Jump to content
Vespaforum.be

wetebe

Members
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About wetebe

 • Rank
  Lid

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  VNB 6T 1964

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Heerhugowaard NL
 • Land
  Nederland

Recent Profile Visitors

274 profile views
 1. wetebe

  Aspen 2

  In de Europese Unie zullen de oliemaatschappijen binnenkort verplicht worden om zoveel mogelijk ethanol aan hun brandstoffen toe te voegen. Daardoor zal ook V-power etc. binnenkort minstens 5% ethanol moeten bevatten. Bovendien zitten er in alle benzine sinds het loodvrij maken allerlei dopes, waarvan alleen de grote raffinaderijen het geheim kennen. Die additieven kunnen soms nare bijverschijnselen geven. Vooral als men bij het toevoegen van die additieven af en toe eens in de fout gaat. Dit gaat een enkele keer zover dat een motor er niet meer normaal, of helemaal niet meer, op lopen wil.
 2. wetebe

  Aspen 2

  2-takt olie voor luchtgekoelde motoren, halfsynthetisch bv. JASO FC, JASO FD, API TC of ISO-L-EGD is prima. De discussie over slechte en verkeerde benzine uit 2016 vind ik niet zo gauw op dit forum terug. Wel terug te vinden op www.fiat500club.nl. Als je bij zoeken wetebe intikt.
 3. wetebe

  Aspen 2

  Sinds er in de benzine max. 10% ethanol bijgemengd moet worden is de huidige E10 benzine minder stabiel geworden. Bij lang stilstaan verouderd deze benzine snel en geeft soms verstoppingen in de fijne kanaaltjes van de carburateur. Vooral met een gecoate tank ontstonden hierdoor problemen. Dusdanig dat er na de winter soms weer een nieuwe carburateur gemonteerd moest worden. Ergens moeten er van mij nog wel een paar artikelen over dit onderwerp op deze site te vinden zijn. Met Aspen2 heb je hier geen problemen meer mee, want er zit geen ethanol in. De prijs die jij liet zien is extreem. Er zijn goedkopere aanbieders. De huidige smeermiddelen zijn niet meer te vergelijken met die van vroeger. Ik heb 1500km met een DR177 cilinder gereden zonder extra olie toe te voegen aan de Aspen. Tot op heden geen problemen. Maar over dit onderwerp zijn al veel discussies gevoerd. Hoofdconclusie is dat als je niet veel rijdt en 's winters je Vespa lang stil laat staan Aspen2 een goede keus is. Als je elke dag rijdt is E10 met 4% hele goedkope 2-takt olie ook geen probleem.
×
×
 • Create New...