Jump to content
Vespaforum.be

G.O.A.T.

Members
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by G.O.A.T.

 1. Er is al wat over geschreven maar helemaal is het me niet duidelijk. Gezien ik met de Vespa over een HOGE drempel moet, millimeterwerk moet verrichten om door het hele huis te laveren en dan weer een vervelende drempel over moet om in de tuin te geraken wil ik hem voor de deur zetten tijdens het seizoen. Zeil er over en klaar. Helaas kan God en klein pierke nergens met hun tengels vanaf blijven en wil ik een tracker inbouwen, al is het maar als gemoedsrust. Ik kan twee dingen doen. Ik koop een tracker die ik om de vijf botten uit dat spel moet vissen om op te laden en aangezien het de bedoeling is dat trackers goed verstopt zijn ... PITA . Dan zijn er de trackers die rechtstreeks op de batterij gaan - die ik niet heb - maar wel "dieper" te verbergen zijn. Eer die gevonden is mijn innerlijke Liam Neeson al lang in actie geschoten. Als ik dan toch een batterij heb dan is USB en whatever gelijkstroom nodig heeft ook wel handig. Nu heb ik een schema gevonden hier ergens anders met weinig uitleg. Het aansluiten van de batterij en de nieuwe gelijkrichter is geen probleem maar waarom is heel dat extra circuit nodig voor de claxon ? Ik begrijp daar contactslot wisselen voor eentje van een Lusso, dat past volgens mij al niet onder mijn koplampdeksel, die claxon blijft AC ... waarom ? Ik zou gewoon de AC claxon wegsmijten, de stekkers die er toekomen negeren, om dan de draadjes die toekomen op de drukknop te door te knippen en dan gewoon een nieuw DC circuit aan te maken met ditto claxon. Ok die toeter werkt altijd dan maar kan dat kwaad ? Die trekt toch geen stroom denk ik. SIP en SC hebben wel een gelijkrichter voor claxons om de originele van Piaggio te vervangen maar die zijn achterlijk duur of komen met toeters en bellen die ik niet nodig ga hebben. Maar zelfs dan nog is dit extra circuit overbodig en in principe zelfde verhaal. Schema:
 2. Helaas past dit niet op de lagere cilinderinhouden bij mijn weten
 3. Ik heb een PX80 met twee losse draden onder de kap vooraan waar de claxon zit. Er was een hoop gekloot met een relais en de toeter en om mij onbekende reden waren behalve de twee draden op het DC circuit ( ik heb batterij en starter) twee draden betrokken die er volgens mij geen deel van mochten uitmaken. Ondanks dat alles werkt zit ik wel met twee ongebruikte draden ( die alle twee een originele stekker hadden maar eentje heb ik moeten vervangen. Voelt er iemand met een PX 80 / 125 zich geroepen om eens 5 minuten tijd uit te trekken te kijken waar beide draden horen aangesloten te zijn ? Het betreft een grijze draad en zwart met bruin ( denk ik, ben niet zeker over dat bruin want het is een fijn lijntje ) die aan de rechtste kant van het verdeelblok zitten. Zie foto.
 4. Ik ben op zoek naar voor PX '92 Lusso - Handschoenkastje of deurtje liefst zwart ( originele lak ). Moet niet perfect zijn. - Dat ding van plastiek waar de claxon in zit. Ook weer liefst zwart of aftermarket in chroom. - Eventueel een expansiepot zoals SIP road, mag verroest zijn zolang hij niet rammelt of extra uitlaatgaten heeft en een PX blok als didactisch materiaal. Ik denk dan aan een PX80 of 125 blok dat vastzit ofzo. Dit staat niet echt hoog op de prioriteitenlijst maar als de prijs goed is heb ik interesse.
 5. G.O.A.T.

  Px probleem

  Heb je je sproeiers goed uitgekuist ? Toch eens kritisch bekijken. Als hij goedrijdend is weggezet lijkt het me onwaarschijnlijk dat er plotseling aan de stationair moet gevezen worden om dit probleem te verhelpen.
 6. Ik zie geen graten in een 80 kopen tov een 125, naar mijn mening wel een erg goeie prijs betaald, een goeie 800€ minder dan een vergelijkbare 125. Weinig km's, blok dat niet heeft afgezien door laag vermogen, roestvrij frame, ... Dat is 800€ die ik tegen een revisie en andere prullen kan smijten incl. 125cc ombouw van het 80 blok en dan is het enige verschil met een 125 de papieren. De rest zit "tussen de oren". Ik zou de 80 eerder als ondergewaardeerd bestempelen. En oude scooters en ander gemotoriseerd tuig moet je sowieso niet kopen om de euro's die je er insteekt er weer uit halen als je dat doet met de bedoeling te toeren. Vandaag is iets 3000€ waard en volgend jaar misschien het dubbel... maar misschien moet morgen niemand het nog hebben en is het de helft nog niet waard. Morgen gaat hij trouwens de aanhangwagen op, die liefhebber die hem onder handen gaat nemen is gevonden
 7. Goed doorgewerkt of half zijn kl*ten. Wat me tegensteekt is dat er niks van koppelingsplaten ( tenzij die inclusief waren bij de polinikit van 600€ bij SIP ) , kruisje vermeld is en na 1000km de olie toch een grijze sluier had en behoorlijk vuil was. Gaan vragen kan niet want de winkel bestaat niet meer of is failliet, de meningen verschillen. Ik zal maar hopen dat die sluier nieuwe onderdelen zijn die inlopen. Volgende week ga ik het weten dan heb ik eindelijk mijn plaat en hoop ik verder te geraken dan rond de kerktoren.
 8. Bwah. 1000€ enkel werkuren ? Ik zit er niet met in centen neer te tellen maar dat is toch vrij stevig denk ik ? En volledige revisie... Ik weet het niet.
 9. Ik heb speciaal een PX80 gekocht om de vrouw te leren ( met versnellingen ) te rijden. Zelf heb ik een PX150 met polini cilinder enz. dus de need for speed is er niet voor deze. Als ze het gewend is kan er desnoods wel een 125cc cilinder of dergelijke maar dat zien we dan wel weer. Dat gezegd zijnde is het volgens mij nog een heel gezond motorke met 19000km dat mooi draait en goed schakelt. Reviseren ... Kijk ik niet naar uit eerlijk gezegd. Begint weeral met speciaal gereedschap kopen neem ik aan en ik ben weer zoet voor een paar maanden mezelf kennende. Laten doen ... Tegen wat bedrag kijk ik dan aan ? Ik hier rekeningen liggen van een de revisie van mijn motor door de vorige eigenaar ... Bijna evenveel als wat ik de 80cc heb betaald.
 10. PX80 met oliepomp gekocht en dat olielekske aan het achterwiel blijkt wat meer te zijn. Ik heb motorolie en rode tweetakt olie ... Na wat rondgeklikt te hebben op links met olielekken bij een PX kom ik - zichtbaar - op een lek aan de uitgaande as. Iemand die me zo kan zeggen of ik hier een interne keerring heb of een uitwendige die ik zo kan vervangen ? Ik hoop het laatste wat ik heb nog nooit een blok van een Vespa opengesmeten en mezelf kennende ben ik dan weer vertrokken voor een paar maanden prutsen. En dan ? Pakking luchtfilterhuis op carter, pakking koppelingsdeksel ... Mis ik nog wat dat heel die smurrie kan veroorzaken ?
 11. Helaas niet de exacte spullen. Bovenaan zijn die van rubber, kan je nog nieuw in replica krijgen bij SIP en/of scootercenter. Vind ik niet verkeerd in het zwart om eerlijk te zijn. En ja die onderste ... Soms worden dingen mooi net omdat ze spuuglelijk zijn.
 12. Ik houd wel van wat potsierlijke 80's tuning en heb wel interesse in van die verbredingen ( ? ) zoals op de foto. Maar ik kan nergens op het net een foto van PX vinden waar dit op gemonteerd is zodat ik dat toch eens kan beoordelen voor ik het koop. Misschien heeft iemand nog een of meerdere delen liggen die weg mogen ? kleur speelt zo geen rol zolang het restaureerbaar is.
 13. Weeral een eind verder, volgende week mijn voorlopig rijbewijs afhalen. Maanden tijd gehad om weer (teveel) geld uit te geven. Enerzijds is er altijd wel wat te vervangen en anderzijds ... al die mooie dingen in de winkel. BGM tubeless velgen, YSS schokdempers, BGM fastflow benzinekraantje, balhoofdlagers, wiellagers, remmen rondom inclusief trommels, kabels allerlei, rubber hier en daar, nieuw achterlicht ipv bejaard GS achterlicht dat niet echt past. To do. Sip Road 2.0 vervangen door Polini box, schakelmechanisme is het beste wel af denk ik dus dat en misschien een shortshift ? En een batterij, gescheiden circuit als dat mogelijk is tenminste voor usb en van die dinges. En dan hopen dat de motor goed gereviseerd is door Giulio's barn ofzoiets maar of de koppeling en schakelkruis vernieuwd zijn heb ik het raden naar. Er staat alleen een Polinikit, pakkingen en rollementen op de factuur. Olie was net toch wat te zwart naar mijn goesting met een beetje ijzervijlsel sluier. Hopen dat dat van in te lopen is.
 14. YSS vering heb ik ook, ergens in de helft qua hardheid denk ik.
 15. Van hieruit ziet dat er idd wel veel ruimer uit dan op bovenstaande foto's.
 16. Iemand die hier ervaring met heeft en dit onder verschillende omstandigheden ? Ik wil de oude SIP Road (2?) vervangen door wat nieuws en mijn oog is gevallen op de Bigbox en als alternatief een Polini. Setup is Polini 177 met 24 SI carb en bijhorende schuimfilter. SC adverteert de BigBOX als DE touring uitlaat bij uitstek want hoog koppel vroeg in het toerentalbereik en supergeschikt om gepakt en gezakt al dan niet met twee personen op stap te gaan. Klinkt goed, ik ben niet van de lichtste en ik wil ook wel eens op stap met de tent en bagage. Maar dan als ik een foto ziet van die uitlaat gemonteerd onder een PX ... dat is ENORM dat ding en veel mensen zijn of zouden niet echt opgezet zijn met de bodemvrijheid en raakt het de grond langs alle kanten afhankelijk van lading en rijstijl. Ik wou het dus wel eens weten van iemand die er de braakliggende Belgische wegen met trotseert. Als alternatief kijk ik naar de Polini ?
 17. Haak aan het frame, niks onder het zadel.
 18. Ik zoek een paar zijpanelen voor PX van 1979. Uitzicht, kleur en wat plamuurwerk allemaal geen probleem maar grote deuken en boorgaten liever niet.
 19. Onlangs een PX van 1979 gekocht met een SIEM 3628 achterlicht op maar mooi sluit dit niet af op de carroserie. Aanvankelijk stond er geen rubber pakking gemonteerd tussen licht en carrosserie maar dat maakt geen verschil. Dus mijn vraag, is deze geleverd met dit achterlicht ? En weet er iemand waar ik die vijzekes kan krijgen voor de aansluitingen of misschien heeft iemand er nog reserve liggen ? Zie foto's.
 20. Ja ... Ik zal dan maar gewoon vullen tot het uit het gat loopt. Geen idee waar die andere 100ml zit die het zo snel laat overlopen. Ik zal hem nog wel eens goed warmrijden en weer aflaten bij wijze van spoeling. Erg proper was het niet wat er hiervoor uitkwam.
 21. Ik hoor het al komen ... "Zoek het op". Maar de onzekerheid slaat hier toe. Ik heb de olie afgelaten van mijn 150cc blok van '79 en er niet echt op gelet hoeveel er uit is gekomen. Niet bijzonder veel, zeker geen 200ml. Maar volgens mij moet daar toch 200 a 250ml olie in of kijk ik nu echt op de verkeerde plekken ? Onlangs een Haynes gekocht die ik ondertussen al verkeerd heb gelegd en niet meer vindt. Soit, het potteke heeft er een week ondergestaan terwijl de vespa op zijn poot stond, mooi recht. Vijzeke er vanonder ingedraaid en beginnen vullen met een klein flesje olie van bij SIP ... en dan krijg ik er met de beste wil van de wereld maar goed en wel 100ml in tenzij ik dat fleske leegknijp en er snel de stop op zet natuurlijk. Is er een verschil tussen motoren, zit ik er gewoon naast met mijn 200ml of ... ?
 22. Ja. Toch zeker de bedoeling om hem goed te gaan gebruiken in binnen en buitenland.
 23. Mja. Ik heb op vanalles en nog wat gereden maar die paar 100 meter die ik gereden heb hebben me al snel doen besluiten dat de Vespa een klasse apart is en ik beter eerst in de polder op de rustige baantjes tussen de velden een dagske aan Vespa-gewenning ga doen voor ik me in het drukke verkeer begeef.
 24. Na lang met allerlei brommers en 125ers gereden te hebben ( sinds 1994 ) en altijd de goesting te hebben gehad eens wat te reizen op zoiets na rijp beraad een Vespa gekocht. Een oude ketel van 1979, motorisch volledig gereviseerd door een pro en voorzien van complete Pollini 177 kit ( cilinder, carb, uitlaat, ... ) en electronische ontsteking. De rest zijn nog wel wat klusjes aan. Vering, banden en wat kleinigheden. Niet helemaal zeker waarom iemand een nieuwe Michelin op het reservewiel steekt en vooraan een verharde Swallow van het jaar 0. Te voet naar mijn tuinhuis op de natte betontegels tegen 5km/u eindigde al bijna tegen de korst bij een bescheiden remtest. Soit, lang verhaal kort ... Ik kan sleutelen maar zal hier en daar nog wel een vraag hebben. Misschien herkent iemand hem ?
×
×
 • Create New...