Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Davon

Leden
  • Items

    67
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Davon

  1. Gaaf! ik wil net zoiets gaan doen want mijn voorrem voelt suïcidaal bij elke snelheid XD
  2. Ik ben niet helemaal zeker over wat je bedoelt met ''koppelingsgaine'' maar ik weet denk ik wel waar ik moet zoeken naar het probleem. Een nieuwe binnen/buitenkabel en het verstel mechanisme netjes origineel maken doet misschien al een hoop. Stel dit is niet genoeg ga ik kijken voor een XL2 deksel.
  3. Nee het is juist dat hij niet helemaal ontkoppelt, als ik de koppelingshendel inknijp en hem in de versnelling tik slaat het beestje af of gaat hij er vandoor. Het is net of die maar half ontkoppelt want als ik tijdens het rijden de koppeling in trek en gas geef is het zeker geen vaste verbinding en kan ik ook tot stilstand komen maar dat is wel met het nodige vechten en heb ik ook geen 2de keer gedaan.
  4. Na een lange tijd weer een update over Wappie! Na alles op het nieuwe blokje te hebben aangesloten en een paar rondjes gereden te hebben kwam ik achter een best serieus maar ook grappig probleem. Elke moer of bout die niet geborgd zit trilt los, dus de Vespa demonteert zichzelf tijdens het rijden XD. Als dit met het standaard gebeurd is niet zo erg maar bij het nakijken van alle bouten was ik er achter gekomen dat de vering achter bovenaan helemaal los was en onder bijna... Toen alle bouten vast bleven zitten, het blokje ingereden was en ik de bakolie ververst had was het eindelijk tijd om een dagje echt gas te geven. En frissenappel je hebt echt een fantastisch blok gebouwd, het voorwiel is in de 1ste en 2de versnelling amper op de grond te houden en het klinkt fenomenaal! Het doel was om de 120km/u te bereiken en als kers op de taart komen de eerste metingen uit op 128km/u GPS. Nu nog een paar vraagjes, Kan ik de titel van m'n topic nog veranderen? Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat als je een Vespa een brommer noemt dat je vervloekt word, nu het zo goed gaat wil ik er alles aan doen dat het zo blijft. Een probleem met de koppeling, Al bijna mijn hele Vespa carrière heb ik het probleem dat de koppeling blijft slepen, ik heb hem afgesteld met minimale speling maar het lijkt wel of de hendel niet genoeg bereik heeft. Als iemand een idee heeft om dit op te lossen zou heel mooi zijn, ik verwacht (en hoop) dat het niet een al te serieus probleem is maar het moet wel opgelost worden. En als laatste moet ik toch een keer gaan kijken voor schijfremmen en/of een betere voorvork, als iemand nog wat heeft heer ik het graag. Tot slot nog even 2 fotootjes. Optisch is er nog veel dat ik wil veranderen, maar nu is het tijd even lekker te genieten!
  5. Davon

    Pk 50 extreme....

    Dit is opzich wel gaaf, maar een scooter blok onder een Vespa... ben ik het niet helemaal mee eens. Als het een 180er was of een Minarelli was het nog tot daar aan toe, maar een Vivacity blok is niet m'n ding
  6. Ja dit blokje loopt OOK 50... maar daar houd het niet op XD
  7. Met dank aan Frissenappel is het blokje eindelijk af, er is veel aan verandert maar dat is allemaal in de naam van snelheid! Wappie 135cc een van de eerste starts.mp4
  8. Misschien eens nakijken of de stationair schroef daadwerkelijk wel wat bediend in de carburateur, of misschien is het een verkeerde.
  9. Davon

    mengeling benzine

    Dit doe ik ook, en bij het afstellen meng ik iets royaler als ik nog aan de arme kant zit.
  10. Davon

    beginnersfout

    Ik wist niet dat Steve-O ook fan was van Vespa's XD
  11. Beste forum leden, ik zoek een lopend Smallframe blokje, het mag een standaard 50cc zijn maar een een leuke 125.
  12. Davon

    monteur gezocht

    De reddende engel is gevonden, deze topic kan weg, nu alleen nog uitvogelen hoe dat moet XD
  13. Davon

    The scooter bud

    Ik zou ook voor een Nederlandse/Europese site gaan, daar is ook wel eigenlijk alles op te vinden en dan heb je het sneller en waarschijnlijk goedkoper.
  14. Davon

    monteur gezocht

    Zoals sommige van jullie weten heb ik een project PK50 die Wappie heet, alleen jammer genoeg loopt dat project door gebrek aan tijd vast. Ik wil hem absoluut niet weg doen en er van de zomer wel weer mee rijden maar hoe het nu loopt gaat dat hem niet worden. Dus het is tijd om mijn trots opzij te zetten en jullie te vragen om hulp, ik wil het blokje wel afleveren/ophalen en ik snap dat dit niet gratis is. De cilinder moet grondig schoon gemaakt worden omdat de poorten bewerkt zijn, carters moeten schoon gemaakt worden, en hij moet opgebouwd worden (alleen het blok). Ik woon in Zeewolde dus ik heb het liefste iemand die ook een beetje rond midden Nederland woont, maar zo niet, dan niet. Als dit je aanspreekt hoor ik het graag op dit topic of in PM.
  15. Zo ver ik weet zit er alleen wat tussen de tank en het frame, en tussen het frame en het reservewiel tegen het rammelen/lakschade. Is je uitlaat wel dicht en heb je een origineel filter of een open luchtfilter?
  16. De kop heeft geen extra schade opgelopen door dit akkefietje maar onder al het roet zat een heel erg beschadigde kop en zuiger, ik verdenk daarom dat dit zo het blokje in is gegaan aangezien ik geen stuk zuigerveer of wat dan ook mis en het carter heel schoon is (zou me niks verbazen helemaal als ik kijk bij wie hij vandaan komt). Het is de eerste keer dat ik hem open heb dus ik ga nog zeker even onderzoeken. De zuiger zag er niet heel apart uit dus als ze op elkaar lijken lijkt het me goed.
  17. Een tragisch momentje voor Brum, hij is zo te zien niet voor de eerste maar wel de laatste keer warm gelopen. Het was op de terugweg van een hele lange rit gebeurt met de wind vol op de neus, bij nader inzien kan er ook wel een grotere sproeier in... Morgen hoop ik naar een brommerzaak te gaan voor een hoonbeurt en een overmaat zuiger want hij is nog wel te redden denk ik. Klopt het trouwens dat de kop geen squishband heeft?
  18. Dan is het misschien niet overbodig om te kijken of de cilinder niet ovaal is gesleten door die zuigerveren, als je die nieuwe zuigerveren in de cilinder doet en even vlak drukt met de zuiger kan je dat mooi zien, als er licht langs komt is het niet goed.
  19. Het lijkt me vreemd dat de oude niet meer passen als ze er wel op gezeten hebben, als ze de goede diameter hebben en je ze buiten af (dus als het ware de achterkant van de zuigerveer) wel in de gleuf krijgt moet het passen. Met een kitje weet je wel zeker dat het past dus dat is wel veel makkelijker als het echt niet wil. Ik neem aan dat je wel weet hoe je ze moet monteren, zo niet zou ik aanraden een filmpje op te zoeken want dan zie je het beter dan ik uit kan leggen.
  20. Ik zou persoonlijk wel een pakking proberen stel de compressie is nog steeds te laag.
  21. Wow nu ik deze foto bekijk zie ik dat het compleet anders werkt dan in mijn hoofd, ik had hier kats overheen gelezen... Maarja in de tussentijd heb ik dingen aan het frame en de voorvork gedaan waardoor het iets minder suïcidaal word allemaal dus dat is ook wel goed.
  22. Nog een vraagje, om deze vloek toch eindelijk te verbreken wil ik de naam van dit topic veranderen maar ik kan nergens meer ontdekken waar dat kan.😅
  23. De laatste tijd heb ik genoeg karma opgebouwd door Brum goed te verzorgen denk ik want vandaag heb ik de carters van Wappie weer eens op elkaar gezet en het loopt nu perfect... Geen idee wat er verkeerd is gegaan maar mij hoor je niet klagen!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...