Jump to content
Vespaforum.be

Bowyer

Members
 • Posts

  961
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Bowyer

 1. En als daar iets mee is dan verpats je die ook omdat onderhoud te veel moeite is?
 2. Als je er zo in staat dan is verkoop de beste optie.
 3. Uit de versnelling schieten is het schakelkruis. Ik kan met de beste wil ter wereld niet verzinnen hoe je dat kan doen zonder het blok te splitsen. Nu kan dat theoretisch onder de scooter maar ik denk dat het blok op de werkbank toch handiger is. En als je dan toch bezig bent doe dan gelijk een knappe polini steken en lagers en keerringen😁
 4. hmm ja die was ik ook tegengekomen. Ik denk dat ik deze rempomp heb: Brake master cylinder -PIAGGIO Heng Tong- Vespa PX80, PX125, PX150, PX200 (1998-), PX Millenium, PX2011- Ø12mm | Brake master cylinders | Brakes | Frame | Scooter Center (scooter-center.com) Klinkt niet als brembo.
 5. Hoi, Ik heb een millennium voorvork met schijfrem gekocht alleen blijkt het kijkglaasje van de rempomp stuk te zijn. Iemand enig idee of die los te koop zijn of dat ik aan een complete rempomp moet?
 6. Dank voor de update, het was mij niet opgevallen dat de prijs in eerste instantie zonder btw zijn. @Frederik, dat idee had ik ook maar wou het nog even van een ander horen.
 7. Ik kom ze op ebay al tegen van 39,- maar die zullen wel chinees zijn. Wat trouwens niet per definitie betekent dat ze slecht zijn. Is het jullie trouwens wel eens opgevallen dat als je niet inlogt bij sc de prijzen lager zijn dan wanneer je wel inlogt. Enige verschil is dat je niet inlogt een minimum bedrag van €164,- moet bestellen. Maar blijft bijzonder dat je soms meer dan een paar euro verschil hebt in prijzen. Worden we nou getild of is dat mijn verbeelding?
 8. Als je bij Sip en Scooter center kijkt varieert de prijs van een stator van dik over de 200 tot rond de 85 euro. Is er iemand die ervaring heeft met de kwaliteit van deze ontstekingen? En dan natuurlijk met name de goedkopere zoals de lml.
 9. Zeker maar er waren zoveel meningen dat dit het enige antwoord was wat nog mogelijk was. In ieder geval is een spanningsvrije montage aan te bevelen. hoe je dat gaat bereiken is om het even.
 10. Het beste trek je je van ons niets aan en doe je wat zelf denkt dat het beste is.
 11. Ook geen kennissen of vrienden die zoiets kunnen? Of de plaatselijke smid?
 12. De meeste stek monteurs die aan airco's werken of koelinstallaties hebben zoiets ook in hun bus staan. Klein beetje creatief denken word meestal beloont.
 13. Geen constructiebedrijf in de omgeving die een acetyleenbrander hebben?
 14. is de bocht flink heet stoken en ietsjes buigen geen eenvoudigere oplossing? Je hoeft dan niets te dremelen of af te slijpen. Voordeel is dat je dan ook een zogenaamde spanningsloze montage hebt
 15. Nou alles gedaan en het lijk of de schommelarm niet de oorzaak is. Het voorwiel kan ik minimaal bewegen op de as. Ter controle ook nog bij een andere gevoeld en ook nog een remtrommel omgewisseld en op mijn eigen vork gezet. Dat geeft hetzelfde aan speling. ik denk dus dat ik oud en bang aan het worden ben🤪
 16. Sorry speling natuurlijk 😂
 17. Precies dat dacht ik al. Ga morgen maar eens goed kijken waar het probleem zit. Ik hoop in de wiellagers, de vork eruit is nogal een klusje.
 18. De as zit bij een px geborgd met een soort verenstalen plaatjes met tanden die je in het gat duwt en er door de tanden niet terug uit kunnen. Alles kan natuurlijk maar het principe van die plaatjes is eruit is kapot.
 19. Ja die draait in naaldlagers maar zit daar met nogal wat kracht ingeperst. Wat ik begrepen heb lukt dat niet zonder te persen.
 20. Dank voor de reactie. De pen waar de arm op draait moet toch geperst worden?
 21. Hoi, Is er een methode om de schommelarm te controleren op spelling? De laatste tijd heb ik soms het idee dat als ik hard rem op een bepaald punt de scooter links af wil. Vandaar dat ik dacht dat er mogelijk spelling op is. Of ik word oud en bang😅
 22. Hij wil hem niet verkopen!
 23. Als de viscositeit hetzelfde is zou er dan verschil kunnen zitten in de dopes die aan de olieen zijn toegevoegd? ik zou kunnen voorstellen dat er in een versnellingsbak olie dopes zitten die de koppeling naar de bliksem helpen. Net even terug gelezen en dat hangt dus van de specificaties af. @ Frederik, mijn nog niet zolang geleden geheel gereviseerde blok geeft bij schakelen ook nog wel een klak geluid. Voor mijn idee is dat een beetje inherent aan het schakelsysteem, bij een wals of vorken schakeling heb ik dat nog nooit zo gehoord.
 24. Nee inderdaad, hij werd alleen niet warm.
×
×
 • Create New...