Jump to content
Vespaforum.be

Andy72

Members
 • Posts

  104
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Andy72

 1. misschien ene niet-over-nadenken prijs verkregen... het zou mij ook kunnen overkomen 😀
 2. De gain en kabel inderdaad een 10cm kunnen inkorten... alles lijkt nu terug te functioneren. Dit zou zo maar eens de reden kunnen zijn dat ik mijn eerste koppeling naar de vaantjes heb gekregen. Straks eens een ritje maken ... fingers crossed. Als alles goed gaat, hebben we weer een en ander geleerd.
 3. Inderdaad heel geslaagd!!
 4. ook nieuwe gain... zal de lengte etc al eens checken... heb deze in ieder geval niet ingekort.
 5. Ben er in ieder geval aan het achter komen dat zo'n koppeling gevoelige materie is... 😜
 6. Heb op you tube gevonden dat dit wel een issue kan zijn.
 7. Wanneer de koppeling uitgebouwd is en ik pits deze samen waardoor ze vrij moet draaien, vind ik dat ze al redelijk weerstand geeft... misschien is dat normaal? Heb wel aan het koppelingsdeksel gezien dat er contact van de platen tegen het deksel is geweest. Misschien moet ik hier wat meer ruimte creëren.
 8. die kant van de kabel heb ik nog bekeken. Recent zijn wel alle kabels vervangen. Ik ga het toch in gedachten houden.
 9. ondertussen een andere krukas geplaatst... de nieuwe koppeling is ondertussen ook vast komen zitten. Doe ik iets verkeerd of kan er nog een oorzaak zijn. De plastiek geleider waarover eerder sprake was, zat nog mooi op zijn plaats. Kunnen plakkende platen hier een oorzaak van zijn? Heb nu een 3e koppeling geplaatst, met nieuwe kurk en wanneer ik de blok in vitesse plaats en de remtrommel draai met geknepen koppeling, vind ik dat de koppeling op zich toch wel veel weerstand geeft. Is dit een normaal verschijnsel omwille van nieuwe kurkplaten? De koppelingsarm kan niet verder ingedrukt worden...
 10. Ik heb een carter opgekocht met prefix 73M (Vespa Iris PX200), dit zou een "identiek" moeten zijn aan een normaal PX200 VSE1M carter... heeft er iemand ervaring met zulk carter en waar deze misschien niet zo identiek zijn? Past een normale onsteking? Hier zat een femsa stator bij... Bedoeling is dat dit carter als donor gaat dienen voor een VSE1M carter...
 11. Op de SIP website kan je steeds checken of het onderdeel op jouw model past... Racing Uitlaat REMUS voor Vespa GTS/GTS Super 125… (sip-scootershop.com)
 12. Hallo Murrie, van alle 125 GTS-en in ons groepje is die van mijn vrouw de oudste en de snelste... dit is een GTV carburator versie van 2009... hoe dat komt? geen idee. Afhankelijk van de overbrenging, rollen vario etc kan je wat spelen en kiezen tussen topsnelheid of acceleratie. Als je een hogere topsnelheid wil hebben en deze ook rijden bv autostrade zou ik dadelijk voor een 300cc of 250cc model gaan. Tegen 90 km/h rijden die veel comfortabeler een 125cc ben je dan al goed aan het belasten...
 13. Een groot stuk van de "ring of Kerry" zit er bij onze geplande route wel in, enkel het stuk binnenland slaan we over. Slaan we hier een prachtige route over?
 14. Hoi EriX, bedankt voor de tip, lijkt me echter meer van toepassing op de oudere modellen, die het voorwiel van de grond hebben wanneer ze op de middenbok staan. Aangezien we met de nieuwere modellen onderweg zijn, denk ikk toch aan twee spanbandjes vanachter aan de beugel rond het zadel, deze zit toch redelijk stevig bevestigd.
 15. we hebben pas een sena 20s aangekocht. Deze keuze omwille van de mogelijkheid tot 8 gebruikers aan te sluiten en de afstand die de toestellen kunnen overbruggen. Vooral om in groep te rijden is het handig dat je toch een redelijke afstand kan overbruggen. De 10 meter die piaggio opgeeft is niet voldoende, wat dit toestel enkel geschikt maakt om GPS, GSM en bijrijder te connecteren. Het is maar wat je ermee wil doen... sena 20s is wel een stuk duurder, maar bied dan ook wel mee mogelijkheden.
 16. Ondertussen krijgen de routes meer vorm en bereiden we ons ook voor op de nodige regenval... natuurlijk mikken we volgend jaar op geweldig mooi weer, we gaan toch rekening houden met het weer dat er dit jaar is. ? We hebben allemaal een tucano beenkleed aangeschaft, wat ons geen overbodige luxe lijkt wanneer er regen valt en temperaturen onder de 20°C duiken. Dit weekend wellicht al uitproberen, wanneer we naar de Ardennen rijden. Waterdichte schoenen, waterdichte handschoenen of covers etc. Het zijn die zaken die je niet nodig wil hebben, maar toch geweldig zijn wanneer het toch zo is. ? De dochter van de medereizigers heeft zich bereid gevonden om te volgen met de auto, wat natuurlijk een geweldig pluspunt is voor wat extra bagage en ander materiaal wat we anders niet zouden mee nemen... een reserve accu etc... moesten we schitterend weer krijgen, kunnen we gelijk die beenkleden met de auto meegeven ? Anders dan gewone motoren, gaan we op de ferry's de vespa op de middenblok plaatsen om deze dan met 4 spanbandjes vast te zetten. Voorrem ook vastzetten... Bij motoren wordt er aangeraden deze op de zijpikkel te plaatsen, maar daar lijkt die van onze vespa's niet zo geschikt voor.
 17. gebruik zelf een tomtom rider. Voordeel van via tomtom platform routes voor te bereiden en in te lezen. Verschillende niveau's van "kronkelwegen". In ons groepke zitten zowel GPS gebrukers als smartphone gebruikers. Voor de smartphone zou ik wel een waterdichte hoes voorzien... vroeg of laat beland je in een regenbui... wat dan toch weer een aantal €'s kost...
 18. algemene staat is belangrijker dan km's. Let op mogelijke roestvorming van de bodemplaat en achter het voorwiel, overgangsnaad beenschild-bodemplaat. Indien veelvuldig gebruik in regenweer (woon werk) kan daar al wat rapper roest zijn tov vrije tijdsgebruik... Krassen en gebruiksschade en de opties bepalen dan een beetje de prijs. Deze is al flink uitgerust (scherm - koffer - valbaren - spoiler voorspatbord) Als je dan bedenkt dat een 125 voor een heel breed publiek interessant is lijkt me dit een correcte vraagprijs, het is aan jou om te onderhandelen. (al zie ik precies wat krassen, dat is moeilijk op foto's te beoordelen) Je kan niet vergelijken met een nieuwe... de prijs met deze uitrusting zal dan ook x2 zijn.
 19. Eerst vespa via douane invoeren. (E705) Om de vespa via douane in te voeren moet er ook een verkoopsovereenkomst bijgevoegd worden. Zat dit bij de aanvraag? Met het E705 formulier kan je een "validatieattest van een gelijkvormigheidsattest" aanvragen bij de DIV. Wanneer je dat allemaal hebt, kan je hem inschrijven... Dat was mijn procedure, wel met een nieuw formulier met zo'n plastic kaartje...
 20. P forum... als je daar de LML's ook bijzet, heb je een overlapping van 40 jaar... wat natuurlijk de vele jongere vespa's verklaart. Welkom op het forum. ?
 21. 2 sei giorni's en 1 GTS 250... denk dat het op zich al avontuurlijk genoeg is ?
 22. We mikken op juli 2022 en denken toch 16 dagen nodig te hebben... dat ligt nog niet volledig vast.
 23. We hebben met een drietal het idee om volgend jaar rond Ierland te rijden. Vertrek richting Frankrijk om daar via Roscoff over te steken, rondje Ierland, oversteken Via Dublin, door VK en terug naar huis... totaal tripje van een 3500 km en 3 overzetten. Om niet alles zelf uit te zoeken, zijn er al opgedane ervaringen? Wat met ferry's, vastmaken van de vespa's en andere do's en don't do's?
 24. allé vooruit... probleem opgelost en op naar het volgende. Ene keer gestart vliegt mijn spie aan de andere kant erdoor...? Denk dat ik nu aan een gehele revisie zit... dat zat nog nie in de planning, helaas weinig andere keus... als ge toch de krukas moet vervangen. Spiebaan is te veel beschadigd...
 25. er vertrekt trouwens een barst vanuit de spiebaan. Ik vermoed dat het lager hierdoor toch wat heter is geworden dan het de bedoeling is.
×
×
 • Create New...