Ga naar inhoud
Vespaforum.be

gps garmin nuvi 550


JohanR

Aanbevolen berichten

Ik heb me net een Nuvi 510 aangeschaft. ik heb getwijfeld tussen de 510 en de 550. De 550 heeft echter geen bluetooth voorziening desondanks deze duurder is. Beide zijn idd gemaakt voor zowel auto en moto en zijn waterdicht. Helaas is er geen oortelefoon aansluiting voorzien. Op beide kan je routes opladen in veschillende formaten zowel als "tracken". De 510 is voorzien van Benelux kaarten en Frankrijk kaart. Zuignap en een speciale scooter/moto houder zijn inbegrepen. Ik had doorvoor een Tomtom en vond het gebruiksgemak daarvan beter. Groot voordeel van de Nuvi is ook dat je zelf de batterij kan vervangen. Deze toestellen zijn gemaakt voor zowel wandelen, auto, moto en maritiem gebruik. Bij mijn 510 kan ik zelfs een "scooter" functie instellen. De gebruiksaanwijzing stelt dat al naargelang de instelling die je maakt de routeberekening wordt aangepast. Voorbeeld: Als je deze instelt op wandelen zal het toestel geen rekening houden met éénrichtingsstraten. Wat het juiste verschil in berekening tussen "auto" en "scooter" is weet ik helaas niet. Men kan van de 510 makkelijk een Europese of wereldwijde versie maken door het plaatsen van een extra micro SD kaartje met daarop de nodige kaarten. Een 2 Gig kaartje zou voldoende zijn voor een Europese kaart met ruimte over voor extra routes.

Link naar reactie
  • 6 maanden later...

Heb ook al een tijdje de Nuvi550 op de GTS en ben er zeer tevreden over.

Ik vind het toestel zeer geschikt voor op de scooter maar moet wel bekennen dat het idd wat vervelend is dat je standaard geen bluetooth of audio-out hebt voor in de helm. Ik heb zelf wat geknutseld om een audio-out te voorzien, maar nu mag ik het toestel natuurlijk niet meer onderdompelen in een emmer water.

Momenteel loopt er een actie bij WayPoint Notter; je hebt de Nuvi550 met motorpakket voor 359€, verzending inbegrepen. In het pakket zit de CityNavigator software (om routes op je PC te maken), de RAL-mount onderdelen voor de bevestiging op scooter, moto of fiets, en alle voorziening voor aansluiting op 12V van Moto/Scooter. Uiteraard zitten ook de benodigdheden voor gebruik van het toestel in de wagen. Al-bij-al een stuk goedkoper dan de ZUMO of TomTom Rider.

Groeten,

Johnny.

Link naar reactie
  • 2 jaren later...

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...