Jump to content
Vespaforum.be

Wheelie 200

Members
 • Posts

  23
 • Joined

 • Last visited

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  Cosa 125
  Cosa 200

Persoonlijke Gegevens

 • Land
  België

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Wheelie 200's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Dedicated Rare
 • Conversation Starter
 • First Post
 • Collaborator
 • Reacting Well Rare

Recent Badges

2

Reputation

 1. Wie o wie Kan iemand aanraden om een blowback te verhelpen. er moet mogelijk ook wat gelast worden bij de poorten.. zijn er überhaupt mechanics die aan opgevoerde oude vespas willen werken?
 2. Hij trekt nu lekker en klinkt als een crossmotor Eerder al eens bij iemand gelezen over de trilling die bij de hoogste toeren via je bilpartij je ruggengraat gaat.wat zou deze trilling veroorzaken? volgens mij is er op dit punt nog iets vermogen te behalen, maar vertrouw het niet om door te trekken. Na het opnieuw plaatsen van de tank, statorplaat en dci blijk ik geen licht en claxon meer te hebben.. Ook de olietank is verwijdert, moet ik die kabels van de olie indicator verbinden met elkaar? Of moet ik verder met alles vernieuwen .. ook de tellers ed. Doen het niet meer.
 3. Volgens mij ontlucht dat zichzelf.. Werk zoeken is deel van de oude vespa
 4. Bedankt voor de info Ja ultrasoon.. tot nu toe enkel de compressor gebruikt. De nieuwe stator en dci hebben toch veel geholpen- hij start beter en loopt veel stabieler. idle en air corrector lijken me de volgende stap- dit vanwege gepruttel bij lagere toeren. (hoewel ik een volledig nieuwe carb overweeg..). Tot nu toe met veel plezier en bewondering voor de techniek aan gewerkt- maar we zijn nog niet klaar
 5. .. en de fast fuel kraan, waar geen ruimte voor was.. tank en zadel opgehoogd :(. ik overweeg een filter op de carb te zetten, en het filter onder het zadel weg te doen.. dan passen de fast fuel kraan en de tank wel weer.
 6. Eigenlijk zonder al te veel voorkennis twee cosa’s gekocht. de 200 voor mij, en de rode cosa voor mevrouw wheelie. met de 200 ben ik begonnen.. deze liep / loopt niet goed. reeds gemonteerd: Nieuwe koppeling, malossi sport 210 incl. 130 sproeier. bgm touring, bougie en kabel. stroboscoop app gedowload , en het leek niet stabiel.. en terwijl ik wacht op de dci en stator wordt de gehele remmerij met cilinders vervangen.. De scooter schokt nu, hopelijk is dat na het monteren van de nieuwe stator in orde. hoe kom ik er achter wat de ideale graden zijn van die statorplaat??
 7. Mogelijk doe ik m’n bgm bigbox touring weg.. hij is een week oud consoles zijn wel een cm verbogen om hem te passen op de cosa..
 8. Cilinder opnieuw geplaatst, met nieuwe zuiger ringen.. en een dikkere pakking. Gaatje voor de niet voorgemengde olie gedicht. En ik heb er weer mee kunnen rijden :), bijna goed! Stroboscoop gaat de volgende stap zijn.
 9. dussss. intussen een nieuwe choke, bougie en een fast fuel kraan. Voorheen al de malossi 210 en de bigbox. Deze kraan past trouwens totaal niet op een cosa- de tank zit nu 1cm hoger, ik dus ook. Het verschil in de hoeveelheid brandstof die eruit komt lijkt ook nihil. Ik heb nog een dikkere pakking gekocht voor tussen cilinder en carter.. maar daar ligt het probleem niet denk ik. Eigenlijk heb ik alle aanbevolen stappen gevolgd van een tutorial en ben 1500 verder maar de cosa loopt slecht Als iemand nog ideeën heeft?
 10. Wel al een stuk beter met de touring pijp. maar sputtert nog wat tegen.
 11. 120 zit er nu op, maar kan hij überhaupt goed draaien zonder die bigbox en langere bougie? ik snap je bezorgdheid haha
 12. Malossi 210 gemonteerd, leuk klusje. tot nu toe loopt hij het beste met de originele sproeiers 96 meen ik, met de 120 geen hoge toeren mogelijk. Met de 130 sputteren bij 5000 toeren. De Dikkere toering pijp en de langere bougie zijn onderweg.. De ontsteking afstellen gaat me even boven de pet, dit heb ik even overgenomen van een youtuber.. Choke doet het inmiddels niet meer. Aja de remmen had ik laten maken, maar ze zijn weer stuk (geen druk) dus remcilinders besteld. we blijven bezig
×
×
 • Create New...