Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Bozeman

Leden
  • Items

    33
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Bozeman

  1. Ik vind het doodeng met mijn standaard verlichting op mijn special. Schijnt in de hoogste stand een meter of 10-15 voor de brommer. De 50r heeft aftermarket lamp en lens en 12v en is iets minder eng. Maar geen ik ga vol gas verlichting.
  2. Komt nergens tegenaan, en beide plugs horen de olio te zijn. Die ene plug is gewoon een boutje 😁
  3. Het lijkt mij een vergane rubber afdichting. Zijn vaak in die kleur rood.
  4. De toeter en achterlicht van de special zijn gekoppeld. Zie de tekst links onder. soms levert de spoel teveel spanning, zeker als je hem hebt opgevoerd. Ik heb dit opgelost door er een voltage regulator tussen te zetten
  5. Als je een handschoenen vakje in je bil links achter hebt hoort hij er zo in.
  6. Grotere draad tappen is gemakkelijker gezegd als gedaan. Beide olie tap bouten hebben zeer weinig vlees eromheen. En bovendien, er is geen mooie manier om het metaal schraapsel uit het Carter te houden of te verwijderen. Nette manier, blok openmaken en helicoil (laten) zetten. Tegelijkertijd kan je direct de lagers en keer ringen vervangen. En een inspectie van de rest doen. Lagers/keeringen/pakkingen kosten niet de wereld dus die kan je zeker vervangen.
  7. Grotere draad tappen is gemakkelijker gezegd als gedaan. Beide olie tap bouten hebben zeer weinig vlees eromheen. En bovendien, er is geen mooie manier om het metaal schraapsel uit het Carter te houden of te verwijderen. Nette manier, blok openmaken en helicoil (laten) zetten. Tegelijkertijd kan je direct de lagers en keer ringen vervangen. En een inspectie van de rest doen. Lagers/keeringen/pakkingen kosten niet de wereld dus die kan je zeker vervangen.
  8. Koudere lucht heeft meer zuurstof, en dus een betere verbranding. De bougie lijkt wat vettig dus waarschijnlijk te rijk. Als hij stationair netjes loopt en hij goed starts als het blok warm is dan is de hoofd sproeier waarschijnlijk te groot. Ik zou een maatje of 2 kleiner proberen en weer kijken of hij mooi koffie bruin en droger is.
  9. Buitenzijde is stationair sproeier, intern inderdaad hoofd en choke, stelschroef verder uit is rijker. De stationair, en stelschroef is voor het hele bereik, hoofd vanaf 50% ongeveer. de combinatie stationair/schroef/hoofd moet je op elkaar af stemmen. Soms een grotere stationair en dan een kleinere hoofd. Of viceversa. En de fijnaftelling met de schroef. De stelschroef is voor de fijnafstelling. Warm rijden en kijken hoe hij reageert op het gas, langzaam op gas komen en langzaam naar stationair terug is te rijk, zeer snel op gas reageren is vaak te arm.
  10. Bij ons was de draad in de stator los gekomen, kan ook nog het probleem zijn.
  11. Niet grappig, maar wij hadden gisteren hetzelfde. Wij vermoeden ook de massa (aangezien de regulator 150km oud is). Dus alles nog maar eens nalopen na het opnieuw opbouwen 😆.
  12. Alleen nog een voordrager gewenst.
  13. Zonder vet zijn ze zo weg weet ik uit ervaring. En als je ze vervangt, direct beide. Sinds ik beide tegelijk vervang met een lekkere dot vet de afgelopen 3000 km geen probleem meer gehad.
  14. Bozeman

    Batterij

    Een kwaliteit druppellader moet je er gewoon aan laten, deze maakt een laad een ontlaad cyclus die conditie van de accu op pijl houd. Ik heb hele goede ervaringen gehad met ctek, of het nou de brommer/auto/boot or kart is. https://m.louis.nl/artikel/ctek-xs-0-8-eu-acculader/10002811?filter_article_number=10002811
  15. Hartstikke bedankt, gemeten door een maat van mij die zit in de revisie van auto’s dus wel met professioneel gereedschap. wij gooien de kop nog even op de vlakbank.
  16. Goedemorgen, Ik ben bezig met een volledige motor rebuild en heb een polini 50cc gemonteerd. https://www.sip-scootershop.com/nl/product/racing-cilinder-polini-50-cc_14000910 Op internet kan ik weinig tot geen info vinden over de squish en compressie. Op dit moment heb ik 1,8mm squish en 9 bar compressie. Mijn vraag: Is dat allemaal volgens plan of moet de kop nog een eindje afgevlakt worden.
  17. Bozeman

    bandendruk t5

    Meestal staat het op de band, vaak in psi maar Google rekent dat zo om naar bar. Hangt meer van de band af dan de scooter.
  18. Voor mijn project ben ik op zoek naar een gebruikte voor en achterdrager. Zwart of Chrome Fatsoenlijk maar ze hoeven niet nieuw, chroom mag best wat putjes hebben. Wel graag degelijk, ze moeten deze zomer naar Denemarken op vakantie
  19. Voordat u naar een dure oplossing kijkt zou ik eerst alles controleren. ik heb 2 v50’s een R en een special en die lopen compleet standaard rond de 55. Beide wel Italiaanse import.
  20. Ja neus is meegespoten, vond de vorige eigenaar mooi en ik stoor me er niet aan. Op de brommer samen met een vriend naar Duitsland en dan op de Ferry naar klaipeda, en daar samen met wat collega’s daar de kust verkennen. Mijn andere is nu uit elkaar voor revisie dus komend voorjaar even een testrit rond het IJsselmeer. Beide zijn standaard Italiaanse spec’s en lopen rond de 57 op GPS met standaard cilinder carb en uitlaat. Misschien naar 50 snel met betere uitlaat, maar de prestaties zijn goed op dit moment. Rollerbank van de RDW zei 52km/h
  21. Nee complete restauratie en revisie, gaat volgend jaar op reis naar lithouwen. Moet wel betrouwbaar zijn 😜
  22. En we hebben weer 1 toegevoegd, inmiddels op kenteken. Een special uit 1980
  23. Het is opgelost, bedankt voor het meedenken. Het probleem was een 50km oude bougie die het niet goed deed op lage toerentallen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...