Jump to content
Vespaforum.be

geronimooo

Members
 • Content Count

  596
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

25 Excellent

5 Followers

About geronimooo

 • Rank
  Lid

Scooter Gegevens

 • Scooterclub
  vintage scooter club brugge
 • Mijn Scooter(s)
  gl misa 150, 1959
  px custom project

Persoonlijke Gegevens

 • Land
  België

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Die van mij gaat max 80 km/u gps. Volledig origineel, dit komt ook overeen met de teller snelheid dan.
 2. geronimooo

  Zijspan

  Iemand een zijspan te koop? De staat maakt niet uit. Alvast bedankt
 3. geronimooo

  Cezeta

  Nog steeds op zoek...
 4. geronimooo

  Vgla1M

  goede morgen, 150 cc kitjes voor vgla1m blokjes met kamzuiger zijn blijkbaar niet direct op voorraad bij sip en maskes. Nu heb ik hier nog enkele originele 125 kitjes met vlakke zuigers liggen, en een nieuwe 150cc overmaat piston met kamzuiger. Iemand een idee als de poort positie van een 125/150 en 150kam zuiger-cilinderkitje hetzelfde is? De juiste cilinderkop heb ik liggen voor beide versies. bedankt alvast.
 5. geronimooo

  Cezeta

  Gezocht, cezeta 501, iemand die iets weet staan? Marktplaats en 2dehands heb ik al afgezocht! bedankt alvast,
 6. Luc is een zoon van rene. Rene heeft dacht ik geen scooter meer en is aan het genieten van zijn oude dag in de koningin der badsteden.
 7. geronimooo

  Lml 125 2t

  Goede avond, Een vriend van mij kocht recent een nieuwe lml 125 2takt. Deze werd geleverd met een gewone sito uitlaat dus de originele lml uitlaat met catalysator werd gedemonteerd dealer af. Nu hebben wij vandaag een rit gedaan, maar die scooter loopt volgas 80 km per uur op de teller. Met tegenwind haalt deze maar tussen de 60 en 70.. Dit lijkt mij zeer weinig. Bougie ziet er goed uit dus draait niet te arm of te rijk... Heeft iemand hier ervaring mee wat de snelheid normaal is van een lml 125. bedankt
 8. geronimooo

  Ky tronik

  Inderdaad bij viertakt gaat het om vervroeging. bij 2 tankt verlaat je de ontsteking naar mate het toerental hoger zal worden. https://m.youtube.com/watch?v=Ju3AuEGT2RU
 9. geronimooo

  Ky tronik

  Goede avond. Ik ben eigenlijk niet akkoord wat je zegt dat bij hoge toeren de ontsteking vervroegt bij een vespatronic/Parmakit,.. Ofwel benaderen wij dit op een verschillende manier? Bij hoge toeren verlaat de ontsteking tov het standaard punt. Bij mijn vespatronic staat deze afgesteld stationair op 23° voor bdp. bij 6000 toeren gaat deze vb naar 16° voor het bdp. je kan dit verloop (het verlaten van de ontsteking) duidelijk zien met een stroboscooplamp.
 10. geronimooo

  Ky tronik

  De bedoeling van dit bakje is toch om toe te laten dat zoals bij een vespatronic de voorontsteking inderdaad aangepast volgens het toerental. Waardoor de motor meer koppel krijgt in lage toeren, en koeler draait op hoge toeren. Hoe meer toeren, hoe later tegen het bdp de ontsteking plaats vind, waardoor de motor kouder draait op hoge toeren. @dmi bij stationair draaien laat een vespatronic/dit bakje toch toe om de ontsteking te vervroegen (verder van het bdp vb 25°ipv 18° )waardoor meer koppel gecreerd word in lage toeren. En niet verlaten zoals u vermeld?
 11. Gaat perfect. Heb ik op origineel Vgla motorblok gedaan. Maar er moet wel wat opgelast worden alvorens de 3 e spoelpoort te kunnen uit frezen.
 12. geronimooo

  24/24 Carb

  Goede morgen, Ik rij momenteel rond met een 24/24 carburator van op een cosa 2 200 motor. Deze heeft een betere fuel flow blijkbaar. Nu wil ik een stock carb aanpassen daarvoor daar de aangepaste choke van de cosa carb wat problemen geeft. Ooit zag ik een soort, how to, handleiding met foto's online maar ik kan deze nergens terug vinden. Heeft iemand deze nog ergens staan? Merci
 13. Goede middag. Ik heb daar ooit voor geinformeerd en toen werd mij verteld dat de beslissing of je al dan niet mee mag afhangt van de kapitein van de veerboot. Zowiezo als je met een nieuwe scooter zou gaan zal de kans nihil zijn vertelde die dame.omdat deze betrouwbaarder geacht worden dan een oude scooter.
 14. bgm f16 , ben ik zelf zeer tevreden van.
 15. Goede middag, Eindelijk wat tijd gevonden om tussen de 10 gb video's een selectie te maken. Alvast een voorsmaakje, Een mooie rit door de Spaanse Pyreneeën.
×
×
 • Create New...