Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Napels en Vespa


frutsab

Aanbevolen berichten

Hoi allemaal

Volgend jaar een citytrip gepland richting Napels rond einde april/begin mei.

Iemand tips voor Napels aub ? - uiteraard in verband met Vespa-gerelateerde zaken zoals shops, dealers, accessoires, tours, kledij, ... enfin alles wat het vespagebeuren aangaat.

Uiteraard zijn eventuele bijkomende tips ivm andere zaken rond Napels eveneens welkom.

Alvast bedankt - grts frutsab

Link naar reactie

Napels centrum mag je zelfs niet meer met de Vespa rijden, dus verwacht er maar niet te veel te zien...

N

Link naar reactie

Hey Gunther, wij zijn afgelopen zomer 14 dagen in Napels geweest. Vespa hebben we meegenomen in de Van. Heel mooi om te rijden. Als je in de onmiddellijke omgeving van het centrum blijft is de streek prachtig. We hebben gelogeerd in het Sao Paolo Hotel, kort aan het stadion van Napels en met de vespa op 10 minuten van het strand. Je moet wel opletten dat je met het verkeer meerijdt hé. Ik heb al vele plaatsen bezocht in Italië, maar wat ik daar heb gezien tart alle verbeelding. Van een 2 baansvak maken ze een 5 baansvak. Rode lichten negeren ze daar ook. Dus opletten en gewoon met het verkeer meerijden. Je mag wel met de Vespa tot in het centrum, maar verwacht er niet teveel van. Er zijn 3 Vespa-shops in een straal van 1km rond het centrum. Je kan er koopjes doen. Het is er heel fijn rijden als je buiten het centrum de bergen in trekt. Opletten want de wegen zijn er alles behalve in orde, veel gaten in de weg. Tip: zorg dat je een goede bougiekop op je vespa hebt, liefst een NGK. De mijne is er 3 maal afgetrild. De kustlijn is prachtig om te rijden. Amalfi moet je zeker doen, maar dat is een eindje van Napels zelf. Het eiland Capri is heel mooi, er zijn overtochten waar de Vespa mee kan. 's Avonds is er heel wat te doen aan het strand, allé, in de zomer toch.

En last but not least, blijf uit de randwijken van Napels, want daar is het supervuil en daar branden de vuilzakken inderdaad nog op straat.Om nog maar te zwijgen van de dieven die daar rondlopen. De Napolitanen zelf zijn vriendelijke en behulpzame mensen. Om heel lekker en goedkoop te eten moet je zeker een trip maken naar Puzzuoli. Een kleine 20 minuten van het hotel en het stadion.

Bereid je reis goed voor en je zal het er prachtig vinden.

Link naar reactie

Gearchiveerd

Dit topic is nu gearchiveerd en gesloten voor verdere reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...