Jump to content
Vespaforum.be

Roele

Members
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

25 Excellent

About Roele

 • Rank
  Lid

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  VGL1T
  GS150
  VNB
  VGLA1T
  PX125

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  West-vlaanderen
 • Land
  Belgiƫ

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik monteer eerst de krukas met lager erop in de kant van de koppeling. Er bestaan ook 2 soorten oliekeerringen voor de krukas van dikte, bij wideframe zijn deze beetje dunner anders zitten de lagers gespannen, ik denk 0,5mm voor wideframe en 0,8 largeframe. Ik controleer ook altijd de tolerantie van het kickstarterbus met de ring die in het carter bevestigd zit, deze zou rond de 0,05 tot 0,1 mm speling mogen hebben. Ook van het koperen ringetje die over de top van de as met tandwielen schuift van het kickstartsysteem mag ongeveer 0,1 tot 0,2 mm speling hebben.
 2. Ik monteer altijd de lagers op de krukas. Bij lagermontage wordt altijd aangeraden dat de kleinste passing op de binnenring moet zitten indien de binnenring ronddraaid en de buitenring stil staat. Ik steek de krukas in een diepvrieszakje en daarna in de diepvries, indien gekoeld de lagers warmen op ongeveer 100graden (kan in de oven) en deze op de krukas steken, wel beetje vet of olie aan krukas smeren waar het lager komt. Ik gebruik nooit een hamer. Dan krukas met lagers erop in diepvrieszak in diepvries en 1carterhelft warmen tot ongeveer 80graden en krukas erin monteren, b
 3. Heb je de oplossing al gevonden ondertussen?
 4. Roele

  Vespa kleuren

  Iemand die weet voor welke Vespa deze kleuren dit zijn, is van een oud boekje.
 5. Nog paar foto's waaronder enkele van Tielt
 6. Ik weet niet waar ze getrokken zijn, deze foto's zijn van vroegere Vespa dealer van Tielt die ik ingescand heb. Die kleine vierkante foto's zijn normaal gezien in pontedera getrokken. Na de corona zal ik eens vragen waar deze getrokken zijn,
 7. Hallo, Ik ben op zoek naar een vespa gla of glb in o lack zonder laswerken aan de carrosserie.
 8. Heb je de luchtvijs ongeveer 1,5toer opengedraaid?
 9. Hier, https://bollagmotos.ch/produkt/fassung-ruecklicht-piaggio-54-59/
 10. Beste, is er iemand die weet waar je de vespa tecnica boeken kan vinden in pdf? Het liefst in het Engels.
 11. Roele

  Handvaten

  Ik gebruik een compressor om de handvaten eraf te halen, ik probeer er tussen te blazen, zo kan je de handvatten eraf schuiven, soms in combinatie met silicone spray. Om ze erop te schuiven gebruik ik haarlak, schijft er gemakkelijk op en plak dan beetje waardoor ze niet ronddraaien bij gas geven.
 12. Deze zit bij BGM dichting set.
 13. De pakking zit juist, mijn motor is volledig gemonteerd en had graag geweten of het lukt zonder motor bij te werken anders zou ik de originele cilinder terug monteren.
×
×
 • Create New...