Jump to content
Vespaforum.be

Roele

Members
 • Posts

  57
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Roele

 1. Roele

  Revisie GS150 motor

  Welke bougie gebruiken jullie voor de gs150?
 2. Ik monteer eerst de krukas met lager erop in de kant van de koppeling. Er bestaan ook 2 soorten oliekeerringen voor de krukas van dikte, bij wideframe zijn deze beetje dunner anders zitten de lagers gespannen, ik denk 0,5mm voor wideframe en 0,8 largeframe. Ik controleer ook altijd de tolerantie van het kickstarterbus met de ring die in het carter bevestigd zit, deze zou rond de 0,05 tot 0,1 mm speling mogen hebben. Ook van het koperen ringetje die over de top van de as met tandwielen schuift van het kickstartsysteem mag ongeveer 0,1 tot 0,2 mm speling hebben.
 3. Ik monteer altijd de lagers op de krukas. Bij lagermontage wordt altijd aangeraden dat de kleinste passing op de binnenring moet zitten indien de binnenring ronddraaid en de buitenring stil staat. Ik steek de krukas in een diepvrieszakje en daarna in de diepvries, indien gekoeld de lagers warmen op ongeveer 100graden (kan in de oven) en deze op de krukas steken, wel beetje vet of olie aan krukas smeren waar het lager komt. Ik gebruik nooit een hamer. Dan krukas met lagers erop in diepvrieszak in diepvries en 1carterhelft warmen tot ongeveer 80graden en krukas erin monteren, best beetje olie of vet aan oliekeerring smeren. Daarna alles laten afkoelen op kamertemperatuur en andere carterhelft opwarmen en motorblok sluiten. Zo doe ik het toch.
 4. Heb je de oplossing al gevonden ondertussen?
 5. Roele

  Vespa kleuren

  Iemand die weet voor welke Vespa deze kleuren dit zijn, is van een oud boekje.
 6. Nog paar foto's waaronder enkele van Tielt
 7. Ik weet niet waar ze getrokken zijn, deze foto's zijn van vroegere Vespa dealer van Tielt die ik ingescand heb. Die kleine vierkante foto's zijn normaal gezien in pontedera getrokken. Na de corona zal ik eens vragen waar deze getrokken zijn,
 8. Hallo, Ik ben op zoek naar een vespa gla of glb in o lack zonder laswerken aan de carrosserie.
 9. Heb je de luchtvijs ongeveer 1,5toer opengedraaid?
 10. Hier, https://bollagmotos.ch/produkt/fassung-ruecklicht-piaggio-54-59/
 11. Beste, is er iemand die weet waar je de vespa tecnica boeken kan vinden in pdf? Het liefst in het Engels.
 12. Roele

  Handvaten

  Ik gebruik een compressor om de handvaten eraf te halen, ik probeer er tussen te blazen, zo kan je de handvatten eraf schuiven, soms in combinatie met silicone spray. Om ze erop te schuiven gebruik ik haarlak, schijft er gemakkelijk op en plak dan beetje waardoor ze niet ronddraaien bij gas geven.
 13. Deze zit bij BGM dichting set.
 14. De pakking zit juist, mijn motor is volledig gemonteerd en had graag geweten of het lukt zonder motor bij te werken anders zou ik de originele cilinder terug monteren.
 15. Weten jullie of een polini 210 plug en play gemonteerd mag worden op een rally 200 motor? Op de site van scooter center staat, Even on a completely unmachined engine we achieved over 15hp and 20Nm on the rear wheel. The only modification was the assembly of the cylinder, a change of the main nozzle from 118 to 125 as well as the assembly of our BGM BigBox exhaust. Daarom dacht ik dat het carter niet moet aangepast worden maar als ik de dichting op het carter leg verschillen de spoelpoorten veel. Ook bij de handleiding staat er hoeveel er moet weggenomen worden van het carter. Mijn vraag is, moet ik nu het carter uitfrezen of lukt het zonder de motor aan te passen?
 16. Weet er iemand hoeveel kogels er onderaan de voorvork zitten bij een wideframe Vespa vgl1t? Als ik er 19 monteer is het alsof er nog plaats is voor 1 en als ik er 20 monteer is er 1 die beetje uitsteekt naar stofkap toe.
 17. Roele

  Misa vgla1 kleuren

  De originele kleur van een vgla (largeframe) is meestal een soort blauw, maar de kleurcode zou ik ook graag te weten komen.
 18. Hallo, Ik heb deze week een rally 200 motor gekocht. Nu wil ik deze reviseren maar ik heb gelezen op scooterhelp dat de femsatronic ontsteking niet zo betrouwbaar is. Ik ken niet veel van elektronica daarom dat ik jullie raad vraag of dit zeker een femsatronic is en als ik deze bij revisie beter vervang of laat zitten. Als jullie me aanraden deze te vervangen, zag ik dat er op sip een conversie kit bestaat of bestaan er betere oplossingen. Het is niet de bedoeling de motor te tunen, enkel iets meer power dan de standaard motor voor onder mijn vespa gl. Graag jullie raad. Groeten Roele
 19. Heeft er iemand een lijst of een idee welke beenschild nr's er bij welk type vespa horen. Ik heb hier bv beenschildranden met nr 107, 207, 250, 261 maar weet op welke vespa ze gemonteerd zaten. Ik zou graag originele op mijn vespa vgl1 monteren maar weet ook niet welk nummer deze hebben.
 20. Ik denk ook ontstekingsproblemen, mijn gl150 wilde ook niet meer starten als deze warm had, heb dan nieuwe condensator, vise platines, ontstekingsspoel en externe bobijn vervangen en geen problemen meer, ook mijn vnb had hetzelfde, bij laag toerental als deze warm had viel deze stil en was niet meer te starten, koud starte hij direct, daar de interne bobijn vervangen en het probleem was opgelost.
 21. Hebben jullie al eens afgesproken om enkele motoren te reviseren van vespa, ik zou ook wel afkomen
×
×
 • Create New...