Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Wheelie 200

Leden
  • Items

    29
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Wheelie 200

  1. blowback lijkt zo goed als verdwenen.. de aangeraden 3% mengsmering weer naar 2% gebracht. En wat kleinere sproeiers doen het prima. vraag me wel nog altijd af waar die trilling in de hoge toeren zit..
  2. Kickstart was niet pap, het was de koppeling. Blij dat ik het hele ding niet heb open gehaald(aangezien alles nog mooi dicht zit zonder lekkage ed). koppeling heb ik begin dit jaar laten plaatsen voor 500 euri. nu heb ik het zelf opnieuw gedaan en was eigenlijk binnen een uurtje klaar.. direct wat sterkere veren geplaatst- en eigenlijk direct ook maar alle kabels . de boel schakelt nu lekker. nu had ik enkel nog wat last van blowbacks bij hoge toeren, zowel met de nieuwe als met de oude stator.. wat blijkt: beide hadden een identiek defect. Zo kun je blijven zoeken. nieuwe stator gekregen- en hij loopt nu beter dan ooit ook met de 130 sproeier. Toch nog niet echt snel hae helaas had ik van die bfa 306 nog nooit gehoord. Ca 3500 uitgegeven, maar was plezierig om aan te werken. technisch lijkt hij klaar, dus heb maar vast een bmw k1100rs gekocht.. tijd voor een rijbewijs hehe
  3. Haha hij weet dat, mooi, maar meer moet het niet trillen :). nog een amateurvraagje.. doe je die vloeibare pakking aan beide zijden of op 1 kant van de pakking pakking als je carter weer in elkaar zet? Maar zou dus moeten kunnen met een extra 1,5 spacer
  4. Ja hoor, kickstart is pap.. van binnen. Nu gaat alles weer open. Is er een groot voordeel bij een 60 mm ipv. Een 57 mm te halen, en wat doet dit precies?
  5. Alles werkt weer 🙂! Weet iemand wat die trilling in de hoge toeren veroorzaakt? Vliegwiel?
  6. Wie o wie Kan iemand aanraden om een blowback te verhelpen. er moet mogelijk ook wat gelast worden bij de poorten.. zijn er überhaupt mechanics die aan opgevoerde oude vespas willen werken?
  7. Hij trekt nu lekker en klinkt als een crossmotor Eerder al eens bij iemand gelezen over de trilling die bij de hoogste toeren via je bilpartij je ruggengraat gaat.wat zou deze trilling veroorzaken? volgens mij is er op dit punt nog iets vermogen te behalen, maar vertrouw het niet om door te trekken. Na het opnieuw plaatsen van de tank, statorplaat en dci blijk ik geen licht en claxon meer te hebben.. Ook de olietank is verwijdert, moet ik die kabels van de olie indicator verbinden met elkaar? Of moet ik verder met alles vernieuwen .. ook de tellers ed. Doen het niet meer.
  8. Volgens mij ontlucht dat zichzelf.. Werk zoeken is deel van de oude vespa
  9. Bedankt voor de info Ja ultrasoon.. tot nu toe enkel de compressor gebruikt. De nieuwe stator en dci hebben toch veel geholpen- hij start beter en loopt veel stabieler. idle en air corrector lijken me de volgende stap- dit vanwege gepruttel bij lagere toeren. (hoewel ik een volledig nieuwe carb overweeg..). Tot nu toe met veel plezier en bewondering voor de techniek aan gewerkt- maar we zijn nog niet klaar
  10. .. en de fast fuel kraan, waar geen ruimte voor was.. tank en zadel opgehoogd :(. ik overweeg een filter op de carb te zetten, en het filter onder het zadel weg te doen.. dan passen de fast fuel kraan en de tank wel weer.
  11. Wheelie 200

    Cosa 210 malossi

    Eigenlijk zonder al te veel voorkennis twee cosa’s gekocht. de 200 voor mij, en de rode cosa voor mevrouw wheelie. met de 200 ben ik begonnen.. deze liep / loopt niet goed. reeds gemonteerd: Nieuwe koppeling, malossi sport 210 incl. 130 sproeier. bgm touring, bougie en kabel. stroboscoop app gedowload , en het leek niet stabiel.. en terwijl ik wacht op de dci en stator wordt de gehele remmerij met cilinders vervangen.. De scooter schokt nu, hopelijk is dat na het monteren van de nieuwe stator in orde. hoe kom ik er achter wat de ideale graden zijn van die statorplaat??
  12. Mogelijk doe ik m’n bgm bigbox touring weg.. hij is een week oud consoles zijn wel een cm verbogen om hem te passen op de cosa..
  13. Cilinder opnieuw geplaatst, met nieuwe zuiger ringen.. en een dikkere pakking. Gaatje voor de niet voorgemengde olie gedicht. En ik heb er weer mee kunnen rijden :), bijna goed! Stroboscoop gaat de volgende stap zijn.
  14. dussss. intussen een nieuwe choke, bougie en een fast fuel kraan. Voorheen al de malossi 210 en de bigbox. Deze kraan past trouwens totaal niet op een cosa- de tank zit nu 1cm hoger, ik dus ook. Het verschil in de hoeveelheid brandstof die eruit komt lijkt ook nihil. Ik heb nog een dikkere pakking gekocht voor tussen cilinder en carter.. maar daar ligt het probleem niet denk ik. Eigenlijk heb ik alle aanbevolen stappen gevolgd van een tutorial en ben 1500 verder maar de cosa loopt slecht Als iemand nog ideeën heeft?
  15. Wel al een stuk beter met de touring pijp. maar sputtert nog wat tegen.
  16. 120 zit er nu op, maar kan hij überhaupt goed draaien zonder die bigbox en langere bougie? ik snap je bezorgdheid haha
  17. Malossi 210 gemonteerd, leuk klusje. tot nu toe loopt hij het beste met de originele sproeiers 96 meen ik, met de 120 geen hoge toeren mogelijk. Met de 130 sputteren bij 5000 toeren. De Dikkere toering pijp en de langere bougie zijn onderweg.. De ontsteking afstellen gaat me even boven de pet, dit heb ik even overgenomen van een youtuber.. Choke doet het inmiddels niet meer. Aja de remmen had ik laten maken, maar ze zijn weer stuk (geen druk) dus remcilinders besteld. we blijven bezig
  18. Optisch laat ik hem in originele staat.. ook al redelijk wat geknoei van vorige eigenaren hersteld. (Hij is zo vaak gepolished dat we door de lak zijn haha) Maar 8 pk (als hij dat nog heeft) is toch net een beetje te weinig om het verkeer niet op te houden
  19. Ennnn? Gelukt ik vrees dat ik hier ook aan ga beginnen. Puur omdat ik vooraan bij de stoplichten nu geen wheelie kan doen Is die extra brandstofpomp nodig? De reden is duidelijk maar de onzekerheid of het echt nodig is ook..
  20. De remmerij lijkt niet optimaal.. of ik trap te hard? anyway.. De remkabel van de damescosa is geknapt. En de rem van de herencosa is weer pap.. ondanks dat het net gefixt zou zijn. Zal ik het laten herstellen of schijfremmen erop? Ik heb dit eens gezien denk ik..
  21. Volgens de kielse garagist was het de koppeling.. we zullen zien. Was de vespa 200 even testen, hij zou 100 km / u moeten kunnen halen ma kwam tot 80. Zou die extra 20 er nog wel uit willen knijpen eigenlijk..
×
×
  • Nieuwe aanmaken...