Jump to content

jurgen

Administrators
 • Posts

  1,332
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by jurgen

 1. gps2gps3

  Een plug "aansluiting sigaret 12V" vind je steevast in een elektronica- of motorshopwinkel voor nog geen 3 Euro. Je ziet of meet de diameter na van de plug en boort een gat in het zwart afdekplaatje. In mijn geval was de diameter 20mm.

  gps4

  Een stukje boxdraad van 30cm afknippen, twee klemmetjes erop of eventueel solderen en een kant is klaar.

  gps1gps5

  Het Piaggioplaatje vooran de Vespa via de inkeping opzij verwijderen Om de carrosserie niet te beschadigen kun je een stukje karton onder de platte schroevendraaier plaatsen. Het schroefje losdraaien met kruisschroevendraaier, plaat verwijderen en je kunt zo makkelijk aan de bedrading.

  gps6

  Je steekt de draad van de 12V plug zo tussendoor naar de voorkant. Ik heb afgetakt net voor het lampje met twee klemmetjes. Je kan ook solderen of en simpel suikerke ertussen plaatsen. Eventueel een apart zekeringske ertussen en klaar is kees.

  10 minuutjes arbeid.

  Il Paperino

 2. De kras zal voor sommigen idd een hekel punt zijn op een anders o zo gave scooter. Misschien de kras laten herstellen eerst en dan iets meer vragen ? Mocht ik 2300 euro uitgeven (wat een goeie prijs is trouwens), heb ik toch ook liever eentje zonder kras.

  Herstellen kost idd de wereld niet, maar als versgebakken Vespist die dergelijke 'nieuwe' Vespa koopt, heb je geen zin om je daarmee bezig te houden... begrijpbaar.

 3. Indien je geen centen hebt, dan schuim je best rommelmarkten, retro-beurzen en motorbeurzen af, op zoek naar een oud hebbeding... Heb je wel wat centen, dan kan je voor een pothelm terecht bij Davida, een engelse producent van retro-helmen (type half ei). Let wel, deze helmen zijn niet gekeurd en in feite dus verboden om te gebruiken op de openbare weg. Check de website www.davida.co.uk om de Vlaamse dealers te kennen.

  Tevens op Ebay vind je een aantal shops met leuke helmen. Zo is er JPHelmets uit Hong Kong die Japanse helmen te koop aanbiedt en Justified Defiance die de klassieke Buco helmen aanbiedt.

  Hieronder nog een paar links naar sites met leuke helmen:

  • Like 1
×
×
 • Create New...