Ga naar inhoud
Vespaforum.be

woodboy

Leden
 • Aantal items

  34
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door woodboy

 1. woodboy

  GTS met cozy rocket sidecar

  Is er iemand die een GTS reeds verbonden heeft met een cozy rocket sidecar? Ik heb een Gts en de Side car maar de verbindingsteken lijken niet overeen te komen. heeft er iemand ervaring mee?
 2. woodboy

  GTS met cozy rocket sidecar

  Sorry, even druk gehad. Stuur zo snel mogelijk wat foto’s door. Bevestiging is gemaakt door spares&sevice in Diest. Wasinderdaad niet zo makkelijk om om te bouwen. Ook groot GTS wiel geplaatst met schijfrem op de sidecar. En stuurdemper om trillingen te voorkomen. Zeker bij + 100km/u zeker belangrijk.
 3. woodboy

  GTS met cozy rocket sidecar

  De side-car is rechts gemonteerd aan mijn 300GTS, de Engelse zijn links gemonteerd. De monteur van mijn sidecar is een sidecar racer die alle formule 1 circuits aandoet ( das wel een WOW machine dat hij heeft :-)) had me de tip gegeven als je in het begin alleen rijdt, beste een zak zand in de car smijten om beter contact te hebben met de grond. Na pakt 1000km alleen te rijden begin je het onder de knie te krijgen en kan je de zak weglaten. dan is het wel opletten dat de bak in een rechtse bocht niet in de lucht gaat maar dat is heel normaal maar de eerste keren is het toch bijna in de broek doen gevoel hoor! ;-) Hij vertelde me ook dat je eigenlijk met de bak in de lucht moet leren rijden zodat je weet hoe je moet reageren en niet panikeren zoals een voetje aan de grond zet tijdens het rijden. Dan gaat het zeker mis. Maar nu rijdt mijn vrouw, dochter en hond in de car met veeeeeeeel plezier mee. Ik rij ook op de autostrade met de car, de 300 heeft daar geen problemen mee, vlotjes 100km/u . De sidecar weeg ongeveer 90kg leeg daar ik wat aanpassingen voor mijn en de passagiers hun veiligheid te verhogen. Ik heb een stuurdemper laten plaatsen voor de wobble van het stuur tegen houden moest die er geweest zijn? Dat maakt het sturen naar links of rechts wel zwaarder zoals een oldtimer zonder servo maar het maakt wel dat je geen te bruuske maneuvers maakt. Ook heb ik het Kleine 10" PX wiel laten veranderen naar een 12" GTS wiel en een schijfrem van de GTS er laten opzetten. Dit maakt dat de bak bij het remmen niet verder wil rijden en de span naar links laat draaien. Passagiers dienen altijd een helm te dragen, ik zoek er trouwens nog één voor onze hond! :-) Veiligheidsgordels ga ik nog plaatsen, of dit wettelijk moet? Geen idee, in Belgie is er nog steeds geen motorwetgeving. Ik zal straks een foto posten van de sidecar. Mijn conclusie is alvast, sidecar rijden is even veilig of misschien wel veiliger met zijn 3 wielen dan met een gewone Vespa rijden. Alles hangt natuurlijk af hoe je je aanpast in het verkeer, met de sidecar is het wel aangeraden om meer afstand houden met je voorligger en meer voorop te kijken om niet teveel in putten te rijden enzo. Maar de FUN dat je als rijder en bijrijder krijgt van de sidecar in onbeschrijfelijk, sinds ik hem heb rij ik enkel nog met mijn Sei Giorni als het regend. :-) Dus ...ik wens iedereen een sidecar toe!
 4. woodboy

  GTS met cozy rocket sidecar

  Yes, heb de vebinding laten maken door bikes&services in Diest. Doet niets anders dan side-cars. Met zijspan in zoveel leuker rijden dan met men vespa alleen! In het begin serieuze aanpassing, heeft niets meer met motorrijden te maken ,eerder met een oldtimer zonder servo. Sleuren en trekken aan dat stuur, zien dat ge niet kantelt in een bocht naar rechts , maar het plezier dat ge na pakt 1000km oefenen krijgt is onbeschrijfelijk! Mijn dochter met onze Marcel (teckel) in de side car en mijn vrouwtje achterop de GTS, ECHT ONBESCHRIJFELIJK! PUUR JOY!
×