Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Skidmark

Leden
  • Items

    125
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Scooter Gegevens

  • Scooterclub
    Ik heb geen club
  • Mijn Scooter(s)
    Vespa PX200E

Persoonlijke Gegevens

  • Woonplaats
    Vaassen
  • Land
    Nederland

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Skidmark's prestaties

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • One Year In
  • Dedicated Zeldzaam
  • Conversation Starter
  • Reacting Well Zeldzaam
  • First Post

Recente badges

56

Reputatie

  1. Ja dat zou je verwachten maar ik zit met die spaco carburateur nu met de mengselschroef onder de 2.5 draaien uit. Dan zou je zeggen dat de stationair toch goed zit? Ik ga het nog wel proberen want ik sla jullie advies nooit in de wind :).
  2. Goed voor de mensen die dit interessant vinden het volgende! -carburateur behuizing vlak geschuurd en terug gemonteerd op het juiste aandraaimoment. -nieuwe stationair sproeier 160/55. -nieuwe bougie geplaatst. Opnieuw afgesteld en zo loopt nu best aardig. Vreemde is alleen als ik de mengselschroef een kwartslag in of uit draai valt ze stil. Is dat altijd zo gevoelig? Heb al een behoorlijk stuk gereden en geen vreemde dingen gevoeld/gehoord/gezien. Hieronder hoe ze loopt. 20240330_103506.mp4
  3. Zojuist weer even gekeken en ik had compleet de verkeerde stationair sproeier erin zitten namelijk 160/50. Gelijk gewisseld voor 160/58 maar daarmee de vespa niet lekker aan de praat gekregen. Ook met 160/55 wilde het motortje niet lekker spinnen en viel ze steeds uit. Als test weer 160/50 erop en gelijk weer goed lopen. Dit vind ik vreemd! Moet ik mij weer zorgen gaan maken om luchtlekken? Vorig jaar al getest en sindsdien geen 10 kilometer gereden.
  4. Gaatje boven de kleine sproeier is inderdaad ook uitgeboord. Uitlaat is standaard. Ik heb wel een 58-160 liggen van pinasco die ik kan gebruiken. Ga ik met die iets grotere nevensproeier wel de tip van Nero uitvoeren. En dan inderdaad de mengselschroef en niet de stationair (gasschuif) schroef. We komen er wel
  5. Ik ben begonnen op 2.5 slag, want spaco. Heb hem echter vanaf daar een kwart slag dichter gedraaid. Omdat hij dan mooier stationair liep.
  6. Het is een Spaco carbu SI 24 24 met een standaard piaggio luchtfilter. Wel zijn daar standaard de gaten in het hartje al uitgeboord.
  7. Zodat de gasschuif meer open blijft staan bedoel je? Ik vind 'm stationair wel goed lopen. Ik merk het probleem alleen bij gas loslaten tijdens het rijden. Als ik de koppeling intrek bij het gas loslaten dan blijft de motor bijvoorbeeld wel netjes lopen.
  8. Aha, het heeft niks met bochten te maken maar met het feit dat ik geen gas geef. Als de motor warm is wil deze bij gas los uitvallen. Dit kan ik voorkomen door de gashendel open te draaien. Is dat op te lossen met de mengsel schroef of juist door een andere stationair sproeier?
  9. Op jullie aanraden vandaag een nieuwe carburateur erop gezet met een nieuw luchtfilter en een 120 sproeier in plaats van 118. De rest gelijk gehouden. Starten en lopen! Gelijk even een rondje gereden en dat ging heerlijk. Enige wat ik merk is dat toen de machine wat warmer was leek hij uit te willen vallen in bochten? Kan het zo even niet verklaren, maar een flinke stap vooruit weer! Wederom bedankt voor de adviezen!
  10. Valse lucht test is al uitgevoerd en daar ben ik in geslaagd. Ga aankomend weekend de overige opties bekijken. Bedankt! Is het nog mogelijk om te testen of het de optie te weinig benzine of teveel lucht is? Ik wil eigenlijk pas gaan rijden als ik iets zekerder ben van de afstelling.
  11. Daar ben ik weer eens, even mijn eigen topic afstoffen. Door wat hectiek helaas een tijdje niet meer met de wesp bezig geweest, maar gisteren weer de draad opgepakt. Na 2 keer kicken (met choke) liep ze weer, klimt vervolgens ook mooi in de toeren bij gas geven. Als ik vervolgens de choke uitzet valt de wesp uit bij gas geven. Is dat normaal voor een koude motor of duidt dit op een verkeerde afstelling? Mijn gedachte -> De gas schuif regelt eigenlijk primair de lucht toevoer. Daar de wesp prima loopt en toeren maakt met choke, maar slecht zonder. Kan het zijn dat de hoofdsproeier te klein is? Ik ben er al een tijdje uit, dus moet even mijn carburateur kennis oprakelen en hoop dat jullie kunnen bevestigen of ontkrachten of mijn denkwijze klopt
  12. Sorry het is ook 23°! Dit heb ik gecheckt met de strobo! Was alweer een tijdje terug dus moest het even terugzoeken. Ik heb toch geen reden om aan te nemen dat die timing gewijzigd is?
  13. Met voorontsteking bedoel je neem ik aan de timing? Ik heb die gecheckt en die staat op 24°, maar daarna heb ik wel de pick-up vervangen. Zal daar toch geen invloed op moeten hebben? Nog geen ritje gemaakt met de chokekabel ontkoppelt, alleen de werking gecontroleerd.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...