Ga naar inhoud
Vespaforum.be

junglebrotha213

Leden
  • Items

    34
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door junglebrotha213

  1. Bedankt voor het antwoord, ik zal hem ook zeker terugsturen in dat geval.

    Op een van de foto's zie je dat er een soort watachtige isolatie aan de binnenkant te zien is, waarvoor dient deze juist ?

     

    Mvg

  2. Hallo ik heb een vraagje IVM de Polini roadbox.

    Ik bestelde hem van Sip samen met enkele andere spullen, het werd afgelopen week netjes geleverd.

    Bij het openen van de Polini doos, merkte ik dat het kleine pijpje op het einde lakverlies had en niet egaal rond is. Ook voelt het wat scherp aan.

    Is dit een beschadiging ? Of maakt dit niet veel uit ?

     

    Bedankt alvast !!!

    (Zie foto's)

    IMG20230616230331.jpg

    IMG20230616230334.jpg

    IMG20230616231400.jpg

     

  3. Ciao,

    Ik zou graag onderstaande white-wall banden willen bestellen voor mijn px, ik weet dat niet iedereen liefhebber is van dit soort banden maar deze werden het meest aangeraden als ik voor een white wall zou gaan.

    https://www.sip-scootershop.com/nl/product/white-wall-band-continental-k62-350-10-59j-tl-reinforced_79510000#reviews

     

    Nu is mijn vraag; Ik ben in het bezit van de PX125 bj2011 zapm74100, echter komt deze bovenstaande band volgens sip zogezegd niet in aanmerking voor deze vespa.

    Indien ik zapm50100 zogezegd selecteer komt deze band wel in aanmerking voor de px.

     

    Is dit een vergissing op de website of... verschilt de zapm74100 zo fel van de px met serienummer zapm50100

    Heeft dit ook invloed bij de keuze van een uitlaat of andere onderdelen ?

    Alvast bedeankt

     

    Saluti'

    P.s.: iemand tips voor degelijke chromevelgen voor deze banden ?

     

  4. Ciao Vespisti,

    Ik heb sinds vorig jaar oktober een Polini filter op mijn wesp zitten.  Nu is de vraag, is er een soort vervangtermijn op ?  Kan deze onderhouden worden ?

     

    Saluti'

    download (1).jpeg

  5. Ciao Vespisti,

     

    Ik heb een vraagje ivm een oude uitlaat die onder mijn vespa(px125 2011) hing voor enkele jaren geleden, dit was een uitlaat met katalysator.

    Zoals jullie allemaal weten gaf deze uitlaat meer nadelen als voordelen en was het resultaat met een sip road eronder veel aangenamer.

     

    Een maat van mij heeft zopas een model gekocht met een katalysator eronder, nadat hij met mijn vespa reed was hij er zelf ook van overtuigd dat de katalysator er onderuit mocht.

    Ik herriner me enkele jaren geleden (maar vind de info nergens terug) dat de tussenbuis van de originele uitlaat (waar de katalysatorgedeelte inzit) kan vervangen worden door een tussenstuk met vrije doorgave, zodat je een normale uitlaat als resultaat hebt.

    Heeft iemand een idee welk onderdeel/fabrikant deze produceert ?

     

     

     

     

    IMG_20210501_1006513.jpg

    IMG_20210501_1006414.jpg

  6. Relantievijs is ook verder ingedraaid geweest na het warmrijden, dit heeft ook weinig opgebracht.... 

    Ivm de carbu vervangen, wou ik gewoon aantonen dat het heel drastisch rap gezegd werd door een vespa-dealer zonder het probleem echt gezien te hebben. Volgens mij is het probleem niet zo groot aangezien de vespa echt wel goed rijdt.

  7. Beste forumleden,

    Mijn excuses dat ik hier zolang na datum pas terug op reageer, mijn probleem is toen uiteindelijk opgelost geraakt.

    Het probleem was dat de originele uitlaat met katalysator intern beschadigd was geraakt en dat telkens zorgde dat de vespa op hol liep.

    Dit heeft een vriendelijke gast uit de buurt toen gevonden en opgelost gekregen voor mij, kat er tussenuit, sito uitlaat geplaatst en sproeiersettings aangepast. Sindsdien bolde hij lekker. Tot gisteren een ander kleiner probleempje zich voordeed (zie nieuwe topic)

     

    Grtz

  8. Hey allemaal,

    Ik zou graag als vespa-leek jullie info/hulp willen inschakelen.

    Ik bezit een vespa px uit 2011 en gebruik hem heel sporadisch nu en dan. Buiten een probleempje in 2016 (topic in forum) heeft die altijd lekker gebold.

    De vespa start nog altijd heel goed op, trekt goed op en haalt vlotjes 95km/h op de teller, maar.... Sinds de 2 laatste ritten merk ik dat hij stilvalt aan de verkeerslichten als ik mijn gas loslaat, hij blijft dus niet verder rammelen en dient telkens terug gestart te worden.

    Ik heb hier en daar al wat info opgevangen en heb mijn bougie vervangen, sproeiers gereinigd etc... Maar zonder resultaat. (Een vespadealer uit de regio waar ik polste naar mijn probleem toen ik mijn bougie ging kopen zei gewoon vlakaf zonder mijn vespa te bekijken, 'waarschijnlijk is het gewoon de hele carbu vervangen' ....bull shit natuurlijk,.....

    Er is ook geen recente wijziging gebeurd aan de vespa, qua uitlaat,sproeiersettings, etc... Dus daar kan ik het zeker niet aan linken.

     

    Weet iemand wat het kan zijn, of is er iemand regio Houthalen, die er eens naar kan kijken voor mij ?

    Dus even samengevat, vespa start/ rijdt heel goed, maar na warmrijden valt hij stil bij stationair toerental/lossen van gashendel bij stilstand aan verkeerslichten.

     

    Grtz

     

  9. 6 minuten geleden, Frederik9111 zei:

    even terug naar af:

    Welke sproeier setup zit er op? Nog steeds de originele uitlaat? Staat, leeftijd en model van de bougie? Stand van de mengvijs?

    Ik zou al es beginnen met de pakkingen onder de carbu te checken. Hoogtoeren heeft veelal te maken met valse lucht (alles onder de carbu).

    De vespa px is nog in originele staat zoals ik hem nieuw gekocht had in 2011,originele uitlaat met katalysator, nooit geen wijzigingen gehad en pas onderhoud op 5000km gehad, wat zou ik kunnen/moeten zien aan de pakkingen ?

    mvg

  10. Beste forumleden

    Ik heb dit ook uitgeprobeerd om de carburator wat losser te zetten, probleem blijft terugkomen (weliswaar veel minder dan voorheen hij onderhoud gehad heeft op 5300 km)telkens  wanneer vespa warmegereden is en bij het terugschakelen op 2de vitesse en af en toe met koppeling in, voor de rest lijkt hij lekker te rijden, optrekken,snelheid allemaal geen probleem.

    Heb een artikel op een engelstalige forum gevonden die het probleem beschrijft wat de dealer denkt dat het is.

    http://modernvespa.com/forum/topic88808

     

    Zou het toch kunnen zijn dat het hendeltje van de oliepomp blijft hangen ? Indien ik gas geef met open carburatorkap lijkt alles soepel op en neer te gaan,Indien ik de gaskabel en gaschuif losmaak en met mijn hand bedien merk ik dat de schuif zeer soepel op en neer gaat, het hendeltje van de oliepomp kan ik op en neer bewegen maar springt niet automatisch terug (in losse stand weliswaar)of moet dat niet ?

     

    mvg

  11. Beste vespavrienden,

    Bedankt  voor jullie advies, zoals ik in mijn eerste bericht al aanhaalde ben ik hier een leek in en ging ik uit van wat de dealer ervan dacht, volgens hem zouden bepaalde px'en vanaf bouwjaar 2011 dat probleem gehad hebben ,sommigen al vanaf het begin. Ik vind echter nergens niets van dat veel voorkomend probleem dat ik het zelf een beetje betwijfel' en schrik heb dat ik deze hoge onkosten voor niets zal maken.

    Gisteren heb ik nog eens een test rit gemaakt en het viel me pas op dat dit probleem zich pas voordoet wanneer de px warmgereden Is,  dan blijft hij een paar seconden in toeren hangen bij het lossen van de gas tot ik afrem of door-terugschakel.

    ik ben bereid om de dingen zelf eens uit te proberen die jullie voorstellen zoals de carb losser te zetten. Zou iemand mij aan de hand van een schema of foto juist kunnen vertellen wat ik moet doen ? 

  12. Hallo pvd,

     

    Het zou gaan om 1 van deze onderdelen die de verdeler niet los kan verkrijgen waardoor hij het geheel dient te bestellen. Volgens hem hapert iets wat de gastoevoer regelt waardoor het hoog toerental.

    http://www.vespagenuineparts.co.uk/component-vespa-px-125-e-automatic-mixer-752.php

    Het gehele stuk kost echter 350 euro. 

    De vespa loopt tijdens het rijden heel lekker het is alleen bij het lossen van gas in 2de en in neutrale stand bij lichtjes geven van gas dat de toerental even blijft hangen.

     

    mvg

  13. Hallo,

    Ik ben een leek in vespa en technieken, probeer het even te begrijpen en wens een beetje advies in te winnen,vooraleer onkosten te maken.

    Het probleem is vorige week opgedoken na een verre rit te maken; nl. toen ik mijn koppeling induwde begon de vespa plots zeer hoge toeren te maken tot het moment dat ik schakelde in vitesse. Ook bij het terugschakelen in 2de vitesse bleef het toerental hoger lopen met de gas los, tot ik weer een beetje gas gaf. Bij het stoppen aan de lichten in neutrale stand liep het toerental zo hoog op dat hij zelfs nog bleef doordraaien met het contact uit.

    De vespa had net 5000 km en is toen binnengegaan voor onderhoud  waar ik het probleem aankaarte, daar beweerde de dealer dat dit veel voorkwam bij dat bouwjaar type en dat het te maken had met de oliepomp die de gas regelt en waarschijnlijk even blijft hangen, het stuk van de oliepomp die vervangen zou moeten worden is niet voorradig dus moet er een geheel compartiment besteld worden en het stuk zou me 350 euro kosten.

    Na het onderhoud liep hij beter, maar blijft dit nog lichtjes doen in 2de vitesse bij het lossen van gas.

    Regelt de oliepomp de gastoevoer ? Is het blijven hangen in toeren te wijten aan de oliepomp ? heb al zitten googlen en vind hier nergens iets over terug, volgens de dealer een veelvoorkomend probleem bij dit bouwjaar.

    Iemand ervaringen hierbij ? 

     

    (ps: de dealer stelde mij ook voor het tussenstuk van de originele uitlaat (katalysator) te vervangen door een tussenstuk van malossi omdat deze veel tegenhoudt en ''terugspuwt'' waardoor de motor toekomstige problemen zal krijgen, is dit aan te raden ? volgens hem zijn een sproeistuk en andere instellingen niet nodig, juist ?)

     

     

  14. Kan iemand mij zeggen welke 2t olie het beste is voor de nieuwe Px ?

    Ik twijfel tussen Agip 2t Speed (zoals aanbevolen door Piaggio en Vespa) of Castrol tts

    Agip is wat moeilijker te verkrijgen in de buurt, maar kan er aan geraken via het internet.

    Castrol is beter verdeeld overal, maar is hij zoveel beter ?

    Moet ik ook rekening houden met de katalysator die nu onder de Px'en hangt ?

    Saluti'

×
×
  • Nieuwe aanmaken...