Jump to content
Vespaforum.be

Andy72

Members
 • Posts

  114
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Andy72

 1. kan inderdaad zijn, ik bedoel maar als je de andere sleutel er naast houd, gaat deze chip zijn werk doen en zal de vespa starten. Dan moet het inleerproces terug uitgevoerd worden. Of de chip in de nieuwe sleutel ontbreekt of werkt niet...
 2. als je de sleutel kan draaien, lijkt me dat mechanisch in orde (niet helemaal, omdat het niet soepel gaat). Volgens mij moet de startonderbreking al omzeilt worden, wanneer je de master key (bruine) kort genoeg langs de andere sleutel houd.
 3. volgens je chassisnr is het een 2 klepper... "ZAPC38300" Bouwjaar '05-'09. Die van jou waaarschijnlijk pas ingeschreven in 2010.
 4. Andy72

  papieren

  Ik zou er ook niet aan beginnen... niet voor niks dat hier een apparte rubriek voor is.
 5. De foto op die site komt niet overeen met de dichting die er in zit... onderstaande dichting wel, maar die set is verre van volledig... eigenlijk zou ik ook het o-ringetje bestaande uit drie samengevoegde ringen achter de aansluiting elecktrische choke moeten hebben... dat was een beetje geplet.
 6. Hallo, ik ben op zoek naar een complete revisie set voor de Keihin CVEK 30 carburateur... en vind niet onmiddellijk een set met alle dichtingen etc. De gangbare webshops bieden wel een paar onderdelen aan, maar niet echt waar ik naar op zoek ben.
 7. Andy72

  moto-cam

  Iemand ervaring met de installatie van een moto cam op zijn vespa? Welk systeem heb je gebruikt en wat zijn de voordelen ervan? Het "Motocam E6L 2CH Dual Wifi motor dashcam" systeem is verheen het goedkoopste, maar krijg je daar achteraf spijt van omwille kwaliteit, gebruiksgemak etc?
 8. die met katalysator is EU gehomologeerd... dus street legal. De onderste niet... Bij eventuele keuring en in het buitenland, zal je met de gehomologeerde geen problemen hebben, mits je niks veranderd hebt. De onderste daarentegen is in principe enkel op circuit toegelaten omwille van milieunormen. Een katalysator kan niet goed met alle soorten benzine om...
 9. Andy72

  oude bandjes

  vervangen die handel... ik heb momenteel ook redelijk oude bandjes op m'n PX. Het vervangen zit in de winterplanning. Het rubber gaat vooral door de zon verduren en gaat ervoor zorgen dat de banden niet meer zo goed het contact met de weg houden. Wanneer je scheurtjes zou zien, zit je zelfs een stadium verder. Waarschijnlijk heb je binnenbanden, indien niet is het zelfs een absolute nogo, een klapband is niet uit te sluiten. In Duitsland is de maximum leeftijd van een band bepaald op 6 jaar... bij controle blijf je staan...
 10. lang geleden de vraag... maar zie geen antwoord. Klepaanslag kan de speling vergroten.
 11. misschien ene niet-over-nadenken prijs verkregen... het zou mij ook kunnen overkomen 😀
 12. De gain en kabel inderdaad een 10cm kunnen inkorten... alles lijkt nu terug te functioneren. Dit zou zo maar eens de reden kunnen zijn dat ik mijn eerste koppeling naar de vaantjes heb gekregen. Straks eens een ritje maken ... fingers crossed. Als alles goed gaat, hebben we weer een en ander geleerd.
 13. Inderdaad heel geslaagd!!
 14. ook nieuwe gain... zal de lengte etc al eens checken... heb deze in ieder geval niet ingekort.
 15. Ben er in ieder geval aan het achter komen dat zo'n koppeling gevoelige materie is... 😜
 16. Heb op you tube gevonden dat dit wel een issue kan zijn.
 17. Wanneer de koppeling uitgebouwd is en ik pits deze samen waardoor ze vrij moet draaien, vind ik dat ze al redelijk weerstand geeft... misschien is dat normaal? Heb wel aan het koppelingsdeksel gezien dat er contact van de platen tegen het deksel is geweest. Misschien moet ik hier wat meer ruimte creëren.
 18. die kant van de kabel heb ik nog bekeken. Recent zijn wel alle kabels vervangen. Ik ga het toch in gedachten houden.
 19. ondertussen een andere krukas geplaatst... de nieuwe koppeling is ondertussen ook vast komen zitten. Doe ik iets verkeerd of kan er nog een oorzaak zijn. De plastiek geleider waarover eerder sprake was, zat nog mooi op zijn plaats. Kunnen plakkende platen hier een oorzaak van zijn? Heb nu een 3e koppeling geplaatst, met nieuwe kurk en wanneer ik de blok in vitesse plaats en de remtrommel draai met geknepen koppeling, vind ik dat de koppeling op zich toch wel veel weerstand geeft. Is dit een normaal verschijnsel omwille van nieuwe kurkplaten? De koppelingsarm kan niet verder ingedrukt worden...
 20. Ik heb een carter opgekocht met prefix 73M (Vespa Iris PX200), dit zou een "identiek" moeten zijn aan een normaal PX200 VSE1M carter... heeft er iemand ervaring met zulk carter en waar deze misschien niet zo identiek zijn? Past een normale onsteking? Hier zat een femsa stator bij... Bedoeling is dat dit carter als donor gaat dienen voor een VSE1M carter...
 21. Op de SIP website kan je steeds checken of het onderdeel op jouw model past... Racing Uitlaat REMUS voor Vespa GTS/GTS Super 125… (sip-scootershop.com)
 22. Hallo Murrie, van alle 125 GTS-en in ons groepje is die van mijn vrouw de oudste en de snelste... dit is een GTV carburator versie van 2009... hoe dat komt? geen idee. Afhankelijk van de overbrenging, rollen vario etc kan je wat spelen en kiezen tussen topsnelheid of acceleratie. Als je een hogere topsnelheid wil hebben en deze ook rijden bv autostrade zou ik dadelijk voor een 300cc of 250cc model gaan. Tegen 90 km/h rijden die veel comfortabeler een 125cc ben je dan al goed aan het belasten...
 23. Een groot stuk van de "ring of Kerry" zit er bij onze geplande route wel in, enkel het stuk binnenland slaan we over. Slaan we hier een prachtige route over?
 24. Hoi EriX, bedankt voor de tip, lijkt me echter meer van toepassing op de oudere modellen, die het voorwiel van de grond hebben wanneer ze op de middenbok staan. Aangezien we met de nieuwere modellen onderweg zijn, denk ikk toch aan twee spanbandjes vanachter aan de beugel rond het zadel, deze zit toch redelijk stevig bevestigd.
 25. we hebben pas een sena 20s aangekocht. Deze keuze omwille van de mogelijkheid tot 8 gebruikers aan te sluiten en de afstand die de toestellen kunnen overbruggen. Vooral om in groep te rijden is het handig dat je toch een redelijke afstand kan overbruggen. De 10 meter die piaggio opgeeft is niet voldoende, wat dit toestel enkel geschikt maakt om GPS, GSM en bijrijder te connecteren. Het is maar wat je ermee wil doen... sena 20s is wel een stuk duurder, maar bied dan ook wel mee mogelijkheden.
×
×
 • Create New...