Jump to content
Vespaforum.be

Chiel

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About Chiel

 • Rank
  Lid

Scooter Gegevens

 • Mijn Scooter(s)
  Vespa VBB 150 uit 1965

Persoonlijke Gegevens

 • Woonplaats
  De Meern
 • Land
  Nederland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Super, bedankt voor de tip! Volgens mij is diegene rechts onder precies degene die ik nodig heb. Ik ga even contacten!
 2. Het stukje dat er uit is, is gelukkig niet zo gek groot. niet veel groter dan een driehoekje van 60mm². Reden om nu te staken was meer sparen van het lager en de krukas dan het vliegwiel zelf.
 3. Bedankt voor de tips! Beetje kruipolie kan natuurlijk nooit kwaad. Begrijp ik het goed dat jullie de Vespa gewoon op de kant rollen?
 4. Laten we op dat doemscenario even niet hopen Ik heb een twee-armig trekkertje besteld, dus we weten snel meer. Bedankt allemaal!
 5. Ja, helder. Enkel het verschil dat dit geen geboute aluminium fan is op een stalen vliegwiel, maar juist een vliegwiel uit één geheel.
 6. Heren, nogmaals dank. Het verhaal is nog weer een slag interessanter geworden: zoals ik het nu zie heb ik geen losse alu fan op een stalen vliegwiel: Is jullie dit bekend en in hoeverre plaatst dit alles in een ander daglicht?
 7. Dat kan ik ondertussen beamen. Ik ga een twee-armige trekker (100mm) bestellen om op het stalen vliegwiel te persen. Dan zou het los moeten komen. Vervolgens ga ik ook op zoek naar een andere schoepenwiel. Deze is niet heel zwaar beschadigd, maar toch. Bedankt voor de reacties!
 8. Goedemorgen allemaal, ondertussen zijn we al weer een aantal stappen verder, verdeeld over een paar maanden, in één keer het juiste gereedschap bestellen blijkt lastig. Omdat ik er inmiddels achter was dat de ontsteking een beetje aan de late kant stond, wilde ik toch echt doorzetten: Toen ik eindelijk het juiste blokkeergereedschap in huis had, dacht ik dat het een koud kunstje zou worden. Dat bleek niet het geval, want het seegerringetje was duidelijk niet voor zijn taak opgewassen. De groef lijkt nog aardig heel, maar het ringetje was eruit geperst. "The show must go
 9. Bedankt voor jullie input! De ellende van een beschadigde groef is wat ik wilde voorkomen, vandaar mijn vraag over uitwisselbaarheid. Hebben jullie daar, afgezien van ombouw naar volledig elektronisch gestuurd, nog tip voor?
 10. Chiel

  Cilinderkop 150 vbb

  Ondertussen heb ik de juiste moer kunnen vinden. Denk dat ik eruit ben. Bedankt!
 11. Chiel

  Cilinderkop 150 vbb

  Hi Wouter, Ik heb even de exploded view bekeken, en ik denk dat dat best wel eens zou kunnen. Bedoel je dat dat boutje in dat 'verbindingsstukje' valt dat bovenop de moer zit die de kop op de draadeinden houdt? Dat zou natuurlijk ideaal zijn! (weet niet of ik een plaatje mag posten ivm copyrights). Iemand enig idee hoe een dergelijk busje heet? Dan kan ik eens kijken of ik die ergens kan kopen.
 12. Chiel

  Cilinderkop 150 vbb

  Hi Nero, Bedankt voor je antwoord! Voor de kop beperk ik me dan tot schoonmaken en netjes terugplaatsen, mocht het zo ver komen. Je bedoelt dat voetpakkingen niet los verkrijgbaar zijn? Ik hoopte dat dit de juiste pakking zou zijn: Linkje Op zich zou een helicoil reparatie in-situ mogelijk moeten zijn, maar ik ben daar bepaald niet bedreven in. Een los kopje kan ik dan weer wel meenemen naar het werk waar zich wel dergelijk experts ophouden, vandaar. Groeten, Chiel
 13. Goedemorgen samen, Aan mijn 150 VBB is het schroefdraad van in de cilinderkop, waaraan de koelkap vastgebout zit kapot gedraaid. De koelkap zit nu een beetje los en wordt door het rubber van de bougiekap redelijk op zijn plek gehouden. Niet fantastisch, dus daar wil ik wat aan doen. Nu overweeg ik om het kopje te demonteren en er een helicoil in te zetten. Doorgaans lijkt het mij dat daar een pakking tussen gaat, maar op de verschillende foto's en video's die ik gezien heb zie ik die niet. Wel is er een voetpakking tussen cilinder en blok. Vandaar de volgende vraag: Hoort
 14. Top, fijn om te horen dat de ervaringen ok zijn. Dan laat ik het voorlopig zo. Als de spullen voor de ontsteking binnen zijn dan merk ik snel genoeg of er reden is voor aanpassing of niet...
 15. Dank voor je warme welkom! Wij wonen in Leidsche Rijn, dus we zijn haast buren.
×
×
 • Create New...