Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Maxim.03

Leden
  • Items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Maxim.03

  1. Dus jullie vinden dat ik de test met de benzinekraan open te laten staan best niet doe?
  2. Ja,ik spreek dan inderdaad over 500cc mengsmering en 250cc Carter olie. Hoe de bougie uitziet weet ik niet, maar ik heb de Vespa al een tijd niet meer aangezet. Van de laatste keer weet ik nog dat het wel moeilijk was om hem te starten, maar eens hij gestart was draaide hij normaal in stationair (alleen vond ik dat hij laag draaide in stationair, maar kan met de afstelling van de carburateur te maken hebben). Hij ging ook niet zelf ineens hoger in toeren als je reed of als hij gestart was. Eens hij gestart was deed hij het goed. Voor de rest zal ik dan eens kijken of oliesporen zijn het koppelingsdeksel of aan de ontluchting.
  3. Weten jullie misschien iemand in Limburg, aan de kanten van Bilzen, die dit voor mij zou kunnen doen? Ik beschik helaas niet over het materiaal om het zelf te doen.
  4. En wat moet ik doen als ik vind dat de olie ook een benzinegeur heeft?
  5. Kan ik er dan vanuit gaan dat dit het probleem was? En ik vraag mij ook af hoe iemand driekwart liter olie erin krijgt?
  6. Hallo allemaal, Na één maand nog eens update op de Vespa. Ik heb tijd gevonden om nog eens naar de Vespa te kijken. Ik heb de olieschroef afgedraaid omdat hij al een tijd niet meer lekte en ik dus dacht dat hij leeg was. Toen de schroef eraf was kwam er nog een deel olie uit (zie foto als de link werkt. Deze olie had ik in een lege fles van 1,5L gegoten en deze was voor de helft gevuld ( dus 0,75L olie). Daarnaast was de olie zwart van kleur. Ik weet niet of dit iets aan de diagnose verandert? Groetjes, Maxim foto: https://photos.app.goo.gl/hqXKUgaCXD3qKgri8
  7. Helaas blijft hij lekken. Sinds mijn eerste bericht hierover tot nu, ligt er na één week telkens een plas olie van 5 à 10 cm. Van zodra ik thuis ben (vrijdag) zal ik het achterwiel demonteren en eens kijken of hij hier lekt.
  8. Ja mijn benzinekraan stond dicht.
  9. Het gaat hier om een px van 2005 dus helaas zit deze keerring aan de binnenzijde (denk ik dan). En kan de keerring aan de zijde van het vliegwiel ook stuk gaan en ervoor zorgen dat er olie lekt, of is dit niet mogelijk?
  10. Zou het ook mogelijk zijn dat de keerring kapot is? Zo ja, moet je voor deze te vervangen de motor verwijderen of kan je deze ook verwijderen zonder de motor onder de Vespa uit te halen?
  11. Bedankt Frederik9111 en Ed75 voor het antwoord. Ik zal het schoonmaken en daarna meer laten weten.
  12. Maxim.03

    Vespa px lekt olie

    Hallo allemaal, Ik heb twee dagen terug een vespa px 125 gekocht met een polini 177 kit en een polini uitlaat. Toen ik twee weken geleden de vespa was gaan bekijken was die in goede staat. Twee dagen terug mocht ik de vespa afhalen en na twee dagen in de garage te staan, was er een plasje olie (ongeveer 5 à 10 cm in diameter) op de grond gedrupt. Toen ik keek waar het vandaan kwam, leek het alsof het van onder de carter kwam. De persoon van wie ik de vespa had gekocht heeft wel voor mij de oliepomp overbrugt, zodat ik nu zelf de olie met de benzine moet mengen. Ik vroeg mij nu af of deze olie misschien afkomstig was van de oliepomp die overbrugt is, of komt dit van ergens anders? Weten jullie hoe ik dit kan oplossen? Groetjes, Maxim P.S. Ik ben nieuw op dit forum.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...