Jump to content
Vespaforum.be

les

Members
 • Posts

  953
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by les

 1. even recapituleren.

  Het gaat hier blijkbaar over een gt model met carburator ? Dus overduidelijk géén injectie?

  In dat geval heb je niet de pomp maar de vacuüm benzinetank vervangen denk ik.

  Deze heb je weggenomen en vervangen door een normale benzinekraan als ik kan volgen ?

  Je hebt daarna een nieuwe gemonteerd en nu is het probleem weer terug ?

 2. ik rij nu op de 2de stand.

  ik weeg wel geen 70kg moet ik eerlijk zeggen :-o

  in het begin is het redelijk stijf du je moet ze nog inrijden zodat ze wat losser komen...

  op uw 2de vraag kan ik helaas niet antwoorden want ik heb ze laten monteren.

 3. Daar zult ge geen spijt van krijgen, onder mijn volgende wesp steek ik ook een ophanging rechtstreeks van paiolli, gewoon omdat ik nu het dubbele betaald heb en een dikke nul van service krijg !!

  Plus ik weet ook pas sinds enkele weken dat paiolli zelf de ophangingen verkoopt onder hun eigen naam...

 4. Wat denken jullie van deze aanbieding?

  http://www.fiets-onderdelen-online.nl/epages/fiets-onderdelen-online.sf/nl_NL/?ObjectPath=/Shops/90041/Products/70340393

  Is volgens mij de Malossi schokdemper maar dan onder de originele paioli naam.

  Grtzzz

  Dat is 'em !! :-)

  Ferm prijs ook...

  Ik moet ook zeggen dat de klantenservice van malossi op geen meter trekt !!!

  Mijn 'oude' malossi demper die door het accident is gaan lekken is drie en een halve maand geleden opgestuurd geweest voor revisie en mijn dealer krijgt NERGENS een antwoord op als hij belt of mailt ivm wanneer ik de demper terug krijg !!!!!

  Schande !! En dan nog weten dat ge 2x zoveel betaals als dat ge ze bij paiolli zelf koopt, zie de link hierboven !

 5. De vering is wat stijver ja maar nooit ongemakkelijk qua comfort zoals de originele vering.

  Iedere oneffenheid in de weg word nu mooi weggefilterd, als iemand zijn wesp graag sneller wilt maken zoals hier bijna iedere dag word gevraagd en mensen (zoals mij) dat af raden dan kunnen ze voor dat geld beter investeren in zo'n malossi ophanging.

  Dat is tenminste zijn geld dik waard !

  • Like 1
 6. Onlangs nieuwe malossi veer vooraan plus achteraan de veren van malossi er maar bij laten plaatsen aangezien de originele achterveren ook kaduuk waren na 28000km.

  Ben serieus onder de indruk, dit is pas rijden !! :-)

  • Like 2
 7. malossi is rebrand paiolli want het staat er zelfs op(!!) dat is dus ook DE reden dat ik een malossi wou hebben, heb persoonlijk veel ervaring met paiolli en ze zijn van goede kwaliteit !!

   

  ik wist wel niet dat ge ze ook van paiolli zelf kon krijgen... :-s

 8. nee nero bedoeld het kilometer verschil tussen onze vespa's, ik had er 346 om juist te zijn maar ik moest ook ongeveer 40km enkel doen naar Fendt 4 life's zijn thuis en daarna de +-40km terug naar mijn thuis.

  en waarom +-40 ? wel omdat ik de gps 'kronkelroute' laat uitrekenen zodat ik niet teveel over grote banen moet rijden en telkens krijgt ge dus een andere route :-)

 9. een scherm is wel handig, stabiliteit = minder volgens jullie ??? raar want het is juist zonder scherm dat de bestuurder een groot zeil is...

  voorbeeld ik : niet al te small geschouderd(rest ook niet :-p ), 125cc vespa : 90 op de teller, bijna volgas, veel wind vanvoor = volgas 90 op teller.

  met medium scherm : 90 op teller halfgas met tegenwind.

  topsnelheid is makkelijker te halen enz enz...

  méér als 100 mag niet, raar, rijd juist geweldig boven de 100 omdat je die 'druk' vanvoor niet hebt maar soit, teller liegt, 125cc haalt maar max 108 op de gps met halfhoog scherm.

  ik moet wél duidelijk toegeven dat rukwinden klote zijn met zo'n halfhoog scherm zékerbij hoge snelheid !

  ik heb dit scherm nu 3j, ziet er truttig uit(wat stickers op geplakt voor beter uit te laten zien) maar het is gewoon enorm comfortabel en zeker op koudere dagen en heel zeker bij hogere snelheden.

  in de zomer gaat het kleine doorzichtige scherm erop, ziet er al wat sportiever uit dan het halfhoge scherm, houd ook veel wind van uw bovenlijf weg waardoor je minder snel vermoeid geraakt, wederom sneller op snelheid bent en toch nog wa frisse lucht rond u krijgt.

  op dit scherm heb ik geen last van felle wind btw.

  ik heb 2 dagen eens zonder scherm gereden omdat dat idd mooier is maar bij hogere snelheden (70 op gps) of harder dan beseft ge wat ge mist...

 10. ik heb door een accident mij originele schokdemper vooraan die al versleten was terug moeten steken omdat de malossi lekte en gereviseerd moet worden, pffff wat een miserie nu met die originele ophanging, wéér 0,0 wegligging én vering :-((

  de achterste zijn ook versleten dus die wou ik dan ook ineens vervangen door malossi, ik ben nu toevallig géén lichtgewicht van 70kg dus ik hoop dat de malossi's voor mij goed zijn achteraan :-)

 11. ja inderdaad DAXXke, nu ge da zegt, die gecarbureerde scooters hebben een vacuumkraan.

  1 slang gaat van het spruitstuk aan de cilinder naar de onderkant van de vacuumkraan terwijl er ietske boven ene slang vertrekt naar de carburator.

  als de motor draait zuigt de vacuum de kraan open en stroomt er benzine naar de carb.

  nu heeft hij wel al gekeken of er benzine uit die darm kwam maar er blijft altijd een beetje inzitten, misschien efkes die 2 slangen loskoppelen en aan de ene zuigen(liefst de juiste, lol) en de andere boven ene fles houden om te zien of de benzine stroom constant is.

  dan kan het nog zijn aangezien het lijkt alsof ge geen compressie hebt dat us nokkenas decompressie spullement naar de knoppen is, dit word 'normaal' alleen geactiveerd bij het aanslingeren van de motor om de motor makkelijker koud te kunnen starten, als dit mechanisme kapot is dan heeft hij ook geen compressie.

  nadeel is : de motor moet ervoor open

  voordeel : ge kunt dan ineens zien of het de piston is of die decompressie prul :-)

 12. tip : als uw cilinder/piston gereviseerd moet worden ga dan meteen voor de 209cc van malossi, al dan niet alleen de cilinder met piston, is bijna niks duurder als de originele cilinder en geeft u een deel pk's bij.

  als je de V4 cilinderkop erbij neemt gaat het vermogen serieus omhoog alsook de prijs...

  btw, hebt ge uw vinger in het bougiegat gestoken en goed geduwd zodat deze goed afsluit?

 13. gepingeld wilt zeggen dat er detonatie was en geen 'piston kantelen' waardoor er een gat in uw piston brand en de compressie wegkan en daardoor niet start.

  zuigerveren versleten zeg ik ook niet, ik zeg misschien met te wienig of geen olie gereden zodat de zuigerveren door geen smering in de piston zijn vastgesmolten en daardoor 0 compressie heeft.

 14. dit is een GTS en geen GTS IE, de uwe heeft géén injectie dus ook niet de gevreesde benzine pomp problemen.

  piston gaat op en af maar op uw filmke hoor ik duidelijk dat ge geen compressie hebt(zover het geluid mij niet bedriegt op youtube) dus kan goed zijn dat uw zuigerveren naar de zak zijn...

 15. zit gewoon met een moer vast op de krukas, bij mij was bij het laatste onderhoud de moer niet 100% vastgetrokken en is na enkele honded km losgekomen terwijl ik topsnelheid aant rijden was.

  alleen bij mij zit de starter anders ingebouwd en kon ik de mijne nog starten maar niet meer rijden.

  gewoon alles terug monteren, moer er terug op en het was gefikst, toch in mijn geval...

×
×
 • Create New...