Jump to content
Vespaforum.be

pascal

Members
 • Posts

  954
 • Joined

 • Last visited

  Never

Posts posted by pascal

 1. Als we de wereld willen reden, zullen we het mensdom moeten halveren...

  Dat is helaas de enige oplossing om Moeder Aarde te redden. 3 à 4 miljard is gezellig, 6 à 7 miljard is erover. Mass destruction weapons hebben we absoluut nodig om het milieu te beschermen.

  of zoals mijn aardrijkskunde leerar zo mooi zegt:

  "Een muur rond afrika bouwen en binne 50 jaar kijken of er nog overschieten."

  "ze hebben waarschijnlijk elkaar opgeten."

  Mooi niveau dat onderwijs van tegenwoordig ...

 2. Heeft niets te maken met in het gareel lopen. Wel met putting your money where your mouth is. Als iedereen verwacht dat een ander inspanningen doet voor het milieu en zijzelf niet dan gebeurt er niets. En wat motivatie betreft : als er geen dwingende wetgeving was geweest, dan had ook de industrie NIETS ondernomen. De motivatie moet soms een beetje 'gestimuleerd' worden. Ik ben sommige dagen ook niet gemotiveerd om te gaan werken, toch doe ik het. Omdat er een stok achter de deur zit.

  Dat men de hele groten met rust laat is onzin. De wetgeving voor de industrie en professionelen is vele malen ingrijpender dan voor particulieren.

  Een carossier die na 30 jaar zonder boe of ba op 2 jaar tijd volledig moet switchen naar watergedragen lakken, dat is nog eens iets anders dan een klein kansje op ooit misschien een strengere controle van 2-takt motoren.

  En wat het wegvervoer betreft : die camions zijn elke dag op de baan voor jou en mij. Zonder die camions géén gevulde supermarkten, of geen onderdelen voor Vespa's die thuis geleverd worden.

  M.a.w. : als iedereen een klein beetje verantwoordelijkheid opneemt zijn we al een klein stukske verder.

 3. LPG wordt zwaarder getaxeerd als benzine niettegenstaande minder vervuilend

  ?

  Op LPG worden géén accijnzen geheven in België. Nul komma nul. Je betaalt wel een aanvullende verkeersbelasting (is de voorwaarde vanuit Europa om de accijnzen op nul te kunnen houden in België), maar dat bedrag is verwaarloosbaar.

  Bovendien is het niet enkel "de kleine man" die geviseerd wordt. De industrie heeft de voorbije jaren al zware inspanningen geleverd, dus mag jan modaal nu ook even een inspanning doen.

 4. Ik ben voor een sterk ecologisch beleid. MAAR: repressieve maatregelen op een beperkte groep van mensen die nu al met een twee-taktje rijden is natuurlijk pure onzin. Je moet mensen stimuleren het goede te doen, niet straffen omdat ze een old-timertje hebben.

  Jij hebt een condensketel: dan heb je daar subsidies voor gekregen. Dat is positief stimuleren. Taksen heffen op bestaande brommertjes, is hetzelfde als iedereen die nu met mazout stookt gaan beboeten... Zoals je weet gebeurt het omgekeerde (stookoliefactuur)

  Ten eerste is er nog lang geen sprake van repressieve maatregelen. Het is een voorstel van de Europese Commissie. Reken op minstens 4 jaar voor hier iets van doorsijpelt in nationale wetgeving, in serieus afgezwakte vorm.

  Ik maak me weinig zorgen. Er is nog niet eens een motorkeuring in België, dus we staan nog heel ver af van een controle van uitstoot van brommers en scooters.

  In het slechtste geval komt er eerst een motorkeuring, met daaraan gekoppeld de mogelijkheid om voor een Vespa een soort oldtimerkeuring te krijgen (naar analogie met wagens) met beperkingen qua gebruik.

  Maar zelfs dan zal het volstaan om een nieuwe LML motor in je oude Vespa te monteren en te voldoen aan de vereisten qua uitstoot (LML = EUR3 norm).

  Dus allemaal niet zo panikeren.

  Wat het stookoliefonds betreft : slecht idee. Ook de gasprijzen stijgen serieus, toch wordt dat niet financieel ondersteund. Als je voor mazout kiest, moet je er de prijsschommelingen ook maar bijnemen. Zo worden mensen niet gestimuleerd om die oude ketel te saneren en naar een properder manier om te schakelen.

 5. Beetje ernstig blijven hé.

  En één van de redenen waarom ik mijn PX wegdoe is precies die uitstoot.

  Heb jij een auto? Hoe ga je naar de bakker? Verwarm jij je huis? Ga nooit meer met het vliegtuig op verlof. Je kan zo blijven doorgaan. Nog nooit in de file gestaan op de Brusselse ring tss al die vrachtwagens, ach ja, vergeten, uit studies blijkt dat vrachtwagens ni zo vervuilend zijn dan 2-takt motoren... ...duh???? Zijn jullie zich bewust dat één van de meest vervuilende motoren de 2-takt diesels zijn van op de grote vrachtschepen. Eigenaardig genoeg moet daar niets aan gedaan worden...rarara?

  Mijn auto rijdt op LPG. Naar de bakker ga ik te voet of met de fiets.

  Ik verwarm mijn huis 8 maanden per jaar met gascondensatieketel.

  Als iedereen altijd begint met over een ander (de camion, het binnenschip, het vliegtuig, ...) te zagen komen we geen millimeter verder. Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en ook voor zijn eigen deur wil vegen misschien wel.

  Dus ook de camions en binnenschepen, en ook de scooterrijders. Maar direct gepikeerd reageren als er iets gezegd wordt dat je niet aanstaat ... 2-takt vervuilt nu eenmaal serieus veel, dat is een feit.

 6. Beetje ernstig blijven hé.

  Dat 2-takt enorm vervuilend is, is geen fabeltje. Ook al hoor je dat misschien niet graag.

  En dat er een pak rondrijden die al helemaal niet goed zijn afgesteld is minstens even waar (ik wil de brommers die al 20 jaar rondtuffen zonder enig nazicht niet te eten geven).

  Persoonlijk zie ik niet in waarom auto's wél naar een keuring zouden moeten en andere vervoermiddelen NIET ... wie in orde is met alles hoeft niets te vrezen, en voor oldtimers kunnen er andere regels afgesproken worden. Op die manier zullen ook de sjoemelaars en malafide verkopers er misschien wat sneller uit gaan, omdat er dan een controle is, en je een Vespa bijvoorbeeld niet zal kunnen verkopen zonder eerst te laten keuren hier. Zie ik als een prima maatregel om de curry's er uit te bonjouren.

  En één van de redenen waarom ik mijn PX wegdoe is precies die uitstoot.

  Verder zie ik nog geen verbod komen op 2-takt, maar dat er iets aan gedaan wordt is voor mij positief.

×
×
 • Create New...