Jump to content
Vespaforum.be

Wutsie75

Members
 • Posts

  2,075
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Wutsie75

 1. 3 hours ago, gem said:

  Ik hang in de winter de batterij van mijn PX 125 (2007) enkele dagen per maand aan de druppellader.

  Toch moet ik bijna elk jaar een nieuwe batterij kopen : dan is ze weer "uitgekookt" of heeft ze de geest gegeven.

  Koop ik beter een gelbatteri j?

  Ik denk dat enkele dagen per maand te weinig is. De batterij ontlaadt te diep en je moet hem telkens terug tot leven wekken. Jaren gereden met dezelfde batterij. Wanneer ik wist dat ik de dag nadien niet meer op pad moest=>plug en druppelen... Indien opvulbaar wel vloestofniveau eens per jaar checken.

  • Like 1
 2. On 5/13/2022 at 9:02 PM, Cliffson said:

  Toevallig ben ik ook aan het neuzen naar een camera. Ik denk dat ik ga gaan voor een GoPro Hero 9 die ik dan op de helm monteer.

  Montage op helm zou ik niet doen... als je er vlak op zou vallen zit dat ding in uw hoofd.

 3. Zeer weinig maar het kan wel. Vorige maand nog een controle ontweken in de eifel in de buurt van de Nürburgring. Was met moto. Uitlaat was wel origineel maar de katalysater was vervangen door gewone Y. Maakt een beetje extra lawaai maar valt niet op. Geen schrik maar wilde het toch niet gaan zoeken. Zolang moto's of scooters geen te opvallend geluid maken laten ze je wel rijden. 't zijn vooral de 'racemachienes' dat ze er uit halen om te controleren.

  • Like 1
 4. Inderdaad levensgevaarlijk! Indien je een beetje sportief rijdt en een goede keuze maakt bij de vervanging, zal het verschil en het vertrouwen zeer goed te voelen zijn! 

 5. On 9/20/2021 at 5:33 PM, Murrie said:

  Bedankt voor de reacties.
  Ja? Is het verschil van euro 4 naar euro 5 norm echt zo hard merkbaar?
  Ik heb zonet een GTS 125 Super uit 2020 gekocht, maar ben niet zo tevreden met de trekkracht onderin...

  Heb je geen vergelijkende testrit gedaan tussen beide? 15% vermogenverschil zal wel voelbaar zijn, ook al is het bij iets hogere toeren. Ook bijna 10% verschil in koppel moet je voelen. Vroeger ook met de carburatorversie gtL gereden, die had bijna 15pk en ging wat hoger in toeren maar was lekker snedig. Hoedanook, 't blijft een 125cc he...

   

   

 6. 15 hours ago, Renny said:

  Beste,

  Een klein vraagje. Hoelang kan jullie PX stil staan zonder dat hij niet meer start ?

  Gebruiken jullie een druppel lader ? Wanneer ? Enkel in de winter ? Blijft die heel de winter laden bijvoorbeeld ?

  Als mijn wesp stil staat heeft hij na een week moeite met te starten als hij koud heeft. Elektrisch alles ok (dus niet de batterij), maar hij slaat niet aan.

  Nu is het nog zomer, maar ik vraag me af wat de winter geeft.

   

  Grts,

   

  Vespa GTS 125

  Vespa PX125

  Winter of zomer, vanaf ik meer dan een week niet reed=> druppellader. Nu ook met moto, connectie is eenvoudiger, de dag na thuiskomst steekt em in.

   

  • Like 2
 7. On 6/3/2021 at 11:57 PM, Vespaciao said:

  Sinds wanneer zijn "Sym's Fiddle"nu ook al Vespa's geworden ;)...mag dat wel van "de vakbond" ? : Vespa routes rijden met een SYM-scooter ;) :D

  De helft van de huurders ziet het verschil jammergenoeg niet. Ik vind de huurprijs dan wel stevig voor deze chinese namaak. Als ik zo wat rondkijk even duur als de verhuur van echte...

 8. Moja inderdaad. En rij er eerst een jaar  mee voor je begint te customizen... velen hebben precies geld te veel en willen het dan terug. Je ziet dat ook bij moto’s, en dan gaat het soms over 15-20000€ terwijl je daar zelfs zonder moeite een testmodel uren meekrijgt!

 9. On 6/12/2021 at 3:59 PM, nero said:

  Waarschijnlijk zal de vespa met al die opties wel zoveel gekost hebben (als je het laat doen in een vespagarage) maar bij sommigen dringt het niet door dat hun vespa bij verkoop 2de hands is, dus bijna de helft van hun waarde verliezen. 

  Groetjes, nero. 

  Inderdaad, ik zie zotte dingen... "Deze vespa is van a tot z volledig custom. Zonder op iets te besparen." Da's goed voor de koper maar je denkt toch niet dit alles te kunnen terughebben. En soms vraag ik me af wie zoiets doet om dan 1000km per jaar te rijden en na 3 jaar terug weg te doen. 

   

  • Like 4
 10. On 6/5/2021 at 11:44 PM, Bowyer said:

  ik denk dat je voor de huidige prijzen niet voor €1000,- uw rijbewijs hebt. iig niet in nederland.

  Ik eind 2016 toch nog voor 977€ voor 12 uren les + examen. 't zal nu wel opnieuw duurder zijn. En inderdaad, plezier is niet in geld uit te drukken, overal opstappen en wegrijden :-).

  • Thanks 1
 11. On 5/21/2021 at 8:44 PM, Participatie9 said:

  Allen, ik heb een mooie vespa 125 cc op het oog voor een redelijke prijs. Hij is wel 18 jaar oud maar ziet er als nieuw uit en heeft heel weinig km's (altijd binnen gestaan, nieuwe batterij, nieuwe bougirs). Vraag: is leeftijd een probleem? 

  Hoi, je zet dit onder topic 'modern scooters'. Over welke vespa gaat het? Een ET2? GtL? 

 12. Mooie foto, mooie vespa. Have fun!

  Pas gekocht en al dromen over iets zwaarder 🙂 ... Hoedanook, een rijbewijs kunnen ze je niet meer afpakken, (allé, misschien wel tijdelijk) en zal je ook met een 125cc iets zelfzekerder rijden. Aanrader! 

   

 13. 1 hour ago, PeVerMan said:

  Thanks... wat zou je me dan aanraden?

  Dat was 5 jaar geleden. Het kan nu veel beter zijn. Ik bedoel vooral best goed inlichten ivm de mogelijkheden van die edge830 en uiteraard wat de bedoeling is om deze op jouw vespa te gebruiken. Verder zijn overal veel discussies te vinden over motorgps'en en vooral de voor- en tegenstanders van garmin vs tomtom.

×
×
 • Create New...