Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Mijn bijdrage aan het Forum: Verzekering Auto + Vespa 125 cc: GROTE PRIJSVERGELIJKING


Pascal C

Aanbevolen berichten

Nadat ik het probleem van de hoge verzekeringskost voor een 125cc had voorgelegd bij de verzekering hebben ze een compromis gemaakt en deze laten zakken van 233€ naar 150€ BA+RB.

Eind van de week heb ik mijn px'ke se, dan nog wachten op goed weer en dan lekker bollen! ;-)

Link naar reactie
  • 2 weken later...

ik betaal voor mij px150e 101 euro zonder rechtsbijstand, want ik heb een aparte die al mijn voertuigen dekt.

Is bij DVV, ik heb ook nog 2 gewone motors, een 800 en een 998 en daar betaal ik 192 euro per voertuig voor.

Link naar reactie
Nu moet ik wel zeggen dat mijn auto anderzijds goedkoop verzekert is, ik betaal een 420€ met bestuurder extra verzekerd (bonusmalus 0 & 6 FPK). Met BA familiale en brandverzekering komt dit op 614€, totaal met vespa komt dit op 847€.

Das toch niet zo goedkoop? Uiteraard geen idee wat jouw huis waard is... maar die 420€ voor 6FKP is toch niet weinig?

In combinatie met 6FKP (auto van mijn vrouw) en mijn vespa betalen we ongeveer een goeie 300€ voor de auto en 90€ voor de vespa bij AXA. (ook in combinatie met brand en familiale) Voordien was het ook 150 voor de vespa maar met wat 'dreigen' en vergelijken werd het snel verlaagd naar 85€, nu ondertussen 90€.

Link naar reactie
  • 1 maand later...

even updaten met mijn ervaringen...

Prijzen Ethias:

Auto €264 (Bonus malus 00, geen rechtsbijstand)

LML 125cc €156. (inclusief rechtsbijstand)

Vespa VNB5T 125cc €117,88. (inclusief rechtsbijstand) => Speciale classic moto verzekering, zonder beperking in tijdstip of aantal km's. (Mag enkel niet voor woon/werk verkeer, verplicht gekoppeld aan een autoverzekering én moet een oldtimer zijn!)

TOTAAL Ethias: € 537,88

Prijzen groep Alpha:

Auto €356 (geen rechtsbijstand)

LML 125cc €122 (inclusief rechtsbijstand)

Vespa 125cc €67 (inclusief rechtsbijstand)

TOTAAL groep Alpha: €545,00

Had offerte gevraagd bij groep Alpha, welke spotgoedkoop zijn voor Wesp's, maar met hun verplichte autoverzekering komen ze toch nog duurder als Ethias voor mij, aangezien ik een erg gunstig tarief heb.

Alpha heeft een goede naam, maar zitten niet bij de deur voor mij daarom heb ik toch maar voor Ethias gekozen.

En ik moet zeggen, ik kan ook alleen maar stoefen voor Ethias. Hebben mij al verschillende keren goed geholpen.

Groeten,

Vara

Link naar reactie

@kurt007 & Pascal

Koppelverkoop is in België niet verboden. Er is een sperperiode om dat te testen dat ingegaan is in 2009. Het betreft nog steeds een wetsvoorstel dat handelspraktijken en de consumentenbescherming uit 1991 moet moderniseren en versoepelen. Er zijn echter wel nog enkele beperkingen. Voor de financiële sector blijft het verbod bestaan, zij het met uitzonderingen, zoals het aanbieden van een hypothecair krediet gekoppeld aan een schuldsaldoverzekering. Wat absoluut niet mag is een product aanbieden in combinatie met een financieel product. Goed voorbeeld is een GSM of TV kopen met een verlengde garantie. Die garantie is een verzekering (een financieel product) die je dekt in geval van verlies of schade. Dus twee verzekeringen combineren en daarom korting krijgen is geen koppelverkoop.

@ Iedereen

Verzekeringen kennen geen vaste prijs. Het is erg afhankelijk van de individu die de verzekering neemt. Ben jij een hoog risico dan krijg je er misschien geen of is het onbetaalbaar. Ben je een laag risico? Dan is het een kwestie van onderhandelen. Net zoals bij GSM en Internet operatoren is klantenbinding van groter belang dan wat je betaald voor het product. Ik zat bij AXA via een makelaar die heel mijn familie al tientallen jaren kent en iedereen was bij hen verzekerd. Die vent kon onderhandelen tussen de verschillende maatschappijen. Hij is intussen met pensioen en ga nu naar Denert in Temse. Mijn verzekering voor een wagen en Vespa (die ik nog maar net heb afgesloten), ligt dan lager dan alles wat hier staat. Ik heb nog nooit een ongeval gehad (ik heb hout vast nu). Ik merk wel dat eens een makelaar begint te zoeken naar de beste prijs, de naam AXA heel veel valt. Mijn vriendin heeft enkele kleinen schadegevallen gehad en alles is steeds piekfijn geregeld geweest.

Dus neem een makelaar die je het gevoel geeft dat hij sterk kan onderhandelen. Lees je contract samen met je makelaar! Want kleine letters zijn gevaarlijk in de financiële wereld. Het is niet waar dat een dure verzekering goed is en dat een goedkope verzekering slecht is. It's the fine print that makes the difference!!!

Groetjes!

Link naar reactie

@ Vara, ik heb een wagen bij Alpha Groep verzekerd samen met enkele vespa's. Voor deze wagen kwam ik goedkoper bij bun uit dan bij Ethias. Bij Ethias heb ik ook een wagen, een mobilhome en een moto verzekerd. De reden waarom deze bij Ethias verzekerd zijn is heel simpel. Motor, Shadow 1100 is verzekerd BA+ en rechtsbijstand voor 117€ zonder beperkingen en is van 2004. Mobilehome GMC is verzekerd voor 240€ BA+ en rechtsbijstand, hierbij nog een full omnium voor 900€. De wagen renault Kangoo 1.2 is verzekerd BA+ voor net geen 280€. Alles BM 00. Deze prijzen heb ik bij Ethias bekomen door te "onderhandelen".

Mijn vespa's waren daar ook verzekerd, maar als je er een stuk of 7 wil verzekeren moet je toch aankloppen bij Alpha.

Zo zie je maar dat niet iedere verzekering hetzelfde is voor ieder persoon. Offertes vragen en vergelijken is de boodschap.

Link naar reactie
Zo zie je maar dat niet iedere verzekering hetzelfde is voor ieder persoon. Offertes vragen en vergelijken is de boodschap.

Ik denk niet dat ik lager kan dan wat ik nu betaal voor mijn wagen... En ik heb zeker 10 keer aan de onderhandelingstafel gezeten. Hangt natuurlijk ook af van de wagen. De mijne is een 1.9 TDi, dus wat zwaarder dan uw 1.2. (Totale waarde van de wagen doet er ook toe dacht ik)

Groep Alpha breek ik niet af hé, integendeel! Maar komt voor mijn auto en 2 wesps goedkoper bij ethias voor mij. Nog een derde en ik zou ook overstappen hoor ;)

Maar offertes vragen en vergelijken is idd de boodschap! :)

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...