Ga naar inhoud
Vespaforum.be

Barte

Leden
  • Items

    101
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Barte

  1. merci voor het advies mannen!!
  2. vraagje, wegens twijfels bij de betrouwbaarheid van de autolube op mijn PX VNX2T uit 84 ben ik van plan deze af te koppelen. Naar wat ik hier en daar kan vinden is het niet meer dan de aandrijfas van de auto-lube verwijderen en het gat afdichten met de benodigde afsluitdop. Is dit te kort door de bocht of is het werkelijk zo simpel? Is er iets anders dat ik in het achterhoofd moet houden? Alvast bedankt voor jullie advies!
  3. zadel is ondertussen gereserveerd; staan nog te koop - met aangepaste prijs: - 1 set valbaren voor en achter: 25€ voor de hele set -topkoffer piaggio (met sleutel) incl bevestigingsmateriaal - zonder rekje: 10€ af te halen in Brasschaat
  4. hi Hierbij bied ik te koop aan - allemaal gestript van mijn PX: - 1 set valbaren voor en achter: 40€ -2 velgen met gebruikssporen- 5€/stuk - zadel PX met klein scheurtje (zoals op foto te zien) - 30€ -topkoffer piaggio (met sleutel) gemonteerd op achterdrager: 40€ Mijn voorkeur gaat naar alles in 1x te verkopen, indien iemand hierin geinteresseerd is mag je het voor 100€ meenemen
  5. Barte

    Mijn projectje

    Heb deze ook op mijn vorige PX gezet, ook op gevloekt. Heb uiteindelijk rand een beetje ingevet en de puntjes met heel dunne afplaktape bedekt en er zo opgeschoven met druk en af en toe een tik van de rubber hamer. is er op geraakt maar had overal van die stress-sporen op het metaal. Eventueel de plastic een beetje warm maken met een haardroger om het wat flexibeler te maken?
  6. Vielen dank voor het advies, Ik ga dit weekend eens aan slag gaan!
  7. Perfect- de rustyco gel is ondertussen besteld! Heb je aanraders voor de blanke lak/vernis? Ben alles behalve thuis in merken/types/soorten verf..
  8. Merci voor het snelle antwoord Frederik! Als ik de beschrijving lees en de video kijk zie ik dat alle roest er heel netjes afkomt; nu wat kan je daarna dan best als beschermlaag op het blanke metaal zetten?
  9. Barte

    lak herstellen/bewaren

    Hi Na aankoop van een nieuwe (oude) PX twijfel ik wat te doen met de lak. Op de vespa zijn een aantal roestplekken, dewelke ik eerst wilde bijwerken. Nu na wat overpeinzen acht ik de kans klein dat dit netjes bij te werken valt, en feitelijk hoeft dat ook niet echt. Graag wil ik het bestaande roest stoppen en de rest van de lak beschermen tegen doorroesten. Ik weet dat hiervoor Owatrol een mogelijke optie is, nu heb ik hier geen ervaring mee. Kan hierin iemand adviseren hoe dit correct te gebruiken (voorbehandeling; aantal lagen, verplicht afwerken met lak, jaarlijks herhalen?) Voor het voorspatbord wil ik eventueel wel de verf bijwerken, omdat daar toch behoorlijk wat roest zit; of eventueel spatbord vervangen. Nu voor de kleur twijfel ik tussen Antracite Metallizato of Grigio Titanico. Is er iemand die dit zo op zicht kan zeggen? Onderstaand wat foto's: Alvast bedankt voor het advies! Bart
  10. Ga naar Sarah bij ring ding shop
  11. Barte

    vespa px 125e

    ik denk dat er een slotje op mag 😅
  12. ik ben gisteren naar deze gaan kijken: https://www.2dehands.be/v/fietsen-en-brommers/scooters-vespa/m1843018386-vespa-px-125cc Supervriendelijke mens en vespa net gereviseerd; ik heb hem uiteindelijk niet genomen omdat ik toch een latere generatie ga nemen (met schijfrem). Zeker de moeite om eens te checken!
  13. Barte

    evolutie px

    Bedankt iedereen voor de antwoorden. Is er - los van de schijfrem & autolube en cosmetische aanpassingen - technisch gezien ergens een grote aanpassing gebeurd? @pdvddat heeft puur te maken met de wetgeving in BE. Ik heb enkel een auto-rijbewijs, daarmee mag je naast de wagen ook met motor/scooter tot 125cc rijden. Alles daarboven moet je een apart motor rijbewijs hebben (m.u.v. de oude rakkers die nog met hun jaren ‘70 auto-rijbewijs alle motoren mogen besturen 😬)
  14. Barte

    beginnersfout

    Hi Steve-O, welkom! Als hij veilig is en goed rijdt; vooral van genieten! Mogen we eventueel weten hoeveel U ervoor betaald heeft?
  15. Barte

    evolutie px

    Na het verkopen van mijn PX en overstap naar smallframe kijk ik momenteel uit naar een nieuwe PX. Nu was mijn eerste PX een VNX2T; deze heb ik grotendeels uit elkaar geschroefd dus heb ik wel wat ervaring mee. Nu bij het uitkijken naar een PX kijk ik zowel naar de vroege als de late modellen; mijn voorkeur gaat wel uit naar de jaren 80/90 modellen (nog met trommelrem; zonder auto-mengsmering en oude speedo), maar vooral vanwege de look. Los daarvan kijk ik ook naar de nieuwere modellen wegens veel makkelijkere beschikbaarheid (ondanks de hondslelijke stervormige voorvelgen) Nu vroeg ik me af of er iemand een overzicht heeft van de evolutie van de PX 125 van de eerste generatie tot de laatste. Dit om een idee te krijgen van hoeveel ze per generatie van elkaar verschillen, om daar bij de aanschaf ook rekening mee te houden. Los daarvan vroeg ik me af wat de ervaringen hier zijn met de automatische mengsmering. Langs de ene kant heb ik al wat mensen gehoord die het absoluut vervloekten en me aanraadden om het direct af te sluiten, anderen geven aan dat ze hier geen enkel probleem mee hebben. Wat zijn jullie ervaringen? Alvast bedankt! Bart
  16. ik was in de verkeerde richting aan t denken 😅
  17. Barte

    px125 gezocht

    Wegens afwerken van project 50 special is het tijd voor een nieuw speelgoedje Heeft er iemand nog een PX125 staan? Ik zoek er bij voorkeur 1 van de vroegere generaties, met - belangrijk - effectief een 125cc cilinder op. Mag helemaal in orde zijn of met wat werk aan.
  18. Barte

    zadel v50 te koop

    Hi Zadel voor V50 te koop; mag weg voor 30€, af te halen in Brasschaat
  19. hi allen, Na aankoop van een 50 special ben ik bezig wat zaken aan te pakken/op te frissen. Gisteren stond een nieuw stuurslot op het programma. Eerst het plaatje verwijderd dat het slot op zn plaats houd, en daarna slot verwijderd. Nu bij het verwijderen van het ronde plaatje zijn de 2 revetten die dit op zn plaats houden afgebroken. Op zich geen probleem; ik dacht deze uit te boren. Nu na boren met 2mm HSS boren gemerkt dat dat echt niet opschoot, letterlijk 1mm uitgeboord na 3min boren. Dan maar bij de Brico zowel cadmium als cobalt boortjes gaan halen, echter met zelfde resultaat. Zowel op hoge als lage snelheid geboord (2400rpm tot 800rpm) echter geen verschil. Heeft er iemand goed advies hoe deze makkelijk/efficient eruit te krijgen? Alvast bedankt!
  20. Check op SC of sip de explosie-tekeningen, daar kan je dat direct terugvinden
  21. zit hier te vloeken vanwege net nieuwe gekocht, anders had ik onmiddelijk gekocht!!!!
  22. haynes manual hadden ze vroeger op bol echter lijkt nu uitverkocht; nu als je naar de standaard boekhandel of dergelijke gaat kan je die met isbn nr ook gewoon daar bestellen; daar kan je zelfs nog met cash betalen
  23. Haynes manual is een aanrader: https://www.sip-scootershop.com/nl/product/handboek-haynes-vespa-p-px125-150-200-incl-lml-star-2t-78-14-service-repair-manual_98990000
×
×
  • Nieuwe aanmaken...