Jump to content
Vespaforum.be

Aad

Members
 • Posts

  23
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Aad

 1. is dit dan éen onderdeel, bij mij is het buisje los, weet eigenlijk niet of dat te lassen is foto 3 4 en 5 zijn hetzelfde onderdeel, ik heb het idee dat dit niet bij dit vliegwiel hoort. lastig zo'n puzzle
 2. dank je hartelijk voor de reactie en de gedetailleerde tekening zo te zien mis ik nog het e.e.a. dank je wel voor je reactie, ik mis nog een paar onderdelen zo te zien.
 3. Goedemorgen ik heb een vespa Pk50xl start automaat ik heb hem met onderdelen gekocht. Maar hoe het vliegwiel precies in elkaar moet weet ik niet. Is hier een tekening van of weet iemand het uit zijn hoofd?
 4. per ongeluk dubbel geplaatst deze topic
 5. Mede Liefhebbers ik ben een PK50XL Elestart aan het restaureren. Helaas ben ik op een reparatie van het motorblok gestuit, die niet goed is uitgevoerd. Als ik het blok vul blijkt het te lekken ik ben op zoek naar een motorblokdeksel (helft) of ik denk eraan het te lijmen met 2 componentenlijm. is er nog iemand die hier een tip voor heeft IMG_3332.m4v
 6. Mede Liefhebbers ik ben een PK50XL Elestart aan het restaureren. Helaas ben ik op een reparatie van het motorblok gestuit, die niet goed is uitgevoerd. Als ik het blok vul blijkt het te lekken ik ben op zoek naar een motorblokdeksel (helft) of ik denk eraan het te lijmen met 2 componentenlijm. is er nog iemand die hier een tip voor heeft IMG_3332.m4v
 7. ik ga kijken, ik zag ook dat in de inlaat van de carburateur een soort van ring zit, maw het gat bij de carburateur is groter dan bij de cilinder, klopt dat?
 8. zou dat zo zijn? volgens het framenummer is het een pk50xl erestart, maar kan zijn dat er een andere cilinder en zuiger is opgezet. ik heb hem nog nooit horen lopen. kan ik dit ergens aan zien dat het een 75cc is?
 9. Dank je. Ik heb de cilinder bekeken en die is gek genoeg krasvrij
 10. het is gelukt het blok heb ik gesplitst en de plek ziet er goed uit. iedereen hartelijk dank ik heb ook nog een heel goed instructiefilmpje gevonden, voor een ieder die ook hier tegenaan loopt https://youtu.be/tYB7pvLnBu8 ik denk dat ik de lagers ga vervangen, ik twijfel over de koppelingsplaten, ik weet niet hoe ik kan zien dat deze versleten zijn
 11. Blok is bijna gesplitst. Is het nu een kwestie van zachtjes tikken of moet ik eerst nog iets met de krukas doen voor ik hem kan openen?
 12. blok heeft al jaren niet gelopen, en komt nog wel olie uit het blok, maar waar de statorplaat zit is het wel droog. ik hoop maar dat het goed is gerepareerd. anders kan ik het blok weggooien denk ik .
 13. Ik zit te kijken en zie inderdaad een gele cirkel staan, maar ik ben een leek. Ik heb de scooter in onderdelen gekocht en ben benieuwd wat u wilt precies bedoelt met een groter probleem?
 14. vanmiddag weer gesleuteld ik heb de ontsteking en de bobine bekeken ik heb weer heeel veel vragen, als het teveel wordt moeten jullie het gewoon zeggen hoor de bobine ziet er niet fraai meer uit, kan natuurlijk dat deze best nog goed is, maar denk erover om hem aar te ontvangen. De ontsteking weet ik niet of dit nog in goede staat is, kan hier iemand een oordeel over geven?
 15. ik denk dat ik hem heb gevonden
 16. sorry het heeft wat langer geduurd, maar ik ben een tijdje niet bij mijn Vespa geweest ivm de feestdagen. maar hier zijn de gevraagde foto's
 17. Goedemorgen ik wil mijn motorblok testen. Pk50xl elestart. Ik heb een stellage gemaakt waar hij inhangt. nu ben ik benieuwd of hij dan zonder contactslot gewoon start. Is dus n kaal motorblok.
 18. bij Alie Express koop je voor een tientje een cover
 19. ik heb een pk50xl elestart uit 1987 zonder kenteken, zo gekocht een aantal weken geleden. het is een bouwpakket en het zal nog wel even duren voordat hij weer in elkaar staat. nu vertelde een klant aan mij dat ik een torenhoge boete kan verwachten van de RDW als de vorige eigenaar hem 20 geleden niet heeft geschorst (het kenteken is kwijt) kan ik problemen hiermee verwachten?
 20. Hallo smallframe liefhebbers ik ben begonnen met het in elkaar zetten van een vespa pk50xl erestart uit 1976. Ik heb helemaal geen ervaring ermee, dus het is één grote puzzel. Dat maakt het wat mij betreft extra leuk. ik heb wel bij de aankoop het boek " Enthusiast's restoration manual How to restore Classic Smallframe VespaScooters" gekregen. staat boordevol foto's en helpt me al een heel stuk op weg. ik heb nu het idee dat de koppeling niet veel doet, want als ik de handle beweeg loopt de aandrijving niet vrij. Ik heb het koppelingsdeksel eraf gehaald en met de hand erop gedrukt maar dan bemerk ik ook geen kracht op het deksel, wel zie ik een asje met een rokje draaien aan de binnenzijde. toen ik het koppelingsdeksel openmaakte hoorde ik iets vallen, ik weet nu niet of dat uit het koppelingsdeksel kwam of dat al het op mijn werkbank lag. het is wel van mijn vespa want de kleur die erop ziet is de huidige kleur. in het koppelingsdeksel past het volgen mij niet. weet iemand waar het voor is? en is eer een boek dat gedetailleerder op de montage ingaat?
 21. Hallo mede scooter liefhebbers ik ben sinds kort in bezit van een pk50XL elestart uit 1987. Momenteel is het n bouwpakket. Ik hoop hier af en toe wat vragen beantwoord te zien.
×
×
 • Create New...