Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Roele

Leden
  • Items

    63
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Roele

  1. Ik heb de heftafel van Matthys uit deerlijk met motorlift. Motorheftafel 49cm breed online kopen bij Matthys - Matthys
  2. Roele

    Technische keuring

    Ik heb vorige week mijn vespa Gl 1965 laten keuren, het was een Nederlandse vespa die ik wou invoeren. Eerst heb ik een E705 vignet aangevraagd, ik wou dit online invullen maar dit lukte niet omdat het aantal KW niet op mijn papieren stond. Ik contacteerde 2 verschillen douanes, de eerste vertelde me dat ik via een vespa dealer een attest moest aanvragen voor het aantal KW maar de andere vertelde me dat ik mijn papieren mocht doormailen en dat zij het vignet E705 zouden invullen. De volgende dag zat het al in mijn mailbox. Bij mijn andere vespa's is het aantal KW ook niet aangegeven op de papieren. Daarna belde ik 2 vespa dealers om te vragen aan welke eisen mijn vespa moesten voldoen voor de keuring en ze vertelden me een ander verhaal, enkel Vespatiné zei me dat je voor 1975 moest zorgen dat alles werkte maar niet meer dan dat. Daarna na de keuring geweest. Ze vroegen om een nummerplaat maar deze kan ik enkel aanvragen na de keuring, maar met mijn auto nummerplaat mocht het ook. Ze controleerden het chassisnummer, de lichten, de staat van de banden, de claxon en ik moest tonen dat de remmen werkten door de vespa te starten en een meter vooruit te rijden en te stoppen met voorrem en achterrem. Bij motoren voor 1975 moet het voorllicht niet afgeregeld worden, moeten de remmen niet op de testbank en wordt de uitlaat niet gemeten. Het is enkel visueel.
  3. Roele

    Vespa gl 1958

    Bij mijn vlg1t is het ook de linkse.
  4. Roele

    Vespa keuren

    Weet er iemand bij een oldie hoe je voorlicht moet afgesteld worden voor de keuring en of het nodig is om extra reflectoren te voorzien?
  5. Ik denk ook een VB1 wideframe maar de zadels en het achterlicht zijn niet origineel, de treeplanklijsten ontbreken. Indien een VB1 staat er op het koppelingsdeksel Piaggio, indien toch een struzzo met een ander stuur zou er vespa op staan. De wideframe motor is te herkennen aan de 2 boutjes waarmee de kickstarter is bevestigd want soms wordt er een largeframe motor in een wideframe gemonteerd. Het beste is het chassisnummer en motornummer te controleren, dit kan op de site van www.scooterhelp.com, zo weet je welk model en motor dit is. De chassisnummer moet je zeker controleren want indien de papieren niet kloppen zal je een probleem hebben op de motorkeuring die dit jaar gestart is. Een VB1 kan zeker niet van 1953 zijn.
  6. Ik ben op zoek naar een origineel Vespa gs150 vs5 zadel. Het mag geen nieuw zadel zijn. Het is voor o'lack restauratie.
  7. Roele

    Revisie GS150 motor

    Welke bougie gebruiken jullie voor de gs150?
  8. Ik monteer eerst de krukas met lager erop in de kant van de koppeling. Er bestaan ook 2 soorten oliekeerringen voor de krukas van dikte, bij wideframe zijn deze beetje dunner anders zitten de lagers gespannen, ik denk 0,5mm voor wideframe en 0,8 largeframe. Ik controleer ook altijd de tolerantie van het kickstarterbus met de ring die in het carter bevestigd zit, deze zou rond de 0,05 tot 0,1 mm speling mogen hebben. Ook van het koperen ringetje die over de top van de as met tandwielen schuift van het kickstartsysteem mag ongeveer 0,1 tot 0,2 mm speling hebben.
  9. Ik monteer altijd de lagers op de krukas. Bij lagermontage wordt altijd aangeraden dat de kleinste passing op de binnenring moet zitten indien de binnenring ronddraaid en de buitenring stil staat. Ik steek de krukas in een diepvrieszakje en daarna in de diepvries, indien gekoeld de lagers warmen op ongeveer 100graden (kan in de oven) en deze op de krukas steken, wel beetje vet of olie aan krukas smeren waar het lager komt. Ik gebruik nooit een hamer. Dan krukas met lagers erop in diepvrieszak in diepvries en 1carterhelft warmen tot ongeveer 80graden en krukas erin monteren, best beetje olie of vet aan oliekeerring smeren. Daarna alles laten afkoelen op kamertemperatuur en andere carterhelft opwarmen en motorblok sluiten. Zo doe ik het toch.
  10. Heb je de oplossing al gevonden ondertussen?
  11. Roele

    Vespa kleuren

    Iemand die weet voor welke Vespa deze kleuren dit zijn, is van een oud boekje.
  12. Nog paar foto's waaronder enkele van Tielt
  13. Ik weet niet waar ze getrokken zijn, deze foto's zijn van vroegere Vespa dealer van Tielt die ik ingescand heb. Die kleine vierkante foto's zijn normaal gezien in pontedera getrokken. Na de corona zal ik eens vragen waar deze getrokken zijn,
  14. Hallo, Ik ben op zoek naar een vespa gla of glb in o lack zonder laswerken aan de carrosserie.
  15. Heb je de luchtvijs ongeveer 1,5toer opengedraaid?
  16. Hier, https://bollagmotos.ch/produkt/fassung-ruecklicht-piaggio-54-59/
  17. Roele

    Vespa tecnica boeken

    Beste, is er iemand die weet waar je de vespa tecnica boeken kan vinden in pdf? Het liefst in het Engels.
  18. Roele

    Misa vgla1 kleuren

    De originele kleur van een vgla (largeframe) is meestal een soort blauw, maar de kleurcode zou ik ook graag te weten komen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...