Ga naar inhoud
Vespaforum.be

pgsmer

Leden
  • Items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Scooter Gegevens

  • Mijn Scooter(s)
    VESPA PX125

Persoonlijke Gegevens

  • Woonplaats
    Deurne (Antwerpen)
  • Land
    Belgiƫ

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

pgsmer's prestaties

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Conversation Starter
  • Reacting Well Zeldzaam
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done

Recente badges

1

Reputatie

  1. Inderdaad zoals ik eerder zei, koppel darm brandstof even af van de carbu en speel wat met het kraantje, komt er iets uit of niet? dan kan je verder gaan kijken. Er zou na het vervangen van de brandstofkraan toch flow moeten zijn daar. Indien dat idd is moet je gaan kijken naar eventueel bougie vervangen of de carburator reinigen.
  2. https://youtu.be/Qb25peAH7wc https://youtu.be/N7NDu3iQGF8
  3. Heb net hetzelfde gedaan. Kraantje brandstof ging heel stroef en had 5 jaar binnen gestaan. Er kwam bij mij geen druppel naft meer uit richting carburateur is dat bij jou ook? de schroef van de brandstofaansluiting in de carburateur losdraaien en even de benzinekraan openzetten, komt er iets uit? Ik heb hetzelfde besteld als jou en via enkele goede youtube videos alles kunnen vervangen, het valt reuze mee hoor uiteindelijk. Over die leidingen, dat is idd redelijk krap maar om ze terug te steken raad ik wat olie,vet aan of de darm eventueel even in warm water laten weken dan is dat ook gemakkelijker.
  4. pgsmer

    Px probleem

    is eigenlijk nieuw, slechts 300km. Nu na bijna 5 jaar stilstand in garage terug mee bezig. Het is begonnen met dat er geen naft meer door de branstofslang kwam. Gastank uitgekuist (handvol met schilfers uitgehaald), Brandstofkraan en slang ook ineens vervangen. Daarna start hij soms heel even maar daar was ook alles mee gezegd. Daarna carbu helemaal uiteengehaald en proper gemaakt, jets uitgekuist. Nu start hij wel altijd en blijft draaien maar de afstelling was/is niet meer ok, wegens verwijderen van die idle en mixture schroeven tijdens de schoonmaak. De idle schroef staat nu sinds vandaag zo dat er ongeveer 1/1.3 mm opening is en die lijkt ongeveer goed te staan nu.
  5. pgsmer

    Px probleem

    Heeft er iemand ervaring met het afstellen van een caburateur? Ondertussen start hij en kan ik rijden maar helemaal normaal reageert de motor toch niet, valt makkelijk stil bij het vertrekken en bij stationair. En dan soms bij het stoppen van gas geven reageert de motor daar traag op Ik heb al wel wat opgezocht hierover maar het probleem met de px125 van 2015 is dat die mixture schroef heel moeilijk bereikbaar is om af te stellen terwijl de motor draait. afstelling Hoeveel omwentelingen moet die schroef ongeveer los staan? de meeste info over oudere vespa's zegt 1.5 onwentelingen los en daar beginnen zoeken maar ook dat de nieuwere vespa's andere schroefdraad hebben en dit wel anders kan zijn.
  6. pgsmer

    Px probleem

    Dat plastic stukje zat helemaal vast. Het is nu los, ik kuis alles verder en dan zien we weer wel. Edit: probleem is verholpen, dit was idd wat de gashendel weerstand bood
  7. pgsmer

    Px probleem

    Dat plastic stukje zat helemaal vast. Het is nu los, ik kuis alles verder en dan zien we weer wel.
  8. pgsmer

    Px probleem

    Dit heb ik net gedaan, de gaskabel is los en dan kan ik die ( kabel en gashendel aan het stuur) wel heel vlot bewegen niet zoals ervoor. Ik denk dat het probleem bij dat schuifje of de veer die daar binnen zit in de carburateur zou kunnen liggen. Bedankt alvast
  9. pgsmer

    Px probleem

    Dat is reeds gedaan, heb enkel nog een nieuwe batterij nodig. Maar ik ga eerst dit probleem proberen op te lossen.
  10. pgsmer

    Px probleem

    Bedankt voor je reactie in ieder geval, mijn vermoeden is ook dat daar iets niet in orde is. Ga ik vandaag nog proberen te doen dan.
  11. pgsmer

    Px probleem

    Ik wou mijn Vespa px125 terug gaan gebruiken na jaren stilstand in mijn garage. Na wat problemen met de brandstoftoevoer krijg ik hem nu weer eindelijk gestart. Heb de brandstoftank helemaal schoongemaakt, brandstofkraan en leiding vervangen want er kwam geen druppel meer door. Nu het volgende probleem, de motor draait maar als ik gas bijgeef gebeurt er eigenlijk niks. Je merkt ook dat de throttle niet helemaal meer terug naar de beginpositie gaat. Probleem kan met de kabels zijn maar denk zelfs eerder aan dat stuk in de carburator? Voor het vorige probleem over de brandstoftoevoer heb ik veel op youtube gevonden maar over dit zijn de videos precies toch eerder beperkt. Iemand die hier advies kan geven?
  12. Hey, het is ondertussen gelukt met een kraanmoer sleutel. Toch bedankt hoor.
  13. pgsmer

    Benzinekraan sleutel

    Heeft er soms iemand een Benzinekraan sleutel die ik eventueel mag lenen (of overkopen) in de omgeving van Deurne?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...