Jump to content
Vespaforum.be

robato28

Members
 • Posts

  87
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by robato28

 1. Dat sappige had ik al gezien ja 😄 Ook die pakking heb ik meteen al meebesteld. Maar die benzineklem, is die wel origineel?
 2. Choke blijft niet hangen, net nog gecontroleerd. Of ik niet boven de 2000 toeren kom is lastig checken zonder toerenteller maar bij ritjes rijdt ik tegen de 80 tot 90 km/u dus het lijkt me dat ik dan boven de 2000 rpm zit. Dan toch de vlotternaald? Heb een pakkingsstje besteld voor de carburateur, zodra die binnen is zal ik hem eens opengooien en de vlotternaald checken.
 3. Oogt wat vochtig daar binnen en de benzineslangaansluiting verdient naar mijn idee ook geen schoonheidsprijs. Wat vinden jullie overigens van de kleur van de bougie?
 4. Dan moet dat door de vorige eigenaar getankt zijn. Bij mij ging er alleen nog maar Vpower in.
 5. Ah, oke. Hoop het niet. Vespa heeft nog maar 7000 km gelopen. Maar goed, morgen zal meer duidelijkheid brengen.
 6. Oke, zal daar maandag eens een blik op/in gaan werpen. Wat bedoel je precies met intakeslijtage?
 7. robato28

  lekkage px200

  Toen ik een andere koppelingshendel en remhendel wilde installeren moest ik natuurlijk ook eerst de koppelingskabel onder het blok lossen. Daarbij kwam ik erachter dat er lekkage van olie (of de combinatie olie/benzine) was te zien rond de uitlaatpoort. Ik had het idee dat de lekkage wat hoger zat en heb het achterwiel verwijderd om eens goed te kijken. Naast alle viezigheid op het blok zie ik nu op twee plaatsen duidelijk lekkage. Iemand enig idee hoe en wat? Het lijkt van de carburateur te komen.
 8. robato28

  oude bandjes

  Dat mag jij zeggen 😊
 9. robato28

  oude bandjes

  Nou, de nieuwe wielen en banden zitten eronder en het past perfect 👍 Nu alleen nog even wachten op de nieuwe schokbrekers.
 10. robato28

  oude bandjes

  Heb ze uit Italië besteld, weet niet of het de Pro's zijn maar het zal allicht beter zijn dan de standaard vering.
 11. robato28

  oude bandjes

  Zouden het exact dezelfde zijn als die van SIP? Ik zie de Italiaanse namelijk ook bij Scooter-Center en daar staat dat schokbreker 2 330mm lang is, bij SIP is hij 340mm. De Italiaanse en die bij Scooter-Center zijn inmiddels hele stukken goedkoper dan bij SIP, pfoeh, scheelt mét verzendkosten meer dan 40 euro.
 12. robato28

  oude bandjes

  En hij voegde de daad bij het woord en zie, het wiel zit er op. En toen ik de andere twee moeren eerst goed aandraaide kreeg ik de betreffende lastpak ook goed vast. Morgen de wieltjes eronder
 13. robato28

  oude bandjes

  Denk dat ik dat probeer in combinatie met lucht eruit, de band (met dezelfde officiële breedte als de S83) zit namelijk strak tegen het frame aan.
 14. robato28

  oude bandjes

  Iemand een idee? Gewoon lucht uit de reserveband?
 15. robato28

  oude bandjes

  Op de eerste foto zit de band tegen het frame, foto twee laat het punt zien waar de velg wel goed over de schroef valt en op foto drie zie je dat de velg amper over de schroef valt.
 16. robato28

  oude bandjes

  Nee, gewoon tweedelige velgen, maar de band lijkt breder dan de Michelin S83, de band komt ook echt tegen het frame aan. Misschien minder lucht in de reserveband, heb toch altijd een compressortje bij me.
 17. robato28

  oude bandjes

  Maakt niet uit, blijft niet passen. Nu ben ik ook ietwat bang dat het achterwiel er straks ook gaat aanlopen. Heb 1.9 bar in het reservewiel.
 18. robato28

  oude bandjes

  De weg naar een leuk lopende PX is geplaveid met uitdagingen. Nu heb ik de Heidenau’s K58 op de velgjes gelegd, de bandjes opgepompt en nu krijg ik het reservewiel al niet meer op zijn plek omdat de band dikker is dan de Michelin S83 die erop lag. Doe ik iets verkeerd?
 19. robato28

  oude bandjes

  Moet ik de wielen na plaatsen bandjes eigenlijk laten uitbalanceren?
 20. robato28

  oude bandjes

  Velgjes via Scooter-Center van BGM. Ogen heel netjes.
 21. robato28

  oude bandjes

  Ik ga maar gewoon voor SIP, tzt. Eerst nu banden en nieuwe velgen erop zetten, net binnen 😋
 22. robato28

  oude bandjes

  Vanochtend stond er nog een andere prijs, maar hoe het ook zij, eerst de bandjes en velgjes maar eens monteren, daarna de veren. Als mijn portemonnee het geld weer kan ontberen.
×
×
 • Create New...