Ga naar inhoud
Vespaforum.be

ePit

Leden
  • Items

    480
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door ePit

  1. Als je een topbox hebt gemonteerd op je GTS zouden er ook extra gewichtjes aan de handvatten gemonteerd moeten worden om de Jimmy van het stuur tegen te werken. Een te zachte voorband vergroot ook dit probleem...
    image.thumb.png.58fbba6f10bae39c93d3f868a09ce504.png

    • Like 1
  2. Nog even en dan draaien ze de zaken om:
    Steeds meer auto’s hebben een automatische versnellingsbak. Dat geldt zeker voor de nieuwe elektrische auto’s. Daarom pleit mobiliteitsorganisatie VAB ervoor om het rijbewijs steeds te laten gelden voor een automaat. Wie manueel wil schakelen, mag dat dan na enkele extra rijlessen.

  3. Er zijn ook illegale Fat Bikes op de markt omdat hun motor te krachtig is: Ontgrendel je ze doormiddel van een programma, kun je deze Fatbike in een "off road modus" zetten. De fatbike behaalt dan een snelheid van 45 km per uur. Dit is natuurlijk een belachelijk hoge snelheid en die fatbikes zijn dan ook niet straatlegaal, zij zijn namelijk voorzien van een te krachtige motor die vele malen meer vermogen bezit dan de toegestane 250 watt. Zelfs begrensd op 25 km per uur zijn deze fatbikes in principe niet toegestaan op de openbare weg en mocht je bij een ongeval betrokken raken, dan kun je flink in de problemen komen wat betreft aansprakelijkheid.

  4. Volgens de wet zijn "Bromfietsen van klasse B alle voertuigen met twee of drie wielen met een maximale cilinderinhoud van 50 cc of een elektrische motor, waarvan de maximumsnelheid 45 km/u is.


    Dus met uitgeboorde cilinder > 50cc en sneller dan 45 km/u voldoet je wettelijk niet meer aan de definitie van een bromfiets B. Bovendien zal je moeilijk aan een homologatie geraken als moto... Ja wat moet je nu doen?


    Zwijgen over de uitboring/restauratie en je bromfiets technisch laten begrenzen op 45 km/u. Zo val je niet op en kunnen ze je niet pakken op de rollen. Motoren opendraaien en de diameter en de slag controleren, gebeurt nooit als je je altijd aan de snelheid houdt.

  5. Blijkbaar is er naast teflontips ook een mogelijkheid om FKM/Viton (van DuPont) vlotternaalden te zoeken. Viton is een fluor elastomeer die tegen (bio-)ethanol kan.

    Vlotternaald voor concentrick en monoblock carburateurs. Met viton punt , kan tegen ethanol.

    Viton tip for 6 and 9 Series carburettors, and 376/389 Monobloc carbs. Specifically designed to help overcome carburettor flooding problems, notably those caused by dirt or wear after prolonged use. The rubber tip of every float needle is precision ground to provide a truly conical surface for perfect sealing and is unaffected by all normal gasoline type fuels,

    https://www.jvmotors.nl/a-49252773/carburateur-onderdelen/vlotternaald/#description

  6. zeker als je Vespa regelmatig stil staat --> goede 98 tanken...
    Het grootste probleem waar motorrijders mee kampen is, dat E10 bioethanol zo snel veroudert.  Na een maand of twee kan je al problemen met vervuiling van carburateurs en injectoren krijgen. Er is dus minder een probleem als je dagelijks rijdt. Als je echter heel weinig rijdt of de motor in de winterstalling zet, is de kans groot dat de motor door vervuiling na verloop van tijd niet meer start of benzine gaat lekken omdat de vlotternaalden blijven hangen.

    Een speciale vlotternaald met teflon punt (ipv rubber) kan ook een oplossing zijn...

  7. 18 minuten geleden, Andy72 zei:

    als je de sleutel kan draaien, lijkt me dat mechanisch in orde (niet helemaal, omdat het niet soepel gaat).

    Volgens mij moet de startonderbreking al omzeilt worden, wanneer je de master key (bruine) kort genoeg langs de andere sleutel houd.

    Volgens mij is de blauwe sleutel nog niet goed geprogrameerd omdat die happert bij het coderen van de Chip. Dit moet vlot en voldoende snel gebeuren volgens de handleiding

  8. Blinde / blanco sleutel GTS met chip voor start onderbreking, stuurslot en contactslot. eenvoudig bij sleutel maker laten slijpen.

    coderen:

    Bruine sleutel in contact ON rode led uit naar OFF,

    Blauwe sleutel in contact ON rode led uit naar OFF, 

    Bruine sleutel in contact ON rode led uit naar OFF.

    tip: niet te langzaam. Nu kan je de blauwe sleutel gebruiken om te starten

    • Like 1
  9. Volgens de Europese GDPR richtlijnen moet je altijd toestemming geven zodat ze je gegevens mogen verwerken. Maar wie leest al die voorwaarden als hij zijn smartphone koppelt aan zijn auto... Je kunt ook nooit helemaal voorkomen dat een moderne auto gegevens over je rijgedrag of positie deelt met de fabrikant die het dan doorverkoopt aan 'derden', maar je kunt de datastroom eventueel wel beperken.

    - Bijvoorbeeld door diep in het menu van je infotainmentsysteem te zoeken naar een optie om het delen van gegevens 'uit' te zetten 😛

    Maar niet alle auto’s hebben deze mogelijkheid. Heeft je nieuwe auto een noodknop (e-Call heeft 4G nodig) dan weet je dat er data verstuurd kan worden. E-Call stuurt officiëel uitsluitend gegevens direct naar de hulpverleners na een ongeval, en niet naar de fabrikant, tenzij de eigenaar van de auto het opzettelijk anders heeft ingesteld. (door onachtzaam een gebuikersovereenkomst te accepteren --> blablabla? => OK!)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...