Jump to content
Vespaforum.be

Andy72

Members
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Andy72

 1. zal dus iets met die veer te maken hebben. Als je zoekt op revisie kits rempomp kom je allerlei sets tegen, doch niet van vespa... ik zou er toch eens verder naar zoeken.
 2. hendel moet normaal vanzelf terug naar eindpositie. Heb dit nooit verder open gehaald, maar vermoed dat hier een soort van veer in zit, dat losse plaatje zal er wellicht iets mee te maken hebben... buiten de hele rempomp zie ik daar niet onmiddellijk losse onderdelen van te koop staan.
 3. plausibel, ik ben niet helemaal mee dat de inlet het mengsel gaat veranderen... misschien wel wanneer het een auto-menger betreft, als ge in de tank mengt denk ik dat je na de carburator enkel de luchthoeveelheid kan beïnvloeden. In ieder geval interressant topic...
 4. aha... die cosa heb ik ook te koop zien staan... zeer leuke opvallende verschijning.
 5. Het blok waar ik het over heb, heeft een nieuwe cilinder en zuigerringen, je noemt ook een beschadigde inlet. Aangezien er vooral tijdens het starten toch wat back spit te zien is, vermoed ik wel dat de inlet iets te veel beschadigd is. Hoe kan dit rook veroorzaken?? Ik was ook meer richting de olie aan het denken, omdat de bougie het ook al eens begeven heeft. Ik wil daar nu een kouder type in zetten. Ik heb eens gelezen dat de "racing" olie meer warmte nodig heeft om tot een goede verbranding te komen.
 6. de oliekeerring verdenk ik niet... deze heb ik vervangen en dat ziet er goed uit. Carterhelften sloten wellicht niet meer zo goed aan, wegens lassen... heb daar extra pakking aangebracht. Olieniveau moeten we nu gaan opvolgen. Dat nakijken van de olie zou ik in @Niels_1977 zijn geval ook beginnen te doen, hier kan ik me natuurlij kniet uitspreken...
 7. Dit topic wil ik wel volgen... pas een 200 carter met olielekkage hersteld wegens enorm veel rook. Deze lijkt nu in orde, maar rookt nog vooral tijden rallenti draaien... er wordt een synthetische olie gebruikt voor de mengsmering welke "smokeless" zou zijn... of het lek is nog steeds niet volledig dicht.
 8. in het verbindingsstuk... tekening is wat mij betreft niet helemaal duidelijk... kan natuurlijk ook ergens een scheurtje in de uitlaat zijn
 9. (467) 2018 INJECTIE VESPA SPRINT OPVOEREN - VOL GAS MET JOEY - YouTube (467) VESPA SPRINT E5 OPVOEREN? - YouTube
 10. vermoed dat de begrenzing enkel elektronisch via de CDI verloopt.
 11. Inderdaad, was er ondertussen op gekomen 😄
 12. toch nog eens terug een poging gedaan om het zaakje dicht te krijgen. Extra aandacht aan het ontvetten gegeven, meer dan voldoende vloeibare pakking gebruikt en ditmaal zeker lang genoeg laten drogen. Heb de pakking ditmaal aangebracht op de zijde van de kickstarter. Dit lijkt ook gemakkelijker om de vloeibare pakking aan te brengen... fingers crossed...
 13. Hoe oud is je accu? Bij lopende motor zou de spanning tussen 13.5 en 14.5 volt moeten zitten. Stilstaand minstens 12.5 volt... Km stand?
 14. Andy72

  Zadels oa PX

  nieuw model PX licht bruin 60€ oud model, volledig op te maken, ne goeie babbel en een duveltje. "ander model" - zwarte met piaggio op, heeft geen pinsluiting, weet niet welk model. - gezien de staat toch wel 3 duveltjes.
 15. onderdelen komende van een GTS 250 van 2015 accident... benzinetank met pomp ook nog aanwezig. Doe maar een bod wanneer je ergens interesse in hebt. Motor (15000km) is eventueel ook beschikbaar. (is rijdend ergens tegenaan gegaan...)
 16. het is dus niet mijn eigen motor... heb aangegeven dat een nieuw carter de beste optie is. Had ik trouwens van begin gezegd, toen toch besloten een poging tot herstel te ondernemen. Denk niet dat ik zulke poging nog ga ondernemen, het resultaat is niet echt bevredigend. 😉 Denk wel dat vlakken nog zou lukken, je zou dan de sluiting kunnen controleren. Er zijn van die producten (soort verf) die je kan aanbrengen op 1 helft en die moeten bij sluiten dan een afdruk geven aan de andere helft. Ik kan niet onmiddellijk op de naam komen en een korte zoektocht op het net levert me nog niet veel op.
 17. project barst herstellen toch negatief eindigen... Nadat alles terug aangesloten was en de motor terug liep, moeten vaststellen dat er nog steeds olie werd opgezogen uit het carter. Benzinemengsel bleef over in het transmissiegedeelte. Na kort overleg, motor terug open, en een dikkere pakking gestoken er vanuit gegaan dat de nieuwe oliekeerring het probleem niet is. Alles terug dicht, proefloop was positief, rook verdween na wat rijden. Olie er terug af ter controle, nieuwe erop, terug gestart en opeens terug enorm veel rookontwikkeling... Ik vermoed dat de twee carterhelften niet meer voldoen
 18. Ik heb nog een wielnaaf liggen, wellicht gaat het daar ook mee lukken...
 19. Bedoel je dat de zeskant rondgedraaid is en uwe inbus niet meer pakt? Dan kan je eventueel een extractor gebruiken om wat meer grip te krijgen of je kan steeds de boutkop doorboren. Is toch al naar de vaantjes zo te horen...
 20. Hallo, aangezien de banden van een GTS best gebalanceerd worden en ik dat toch graag zelf wil doen... ben ik op de site van HBM op een balanceer apparaat gestoten. Heeft er iemand ervaring met dit soort standen. Passen de GTS velgen daar standaard in, of zijn er andere klemstukken nodig? HBM Motorbanden Balanceer Apparaat met Verstelbare Poten (hbm-machines.com)
 21. verschillende delen gaan nooit gelijkmatig opwarmen. Ik kan me voorstellen dat de krukas op zich sneller opwarmt dan het gehele carter inclusief de lagers. Moest er geen speling zijn, dan gaat die warmere krukas ervoor zorgen dat moest er geen speling zijn, deze kogellagers opgespannen worden... om die reden gaat er in grotere opstellingen aan 1 zijde een rollenlager gestoken worden en dient het kogellager om de zaak te positioneren.
 22. het geheel zet zich terug naar originele positie met een niet draaiende motor... dit kan enkel speling in de lagers zijn. Moest er iets verschuiven zou dat nooit terug veren. Hier zou ik me niet te veel zorgen over maken. In een opstelling met 2 kogellagers, moet er enige speling zijn, moest dit niet het geval zijn, zou het zaakje kunnen vastlopen omwille van niet gelijkmatige opwarming.
 23. wormwieltje is reeds vervangen... en wanneer de teller niet gekoppeld was, draaide de kabel mooi mee zonder geluid... Ik heb een paar nieuwe kabels besteld, ook een die iets langer is. Standaard is die 1028/1002 en nu heb ik er ook een besteld van 1035/1015 (eigenlijk voor een cosa). Ik vond de vorige nogal gespannen aan de teller.
 24. Het blok heeft ook 3 poorten... verder heeft het vliegwiel M26x1 draad ipv M28x1 en zat er een zachte cilinderpakking ipv een metalen. Ik vermoed dat het hier om een bajaj motorblok gaat. Vorige eigenaar had het onder zijne VNB laten halen omwille niet meer starten wanneer warm. Een nieuwe bougie zou dat dan oplossen. Wanneer ik de cilinder los haalde, zat die niet echt vast en zag je dat de pakkingen lekte. De piston was ook redelijk aangeslagen achter de zuigerveren, deze moeten zeker vervangen worden. Zijn er onderdelen die je ze zeker best onmiddellijk vervangt in een bajaj blok? Typische
×
×
 • Create New...