Jump to content
Vespaforum.be

Spaniard

Members
 • Posts

  260
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Spaniard

 1. Verkocht , mag slotje op
 2. Ik heb een week geleden nog een validatieprocedure opgestart voor een spaanse Tx , het is allemaal wat veranderd , de scooter invoeren en alle gegevens invullen moet je tegenwoordig zelf allemaal doen , eerst invoeren op de site myminfin , en dan kan je een E705 downloaden , en dan via de site homologatievoertuigen.vlaanderen.be , hier moet je de gegevens van de scooter invullen , hopelijk heb je iets op papier waar je vermogen opstaat ( kw ) , in mijn geval heb ik een inschrijvingsbewijs , en een soort van technische fiche of gelijkvormigheids attest , ze vragen foto's langs alle kanten en een foto van de ingeslagen nr , toen alles ingediend , de volgende dag kreeg ik mail met bijkomende vragen , ze vroegen naar een vermogensattest , terwijl op die technische fiche duidelijk het kw staat vermeld he , maar het kw stond niet op het inschrijvingsbewijs , ik heb ze vriendelijk geantwoord dat dit toen nooit op het inschrijvingsbewijs vermeld werd , en dat een vermogensattest moeilijk gaat worden omdat die firma niet meer bestaat , en dat die technische fiche eigenlijk een vermogensattest op zich is omdat het kw daar op vermeld staat , toen bleef het een dag stil en de volgende dag kon ik m'n validatieattest downloaden en afprinten
 3. Idd, gear selector box zou ik eerst naar kijken.
 4. Waarom hebben ze dan een schijfrem op die nieuwere px gezet ? voor de lol ?
 5. Tja , bergaf of bergop , dan veranderd nu eenmaal je zwaartepunt , dat is een feit .
 6. Ge moogt mij welke tweewieler dan ook voor mn neus zetten , met trommelrem of schijf , ik zal altijd 70/30 remmen , en dan stop je in een rechte lijn , als je op eender welke tweewieler alleen of het meest vanachter remt , dan gaat je achterwiel (als het blokkeert ) ofwel naar rechts ofwel naar links , maar nooit rechtdoor .
 7. Het is een leuke kit, presteerde eig goed plug en play, maar kheb maar een trommelrem vanvoor, ge moet ook nog gestopt geraken eh
 8. Te koop ; performance setje polini 210 cilinder , ongeveer een 1000 km mee gereden , rodage niet nodig dus , en een sip road 2.0 beiden in perfecte staat , mag weg omdat ik terug naar standaard ben gegaan , dit alles mag weg voor 350 euries ,is ook apart te koop bieden mag vanaf 300 euro greetz
 9. Ai Ai , je had een validatieprocedure moeten opstarten , ik heb dat met al mijn spaanse scooters gedaan , gewoon alle papieren scannen en doorsturen , het duurde ongeveer 3 weken , nadat je alles hebt doorgestuurd krijg je een bevestigingsmail en een beetje later een uitnodiging om te betalen , denk dat het iets van een 70 euro was , dan pas als je betaald hebt starten ze je dossier op en wat later krijg je een mooi belgisch validatie attest (gelijkvormigheids attest ) en dan kunnen ze je bij die onnozele DIV nooit weigeren , en als je nog vragen hebt , contacteer me even . Homologatie.Voertuigen@mobilit.fgov.be Microsoft Word - immotof-NL-V20110525.doc (belgium.be)
 10. Je kan er een 200 cc px blokje onder steken , gaat goed vooruit dan , en zeker als je er nog eens een polini 210 kit op zet , dan heb je nog meer fun .
 11. Volgens mij is het een Spaanse sprint 150, de gt160 heeft een voetrempedaal zoals een PX.
 12. Wat je koppelingskabel betreft , je zou eigenlijk drie handen moeten hebben om die goed te installeren , je moet die koppelingsarm die onder je motor uitsteekt eerst wat verder duwen tot het niet meer gaat (is redelijk straf) en dan dat klemmetje vastzetten , wat je kan doen is ; duw met 1 hand die arm tot je niet meer verder kan , en klem dan een lang gebekte visgrip net achter het tonnetje waar je je kabel mee vastzet zodat je je handen vrij hebt om dat vast te schroeven . En wat betreft je gaskabel , ik had ergens gelezen in je vorige topics dat die bleef hangen ? haal je luchtfilter er eens af en kijk of je gas schuif werkelijk terug komt en draai je stuur eens links naar rechts . Succes !
 13. Mja , dat komt waarschijnlijk doordat de benzine verdampt en de olie blijft liggen , meng je toevallig met castrol power rs 2t ? ik zie daar precies een rode schijn in dat plasje . Weet je wat je eens kunt proberen ? je gaat een stukje rijden of je start hem eens gewoon en zet dan je naftkraan dicht , totdat je scooter uitvalt omdat de carb helemaal leeg is , op voorwaarde dan dat je naftkraan goed afsluit , die (oude ) rubbers daarin durven nogal eens last hebben van die ethanol in de benzine , net zoals het rubber puntje van die vlotternaald , normaal zou je dan geen plasje mogen vinden onder je scooter s'anderdaags ofzo , succes !
 14. Uw vlotternaald is versleten, uw cilinder loopt vol benzine, kost maar een paar euries grtz.
 15. Wat betreft die vegen in je cilinder , op de plaatsen waar je cilinder bouten zitten kan de cilinder simpelweg minder goed uitzetten bij extreme hitte .
 16. Spaniard

  Bougie kleur

  Probeer eens een koudere bougie, ik rij minstens met een b8 ngk in de Vespa.
 17. Ik bestel altijd bij deze ; https://www.misteroil.be/nl-be/shop/product/118/castrol-power-rs-2t die hebben dat altijd in huis :)
 18. Spaniard

  Olielek

  Volgens mij heb je een oliekeerring die z'n beste tijd heeft gehad, je zou je wielhub er eens kunnen afdraaien, dan zie je hem zitten grtz
 19. Kijk ook uit als je je nieuwe achterlicht monteert , dat je de vijzen niet te extreem aanspant , of je hebt terug een barst
 20. Volgens mij maak je ergens kortsluiting als je op je rem drukt, mogelijk is er ergens een kabeltje bloot komen liggen, nu nog zoeken waar, succes!
 21. Ik vind dat jij goed bezig bent ! je hebt het precies goed te pakken ! Grtzz
 22. Je pistonnetje in je remklauw zit gewoon vast door vuil enz , je moet je klauw eraf nemen en eens goed reinigen , daar zit ook een rubbertje in en een pistonnetje , zal ook wel zn beste tijd hebben gehad , en als er op dat pistonnetje krassen staan , ook maar nieuw , alles terug monteren , verse remolie erop en je hebt terug een rem als nieuw . grtz
 23. Het is idd dat nr 18 , deksel moet er even af ja .
 24. En de italiaanse lambretta specials en de lambretta sx 200 hebben die koplamp ook , maar dan zonder die vijzen aan de zijkant .
×
×
 • Create New...