Jump to content
Vespaforum.be

Aad

Members
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  Vespa pk50 xl elestart

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Den haag
 • Land
  Nederland

Contact Methods

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Aad's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Dedicated Rare
 • Collaborator
 • Reacting Well Rare
 • One Month Later
 • First Post

Recent Badges

1

Reputation

 1. per ongeluk dubbel geplaatst deze topic
 2. Mede Liefhebbers ik ben een PK50XL Elestart aan het restaureren. Helaas ben ik op een reparatie van het motorblok gestuit, die niet goed is uitgevoerd. Als ik het blok vul blijkt het te lekken ik ben op zoek naar een motorblokdeksel (helft) of ik denk eraan het te lijmen met 2 componentenlijm. is er nog iemand die hier een tip voor heeft IMG_3332.m4v
 3. Mede Liefhebbers ik ben een PK50XL Elestart aan het restaureren. Helaas ben ik op een reparatie van het motorblok gestuit, die niet goed is uitgevoerd. Als ik het blok vul blijkt het te lekken ik ben op zoek naar een motorblokdeksel (helft) of ik denk eraan het te lijmen met 2 componentenlijm. is er nog iemand die hier een tip voor heeft IMG_3332.m4v
 4. ik ga kijken, ik zag ook dat in de inlaat van de carburateur een soort van ring zit, maw het gat bij de carburateur is groter dan bij de cilinder, klopt dat?
 5. zou dat zo zijn? volgens het framenummer is het een pk50xl erestart, maar kan zijn dat er een andere cilinder en zuiger is opgezet. ik heb hem nog nooit horen lopen. kan ik dit ergens aan zien dat het een 75cc is?
 6. Dank je. Ik heb de cilinder bekeken en die is gek genoeg krasvrij
 7. het is gelukt het blok heb ik gesplitst en de plek ziet er goed uit. iedereen hartelijk dank ik heb ook nog een heel goed instructiefilmpje gevonden, voor een ieder die ook hier tegenaan loopt https://youtu.be/tYB7pvLnBu8 ik denk dat ik de lagers ga vervangen, ik twijfel over de koppelingsplaten, ik weet niet hoe ik kan zien dat deze versleten zijn
 8. Blok is bijna gesplitst. Is het nu een kwestie van zachtjes tikken of moet ik eerst nog iets met de krukas doen voor ik hem kan openen?
 9. blok heeft al jaren niet gelopen, en komt nog wel olie uit het blok, maar waar de statorplaat zit is het wel droog. ik hoop maar dat het goed is gerepareerd. anders kan ik het blok weggooien denk ik .
 10. Ik zit te kijken en zie inderdaad een gele cirkel staan, maar ik ben een leek. Ik heb de scooter in onderdelen gekocht en ben benieuwd wat u wilt precies bedoelt met een groter probleem?
 11. vanmiddag weer gesleuteld ik heb de ontsteking en de bobine bekeken ik heb weer heeel veel vragen, als het teveel wordt moeten jullie het gewoon zeggen hoor de bobine ziet er niet fraai meer uit, kan natuurlijk dat deze best nog goed is, maar denk erover om hem aar te ontvangen. De ontsteking weet ik niet of dit nog in goede staat is, kan hier iemand een oordeel over geven?
 12. ik denk dat ik hem heb gevonden
 13. sorry het heeft wat langer geduurd, maar ik ben een tijdje niet bij mijn Vespa geweest ivm de feestdagen. maar hier zijn de gevraagde foto's
 14. Goedemorgen ik wil mijn motorblok testen. Pk50xl elestart. Ik heb een stellage gemaakt waar hij inhangt. nu ben ik benieuwd of hij dan zonder contactslot gewoon start. Is dus n kaal motorblok.
×
×
 • Create New...