Jump to content
Vespaforum.be

Vespa-sander

Members
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Vespa-sander

 1. Goedenavond, Ik sta op het punt om een nieuwe carburateur aan te schaffen voor mijn Vespa PK50XL. De origineel gemonteerde is een SHB16.10F. Nu zoek ik op de SIP site naar een nieuwe cabarateur voor dit type brommer en dan kom ik terecht bij de SHB16.16F. Kan iemand mij advies geven wat ik het beste kan kopen? En met welke sproeier maat? Cilinder is nieuw DR50 en heb een Site plus uitlaat. Ik hoor het graag. Groet Sander
 2. Hallo, kunt u wellicht de gespoten kleur nog achterhalen van deze brommer? Ik hoor het graag van u. Groet Sander
 3. Goed inklemmen tussen twee balken van hout zodat het carter vlak ligt. Dan inderdaad met een forse hamer een paar goede klappen geven en dan moet hij er uit vallen. Je kunt je agressie er goed op kwijt als hij goed vast zit inderdaad.
 4. Updateje, heb het carter samengebouwd, krukas loopt goed... tot dat ik de bouten aandraai om het carter te verbinden. De krukas lijkt dan te klemmen en er komt geen beweging meer in. Heb zonder resultaat al geprobeerd de krukas een tik te geven maar helaas. Iemand tips? Krukas schuurt nergens aan en als de bouten los zitten loopt hij dus mooi. Ben benieuwd of iemand mij het verlossende antwoord kan gevens
 5. Heb zojuist ook deze krukas geplaatst in het carter aan de vliegwielzijde lijkt de keerring te strak te zitten waardoor de krukas niet mooi draait. Iemand ervaring hoe dit op te lossen?
 6. Vraagje, ik ben ook op het punt om de nieuwe krukas te monteren maar het lijkt er op dat de keerring te ondiep zit. Moet deze gelijk liggen met het oppervlak of net er onder?
 7. Even nieuw leven er in blazen. Ben momenteel bezig met het reviseren van het motorblok. Het lijkt dat de keerring van de krukas niet diep genoeg in het huis valt. Als ik de oude krukas pak loopt deze stroef op de keerring. Iemand tips?
 8. Hallo allen, Het is een tijdje stilgeweest rond dit project. Nu ga ik binnenkort verder met het motorblok reviseren. Heeft er iemand tips waar ik het beste materialen kan gaan halen? Gaat o.a. om: krukas, cilinder 50cc, kerstboom en nog veel klein materiaal. Ik hoor het graag. Tevens ben ik mij aan het oriƫnteren waar ik mijn frame/deksels/stuur etc het beste kan laten stralen/spuiten in Nederland. Heeft er iemand tips?
 9. Heb je voor de DR ook een nieuwe kop gemonteerd of de oude laten stralen en gemonteerd? 50 cc of 75 cc?
 10. Waar halen jullie de nieuwe onderdelen voor de motoren weg? Ben zelf aan het kijken op sip-scootershop. Zit er nog veel kwaliteit:prijsverschil in? Ben op zoek naar een nieuwe krukas-cilinder-zuiger Bedankt! Ik ga op zoek!
 11. Zou het geheel graag laten spuiten dus vandaar de vraag. Heb ondertussen ook een bedrijfje gevonden die het blok gaat glasparelen. Waarschijnlijk gaat er daarna nog blanke lak over het blokje heen. Wordt vervolgd!
 12. Weet iemand waar ik de RAL kleur van de grijze vespa velgen kan vinden?
 13. Hier spreekt een gelukkig man! 0,25 mm ouderwets gemeten.
 14. Met 2 voelermaten aan de linker en rechterkant van het tandwiel tegelijk bedoel je dan denk ik?
 15. Neem aan te meten door alle tandwielen naar 1 zijde te drukken en dan met een voelermaat de speling meten?
 16. Net het schakelkruis vervangen. Hoeveel speling mag er axiaal op de tandwielen zitten? Ter indiciatie heb ik een filmpje meegestuurd. IMG_4107.MOV
 17. Bedankt voor de super uitleg! Gelukkig zijn de lagerpassingen goed en is het gaat van de schakelarm nog mooi rond. Ik ben blij. Heb intussen een prijsje voor glasparelen. Tussen de 45-65 euro. Valt mij mee. Wat is een DR75 kitje als ik vragen mag? Het blok heeft 15.000 km gelopen en de krukas moest ik met lager flink verhitten en uit het carter slaan. Het lager kwam met krukas en al er uit en zit nu nog op de krukas geklemd. Hoeveel horizontale speling is binnen de marge of is dit iets om even door een specialist te laten bekijken?
 18. Bedankt voor de duidelijke uitleg. Het draadeind heb ik intussen los gekregen en ga ik vervangen. bedankt voor de tip van de lagerpassing en de schakelarm opening. Als die goed zijn zou ik graag nieuwe onderdelen willen bestellen. Ik ben er achter gekomen dat de cilinder en zuiger beschadigd zijn en dat de krukas klingelt. Wat duidt op een versleten laten. Kan ik hier zomaar een Polini 50 cc zuiger en cilinder voor kopen met een krukas van een ander merk of is dit geen optie? ik hou jullie op de hoogte!
 19. https://m.youtube.com/watch?v=tYB7pvLnBu8 dit doet wonderen!
 20. Zowel de binnenkant als de buitenkant van het blok?
 21. Ziet er goed uit! Hoe heb je de carterdelen zo mooi schoon gekregen?
 22. Hallo allemaal, Ik heb mij eerder voorgesteld in het inkom topic maar ben nu begonnen met de restauratie van mijn Vespa. Momenteel sta ik op het punt om de krukas te verwijderen uit het lager samen met de as met de kleine tandwielen. Beide krijg ik echter met geen mogelijkheid los. Heeft er iemand tips om deze twee zaken te verwijderen? De krukas heb ik met een rubberen hamer forse klappen gegeven en geeft geen krimp. Tevens heeft verhitten tot op heden nog geen resultaat. Tevens nog de vraag of het onderdeel van het schakelkruis zo verbogen hoort te zijn. Het ene deel is iets naar links verbogen en het andere deel iets naar rechts. Lijkt zo gemaakt te zijn maar beter even checken. Hoor graag van jullie. Alvast bedankt. Groet Sander
 23. Weet iemand of dit onderdeel van het schakelkruis zo verbogen hoort te zijn? Het ene deel lijkt meer naar rechts gebogen te zijn en het ander naar links. Hoor het graag als iemand dit weet. Bedankt! Tevens nog de vraag of er mensen zijn die ervaring hebben met het glasparelstralen van de carterdelen? Is dit aan te raden?
×
×
 • Create New...