Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Wat als je met de vespa naar het buitenland gaat met " wegenvignetten"


Aanbevolen berichten

Er zijn soms wel speciale tarieven voor motors op de autowegen en ik heb geen weet van een wegenvignet in Fr, D of I. Maar misschien is het nog leuker om de snelwegen met je Vespa te vermijden.

In Frankrijk is er zelf geen tarief voor motors!

Klasses en tarieven

Classe 1: personenwagens, kleine bedrijfswagens en minibussen (met of zonder aanhangwagen) waarvan de hoogte minder is dan of gelijk aan 2 meter.

Classe 2: alle wagens uit classe 1 met aanhangwagen of caravan en hoogte tussen 2 en 3 meter, de meeste bestelwagens en de meeste zwerfwagens/kampeerauto's tot een toegestaan gewicht van 3,5 ton.

Classe 3: tweeassige voertuigen met een hoogte vanaf 3 meter, en alle voertuigen met een toegestaan gewicht hoger dan 3,5 ton.

Als je in orde bent in je eigen land met wegentaks en verzekering en je hebt de landcode (B) op je nummerplaat (nieuwe) of in de buurt van je oude plaat dan is volgens mij alles OK voor heel Europa.

Link naar reactie
Voor Zwitserland moet je een vignet kopen, maar hoeft niet op de Vespa gekleefd worden. Je moet het wel op zak hebben en op vraag tonen. Probeer hier niet te sjoemelen want ze zijn er heel streng.

je hebt alleen een vignet nodig als je Zwitserse autostrades gebruikt, niet voor gewone wegen.

Link naar reactie
  • 2 weken later...

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...