Jump to content
Vespaforum.be

Morel

Members
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  Vespa 150 vbb2t

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  Hoogstraten
 • Land
  België

Recent Profile Visitors

75 profile views

Morel's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Conversation Starter
 • First Post
 • Reacting Well Rare
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

 1. @EriXHow, nu gaan we een beetje scheef hè, ten eerste gaat het hier niet over of die scooter al dan niet capabel is om te kopen maar ging dit lijntje of topic over de zin en/of onzin van een tweetakt scooter aan te schaffen, in verband met de emissie normen ! Dus wél even lezen voor er zo gereageerd wordt aub. Ten tweede word deze Vespa niet door mij maar door enkele forumleden tot Vietbodge en Curry gebombardeerd ! Ik weet niks van Bodge of Curry af, dit is voor mij volledig nieuw. Heb jaren met een verschillende motoren gereden maar nog nooit met een Vespa. Dus leek het mij om eens dit forum op te zoeken om raad van een tweetakt of viertakt...Welnu met het gekende resultaat, maar om hier te komen vertellen dat ik heel de historie van die betreffende scooter weet is niet waar. Ik heb zoals hierboven is aangegeven dat ik weet van een keuringsverslag van waarde, en dat hij is geïmporteerd uit Nederland maar dat is dan ook alles. Daar komt nog eens bij dat de eigenaar van de Vespa ervan weet dat ik op dit forum zijn scooter geplaatst heb met de emissie vragen, maar dat was ook om te laten zien hoe mooi dit Die Vespa wel is en ik eigenlijk blij was dat ik die gevonden had. Heb direct de eigenaar dus de link van dit topic doorgestuurd zodat hij het op de voet kon volgen en dat hij weet dat het voor de forumleden vermoedelijk een Vietbodge of Curry betreft, en ik hem beter niet kan kopen, dus vertel eens @EriXwat is er hier eigenlijk niet gepast !? En ten slotte heb ik nog altijd interesse in deze Vespa, ondanks de Bodge of Curry dus ... Een fijne zondag nog voor iedereen ! Grtz. Morel.
 2. Foutje ik bedoelde zonder losse zadels , sorry ?
 3. Oeps, bedankt voor deze wake up calls mannen, ik zal zoals ik hier lees éérst mijn huiswerk eens goed moeten maken. ? Nog een foto zonder h.s. kastje... Wordt vervolgt....? Grtz. Morel.
 4. Kan efkes nie volgen , verklaar jullie nader.... Ciao, Morel.
 5. @Frederik911 en @Vespacio, bedankt voor jullie reactie, ik heb het over een VBB van een vriend van mij en is tip top in orde met zelfs een officieel verslag van waarde van een NL schattingsbureau, (is nl geïmporteerd uit Nederland) dit ter info voor een waardebepaling om eventueel voor dat bedrag te verzekeren. Maar dat neemt de twijfel niet weg van daarmee te mogen blijven rijden als er volgend jaar een "motor keuring" komt die dan vermoedelijk ook de emissienormen moeten gaan volgen al dan niet opgesteld door de Europese Commissie ! En ik vrees dat men dat dan gaat afschuiven naar "Ja maar ge moogt daar alléén maar in het weekend op rijden" of iets dergelijks. Daar komt dan vermoedelijk ook nog eens bij dat men er al zeker niet in grote steden mee mag binnenkomen etc. etc. Vermits er nog maar weinig over bekend is van wat ons te wachten staat i.v.m. die nieuwe richtlijnen na die "motor keuring" vind ik het best wel moeilijk om een keuze te maken, wél een 2 takt of beter maar ineens een 4 takt..... Ciao, Morel.
 6. Al jaren van plan een Vespa aan te schaffen , en zal er eindelijk binnen kort van gaan komen. Heb een optie op een Vespa 150 vbbt2 , uit 1965 dus een écht oldtimerke , maar vraag mijn eigen af of het tegenwoordig nog evident is om een 2takt Vespa aan te schaffen i.v.m. de geldende en het alléén nog maar strenger worden van de huidige emissienormen. Optisch gaat er niets boven een Vespa uit de 60er jaren en vermoedelijk ook het rijplezier ervan , maar hoelang mogen we nog onze hobby op deze oldy’s uitoefenen !? Dat en nog véél meer kennis over Vespa hoop ik hier op dit forum te weten te komen, aangenaam kennismaking ! Ciao, Morel ?.
×
×
 • Create New...