Ga naar inhoud
Vespaforum.be

k0en_NL

Leden
  • Items

    67
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door k0en_NL

  1. Kan alles niet even lekker lezen. De balg mist nog in dit lijstje.
  2. Hmmm flinke domper.. Omdat ik motorisch niet zo sterk ben (qua kennis en gereedschap), had ik het motorblok naar een hobbyist weggebracht die het blok open zou maken en inschatten wat er vervangen moet worden.Daar heb ik bericht van en dat komt op € 900 uit.. (€600 aan onderdelen en €300 voor hem). Ik had niet verwacht dat het goedkoop zou zijn, maar zoveel had ik ook niet verwacht.. Ik heb het geld niet op het moment, dus dat gaat hem niet worden. Ik had gehoopt er komende zomer op te rijden, maar dat gaat hem met dit blok niet worden. Misschien het blokje terug halen hierheen, en er toch maar zelf aan beginnen en de onderdelen verzamelen.
  3. ik heb twee lampjes in mijn achterlicht, dus dat kan prima.
  4. Inmiddels de voorkant weer in elkaar zitten. Lagers in het frame geperst met een draadeind en ringen, en toen de vork erin kunnen zetten. nu bezig met het stuur, gisteren nog wat onderdeeltjes besteld om het stuur erop te kunnen zetten en monteren.
  5. Zo, zojuist even hele topic doorgelezen, best werk! Heeft nog wel even geduurd dus voor hij nu gespoten gaat worden.
  6. Ah, dus toch wel! Dan houden we ze er zeker bij. Ik kon alleen niet vinden hoe ze vast moesten, er zit geen naaf waar die moer op gedraaid kan worden, vandaar.
  7. Hallo, Ik ben bezig met met een Vespa GL (VGL1T) en heb bijgevoegde onderdelen in mijn doos met onderdelen gevonden. - cover voor aan de voorzijde, boven het spatbord (denk ik?) - 2 wieldoppen met moer (weet de naam niet van zo'n moer). Ik heb niet het idee dat deze bij de Vespa horen. Weet iemand hier waar dit wel bij hoort? Groet, Koen
  8. Zo, vanmiddag bij AVB Classic Scooters | Specialist in Vespa Klassiekers. geweest om kmteller kabel op te halen. Die heeft wel heel veel en heel moois staan! Ook veel geleerd over de elektra, en een aangepast schema mee gekregen (incl remschakelaar) en een voltage regulator, zodat ik de accu achterwege kan laten... hopelijk onthoud ik nog wat hij allemaal uitgelegd heeft..
  9. Hmmm.. door dat product werd ik even getriggerd om even in m'n spullen te neuzen... lijkt wel op een remlichtschakelaar... 😇
  10. hmm, komt me niet bekend voor..
  11. Klopt, dat boek heb ik hier ook al geprint liggen (die lag bij de Vespa toen ik hem vond). Daar wordt wel over een stoplichtschakelaar gesproken: 31, 33 en 42. Hoe ziet die schakelaar er eigenlijk uit bij een GL 150 MISA? Dan kan ik kijken of ik hem überhaupt nog ergens heb?
  12. na zoveel verschillende elektrische schema's gezien te hebben weet ik ondertussen niet meer welke nu de juiste is voor mijn scooter. Volgens mijn framenummer heb ik een VGL1T https://www.scooterhelp.com/electrics/wiring/VL3_VB1_VL1.pdf Hier staat geen remlicht schakelaar op. Ik vraag me dan ook af of deze er bij mij wel op hoort? Kan ik hier problemen mee krijgen met de keuring t.z.t?
  13. En weet iemand waarom de middelste 2 uitkomen in een pijpje naast de stuurkolom (voor de versnellingskabels?) en 1 los (koppeling)? De rechtse is voor de achterrem. En dan loopt er dus ook nog een losse door de tunnel bij de stuurkolom naar de carburateur.
  14. Links en rechts zit een gat. Rechts is voor de gaskabel naar de carburateur denk ik, en links voor de kabelboom? Daar kom ik met al m'n boeken niet echt uit.. Links en rechts zit een gat. Rechts is voor de gaskabel naar de carburateur denk ik, en links voor de kabelboom? Daar kom ik met al m'n boeken niet echt uit..
  15. Ik dacht, die remschakelaar zit bij de voetrem in de buurt, maar die zit dus achter onder de motor? Wat bedoel je dan met “het gat van de remschakelaar?
  16. @Frederik9111 @Speedracer zou die wartelmoer aan de tellerzijde nog los te verkrijgen zijn? Alles nagezocht, maar die heb ik niet meer... om daar nu een nieuwe kabel voor te kopen...
  17. Inmiddels de voorvork weer in elkaar zitten. Nu verder met de kabels en draadboom. Zie nu ook trouwens dat de onderste bout van de schokbreker er verkeerd om in zit.
  18. Zo... vanavond de lagers erin gekregen met m’n eigen pers: draadeind, ringen, moeren en spierkracht. Volgorde in mijn handboek zegt trouwens:
  19. Wat is de juiste volgorde van montage van de as (76), de kogellagers (69 en 48) en behuizing (60)? Moet 69 eerst om 76 en dan samen in 60? Of moeten de lagers eerst in hun behuizing?
  20. Goed te horen, en je woont nog in m’n geboorteplaats ook! (En mn hele familie woont nog in Vught ook) op dit moment voornamelijk aan het klooien met de lagers eraf en er weer in zetten...
  21. Haha, ik denk dat het met uit elkaar halen (10jr geleden) ook zo gegaan is, ik weet het niet meer. Vooralsnog plaats ik de km teller kabel nog even niet, die moet ik nog bestellen, komt goed! Moet nog wel even de naaldlagers verwijderen uit de vork 🥵
  22. Als ik trouwens deze foto zie, gaat de remkabel aan de voorzijde door de voorvork en de km kabel komt er er boven eerder uit? [edit] even nog goed gekeken naar de vork en inderdaad die ik de opening voor die snelheidsmeter.
  23. @WilbyAh thanks! Dat van de draden ga ik vanavond maar eens proberen. Van die versnellingskabels kwam ik inderdaad ook achter via een mailtje van Vespa classic parts. Beiden trekken natuurlijk. Wordt nog proppen dan om er een kabel bij te krijgen, ik heb er nu 4 in zitten, moet nog een 5e bij.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...