Jump to content
Vespaforum.be
Sign in to follow this  
Telcoman

Achtervalbeugel LX50: hoe monteren?

Recommended Posts

Via via kan ik aan een achtervalbeugel voor de LX50 komen. Wel handig tegen valschade lijkt me. Echter, ik heb geen moeren om de set te monteren. Deze zitten er niet bij.

Weet iemand of:

1. Deze set ergens te koop is?

2. Of het niet eenvoudig met schroeven kan van de ijzerwinkel? Als ik het goed zie, wordt de valbeugel gemonteerd met twee schroeven onder de treeplank en vastgezet achter met de twee grote bouten boven het achterlicht.

Alvast bedankt!

Share this post


Link to post

deze beugel wordt onder in de voetplaat bevestigd met een speciale hulpstuk die bij de valbeugel hoort. Dit hulpstuk zit over de rand van bodemplaat geschoven en vastgeschroefd met 3 bouten M6 met blokkeermoer. in dit hulpstuk schuift men de valbeugel en wordt hier ook vastgeschroefd. Achteraan wordt de beugel vastgeschroefd op de chrome beugel die rond de zadel zit. Helaas kan je dit hulpstuk niet appart verkrijgen

Share this post


Link to post

Dank Dirtyd! Dat betekent dat het dus niet zinvol is die valbeugels zonder motageset te kopen. jammer, maar goed om te weten!

Share this post


Link to post

Set inmiddels in huis, toch nog een probleem. De beugels dienen via een verloopstuk aan de onderzijde van de Vespa te worden gemonteerd.

Het lukt me echter niet het verloopstuk te monteren, ik zie nergens gaten voor moeren. DirtyD, kun jij uitleggen hoe je het hulpstuk kunt vastmaken?

Share this post


Link to post

ik weet niet hoe het bij deze nieuwere modellen zit, maar bij px en alles ervoor moest je voor valbeugels zelf extra gaten boren

Share this post


Link to post

Ik vind ook geen gaten. Moet dat hulpstuk met de bouten en blokkeermoer geklemd worden op de rand van de vloerplaat of moet ik gaten boren ?

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...