afrikaanse avontuur beginnen'. Na aankomst in Dakar komen de rijders met het vliegtuig terug naar huis. De motorfietsen komen per schip terug.

Om deze expeditie veilig uit te rijden gaat er een heel team mee in volgwagens. 'We hebben eigen catering voor onderweg, we hebben een mobiele reparatieset en er gaat er ook een medisch team mee', vertelt Patrick verder. De Vespa kreeg speciale aanpassingen voor deze lange tocht. 'Zo zijn er bijvoorbeeld speciale benzine- en luchtfilters geplaatst om het vele stof te weerstaan', zegt Patrick.

Vrouwtje Magda zal haar man uiteraard missen. 'Maar ik gun het hem van harte', vertelt ze 'Ik kijk al uit naar zijn boeiende verhalen achteraf'.

'Zonder Magda was deze tocht niet mogelijk', zegt Patrick 'Ik ben blij dat ze me steunt bij dit project'.

Rond 4 november is Patrick terug thuis in Veltem. U kan zijn avonturen volgen via zijn blog: http://dakarvespa.blogspot.be/

bron: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=BLDAL_20120920_001

nog http://www.robtv.be/nieuws/herent/man-uit-herent-neemt-deel-aan-vespa-challenge#.UFwJ29tVoiQ.facebook

Link naar reactie
Bedenkingen bij de foto en of preparatie van deze vespa ? Wie is die met banner op de achtergrond ?

Wat is er mis met de foto ? Trikke is lid van Vespaclub Leuven en de preparatie van de Vespa werd gedaan door SD Motors. (aangepaste vering, banden, bodemplaat ter bescherming van de motor, extra verlichting, andere benzine/luchtfilters enz...) Dat schapenvelleke is voor zijn poepke ;-).

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...